Şimdi Ara

Asus X54HY-SX093R Intel Core Duo B950 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hepsi Burada da kampanyaya giren Asus X54HY-SX093R Intel Core Duo B950 model notebookun amatör olarak incelemesini yapmaya çalışacağım (az çok donanımdan anlıyorum) belki araştıran kişilere bir faydamız olur.Malumunuz dolar kurundaki dalgalanma birde piyasalardaki nedenini anlayamadığımız şekilde uçmuş olaran HDD fiyatları bu aralar notebook almayı düşünenlerin planlarını erteletecek cinsten.Çünkü cidden notebook fiyatları bu aralar pekte iç açıcı değil.Hiç bir özelliği olmayan ekran kartı o/b olan üstüne üstlük içinde yazılım bile bulunmayan freedos gelen notebookların fiyatı bile 850-900 den aşağı değil,piyasayı araştıranlar bilirler.Geçenlerde bir yakınıma acilen çokta fiyatlı olmayan sınırlı bütçe ile notebook almamız gerekti neredeyse bakmadığımız büyük market ve internet sitesi kalmadı.Tam bu iş olmaz diyorduk ki Hepsi Burada da Asus X54HY-SX093R Intel Core Duo B950 model notebook ta indirim olduğunu öğrendik.Bir araştıralım dedim ne gezer internette bir tane bile inceleme bulamadım.Bir iki bişeyler yazanlar olmuş onlarda görüp kullandığından değil işte özelliklerinden dolayı akıl yürütüp kendi kişisel görüşlerini yazmışlar ben istedim ki ya almış kullanmış biri izlenimlerini yazsın ama maalesef bulamadım.Biri iyi demiş biri kötü demiş iyi ise neyi iyi kötü ise neyi kötü yani yuvarlak ifadeler.Ayrıca insanlar olaya fiyat performans penceresinden de bakmıyorlar.Herkesin ağzında bir i5 , i7 yav iyide belki diğer notebookta işimi görecek önemli olan en iyiyi en pahalıyı aramak değil parayı bastırdıktan sonra en iyisini almasını herkes biliyor önemli olan sınırlı bütçe ile fiyat/performans kriterleri dahilinde en iyisini alabilmek.Neyse lafı fazla uzatmayayım en sonunda gözümü kararttım o natebooku aldım ve sizle ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim.Ayrıca en azından konuyla ilgili de bir kaynak bulunmuş olsun ben almadan önce ciddi bir inceleme bulamadım bari benden sonrakiler bulsun istedim.

ASUS X54HY ile ilgili izlenimlerime geçmeden önce resimlerini paylaşmak istiyorum.

Asusun Sitesideki Linki:Asus Global Site X54HY

Güncel Kampanya Linki :Hepsi Burada X54HY Kampanya Linki

Ürün Özellikleri (Genel)
    Core Duo 3 MB 2,1 GHZ (B950) İşlemci
    4 GB DDR3 Ram
    1 GB Ati 6470M Harici Ekran Kartı
    500 GB 5400 RPM 8MB HDD
    Windows7 Home Basic
    15,6" LED Ekran

Buda Windows 7 nin sisteme verdiği derecelendirme puanları

Arkadaşlar ürünle ilgili ilk izlenimlerime gelecek olursak öyle aman aman gösterişili bir kasası yok buna karşın sade ve şık sayılabilecek bir kasası var.
    Asus sağlamlığı malzeme kalitesi ve işçiliği kendini üründe belli ediyor.Ekran parlaklığı ve kontrast oldukça iyi.Eski tip bir B950 işlemcisi olmasına rağmen benim notebookun T7500 işlemcisiyle arasında bariz bir fark göremedim.İşin ilginci iki işlemcinin de windows puanı aynı.

Artıları ve eksilerini sayacak olursak:

Artıları +
    1.Ekran Kartının harici ve 1GB olması (Ati 6470M)
    2.500 GB HDD
    3.4GB Ram
    4.Home Basic İşletim Sistemi
    5.Kaliteli LED Ekran
    6.USB 3.0 yuvaya sahip olması
    7.Neredeyse hiç ısınmıyor,ayrıca sessiz
    8.Numeric Tuş Takımı
    9.HDMI/D-sub çıkışları

Eksileri -
    1.Artık devri geçmiş olan eski tip Core Duo B950 İşlemci
    2.4 Cell Bataryaya sahip olması (Şarjın daha kısa sürede bitmesi demek :) Şu anda çoğu notebook 6 Cell batarya ya sahip.
    3.Sadece 2 tane usb yuvası var birisi 2.0 diğeri 3.0

Sonuç olarak kurlardan dolayı fiyatların allak bullak olduğu bu ortamda bu fiyata bu özellikler son derece iyi çünkü şu an itibarıyla piyasaya şöyle bir göz attığınızda bunla aynı işlemciye sahip olup ta (B950) O/B ekran kartına sahip 2-3 GB bellekli 320 GB HDD li içinde işletim sistemi olmayan notebookların bile en kötüsü bilinmedik markalarda bile 850-900 den aşağı değil.Bu ürün fiyat/performans ölçütlerinde gönül rahatlığıyla alıp kullanabileceğiniz bir ürün tavsiye ederim.Bütün iyi niyetimle ürünü sizlere yardımcı olmak amacıyla eksi ve artılarıyla değerlendirmeye çalıştım,umarım donanım haber forum takipçilerine bir faydam olmuştur.
    (Arkadaşlar,ben bizzat bu notebooku alıp kullanan biri olarak sizlerle izlenimlerimi paylaştım nihayetinde bunlar benim kendi kişisel değerlendirmelerim.Herkesin üründen beklentileri farklı olabilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi songut -- 4 Ocak 2012; 19:09:50 >

• Cok guzel bir anlatim olmus ,yasadigin durumun aynisini bende yasiyorum ama hala alamadik gercekten freedos olanlar bile 860-900 arasi.hdd fiyatlarindaki artis mart ayindan sonra dusecek gibi uretime baslamislar.bu notebookta hosuma gitti olmazsa bizde bunu alalim cok tesekkur ettim kardesim kolay gelsin gercekten yardimci oldun.
  • i5 arıyordum ama axes indirimi ve hediye çekiyle gerçekten fiyatı çok makul almayı düşünüyorum beni herhalde 4..5 sene rahat idare eder.inşallah pişman olmam
  • bu fiyata güzel hele hb nin hediye çekleri varken 948e gelior
  • ayrıca bu bana 848 e gelecek gibi 100 chippara 100 hediye çeki ama hala aklımda i5 ler var
  • hocam çok faydalı bir anlatım olmuş, teşekkürler..
  • hediye çeki ve axess indirimi bitmiş sanırım,şuan hepsiburdada fiyat sadece 1048 olarak görünüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewent20

hediye çeki ve axess indirimi bitmiş sanırım,şuan hepsiburdada fiyat sadece 1048 olarak görünüyor

Evet hediye çeki uygulaması bitti galiba.Sanıyorum hediye çeki uygulaması 31 aralık 2011 de bitiyordu.Bu tür kampanyalarda süreye çok dikkat etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi songut -- 9 Ocak 2012; 18:47:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: songut

quote:

hediye çeki ve axess indirimi bitmiş sanırım,şuan hepsiburdada fiyat sadece 1048 olarak görünüyor

Evet hediye çeki uygulaması bitti galiba.Sanıyorum hediye çeki uygulaması 31 aralık 2011 de bitiyordu.Bu tür kampanyalarda süreye çok dikkat etmek lazım.

İnternette gezinebileceğim, 720p filmleri rahatlıkla izleybileceğim,filmlerde ekranın yarı yolda bırakmayacağı,oyunlar konusunda da pes 2012,nfs shift 'i falan rahatlıkla oynayabileceğim bir bilgisayar arıyorum.Bu bilgisayarı gördüm ,benim işimi görür mü acil cevabınızı bekliyorum..Ve fiyatı uygun mudur??

ASUS X54HY-SX093R

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-589

quote:

Orijinalden alıntı: songut

quote:

İnternette gezinebileceğim, 720p filmleri rahatlıkla izleybileceğim,filmlerde ekranın yarı yolda bırakmayacağı,oyunlar konusunda da pes 2012,nfs shift 'i falan rahatlıkla oynayabileceğim bir bilgisayar arıyorum.Bu bilgisayarı gördüm ,benim işimi görür mü acil cevabınızı bekliyorum..Ve fiyatı uygun mudur??

ASUS X54HY-SX093R

720 p yi izlemeyi bırak bitratesi yüksek 1080p yi bile rahatlıkla izleyebiliyorsun denedim çünkü ama daha oyun kurmadım o yüzden bişey diyemeyeceğim ama söylediğin oyunlarda sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.Bunun Hepsi Burada da kampanyası vardı bitti.Hatta şu anda tedarikte edilemiyor.Bu ürünü uygun fiyata bulma şansın kalmadı gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.