Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.020
Cevap
233
Favori
708.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kingston sitesine girerseniz sisteme ozel diye gösteriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki lenovo z510da baya bir sorun var, pc depoya boş zamanımda yollayacağım inşallah. Ama o zamana kadar kardeşime bu asus x550jk dan almayı düşünüyorum. Değişim çıkıncada benimkinin üstünü tamamlayıp bende aynısından almayı düşünüyorum.

Bu arada bundan önce 3 kere garantiden pc değiştirdim artık pcdepo küfredecek heralde

Ayrıca bu win 8.1 de gta4 gibi oyunlarda sorun yaşayan arkadaşlar:
    Normalde win 7de Games for Windows Market İstemcisi kendinden kurulu gelir. Win 8 de bu kurulu gelmiyor.
    Buradan orjinal ve ücretsiz olarak indirebilirsinizwww.xbox.com/tr-TR/Live/PC/DownloadClient
    Bende oyunları steam üzerinden orjinal alıyorum, bu istemciyi kurunca gta ve başka games for win isteyen oyunlar sorun çıkarmamıştı bir denemenizi öneririm

• rezman987 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun üzüldüm gerçekten, yeni aldığım gözüm gibi baktığım laptop düşse kafayı yerdim heralde

Çanta eski falanmıydı yoksa laptopla birliktemi almıştın ?
  • daysleeper kullanıcısına yanıt
    O durum bende de var. Neden bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: grafmaster

quote:

Orijinalden alıntı: endeksor

www.bilendenal.com
    Bilendenal.com Doğru ürünü bilendenal
    http://www.bilendenal.com/search.aspx?picerik=KAS-N3CL/4G
    şu an bulabildiğim kadarı ile tr de satılan 4 gb boyutlu ve uyumlu bellek bunun haricinde bi arkadaş alıp deneyeceğini belirtmişti sanırım test eden varsa sonuçlarını paylaşırsa seviniriz :D yanlız kingston sitesinden baktığınızda ürüne özel ramlardan bununla birlikde cl 9 olan 8 gb boyutlu ve cl 11 olan yine üstte verdiğim linkin 8 gb boyutlu ramları da çıkıyor uyumlu olarak bu zaten otomatkman demek oluyorki ürün 16 gb a kadar ramı destekliyor 8+4:12 de hatta ve hatta 4+4 :8 de bence günümüzde gayet yeterli makul miktarlar ama 16 gb ı desteklese de gömülü olarak gelen modülün değiştirilmesinin garantiyi bozduğunu düşünürsek en mantıklısı 4+4 kombinasyonu bence paam var diyen 8+4 de yapabilir tabiki ama bana kalırsa f/p amaçlı bi notbook alan birinin kullanacagı kadarı ile yetinmesi daha mantıklı saygılar... ayrıca uyumlu olarak gösterilen listede şu ramlar da var

aynı ramları n serisinde de kullanıyormuş asus.

Uyumlu olarak gösterilen listeyi göndermek imkanınız varmı

• __Özgür__ kullanıcısına yanıt
    Laptopla almadim daha once almistim. 2007 model dell imi tasiyordum. Asus teknik servise gotursem ilgilenirler mi? Ya da var mi samsung gibi teknik servis bayisi.

• rezman987 kullanıcısına yanıt
    Bilemedim açıkçası ya ben olsam asus servise götürürdüm muhtemel yada aldığım yere, çünkü kırık ve çalışmayan bir parça yok sanırım ? Sadece yerine tam oturmuyo anladığım kadarıyla belki cihazın yeni olması sebebiyle ücretsiz bir ayar çekerler
  • Arkadaşlar cihazı kullananlardan rica etsem windows derecelendirmelerini paylaşabilir mi acaba.
  • @__Özgür__
    Aynen öyle çalışmayan bir parça yok sadece oturmuyor yerine. Asus servisine götürmeyi düşünüyorum da kargoyla mı gönderiliyor sadece servise.
    @emre_pks
    Buyur hocam,
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu
  • Arkadaslar bende usb den kurucam biostan sectım usb error loadıng operatıon system dıyor sıyah ekranda en sol kosede nerde yanlıs yaptım cozumu nedir?
  • Beni de kullanıcılara ekleyebilirsiniz. Far Cry 3 ve Tomb Raider yüksek ayarlarda hiç kasmadı. Performans gerçekten güzel. :)
  • Acaba windows'u yanlış mı geçirdiniz usb'ye? Windows dvd tool mu kullandınız?

@erayb14
    Hayırlı olsun
  • Acaba laptopta çift fan mi var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aLTaR_07 kullanıcısına yanıt
    Hayır bu modelde çift fan bulunmuyor bildiğim kadarıyla.
  • ahhhh dostum töhhh kaçırmışım o saatlerde 8 yıllık emektara format atıyordum töh üzüldüm şimdi
  • Ayrıca arkadaşlar ürün sanalmarketim.com a da gelmiş haberiniz olsun 1722 tl'den satıyorlar
  • Xxtarzi08 kullanıcısına yanıt
    nasip ,bende salak banka yüzünden alamayacağım.Herkes görsün

• Belegurth kullanıcısına yanıt
    Evet kullandım.Sonradan dvd geçirdim o zaman oldu yardım ıcın tesekkurler ama sımdıde ekran kartını yukleyemıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belegurth

Selamlar;

Günlerdir yoğun ilgiyle takip edilen ve sık sık yardım istenilen bu laptop hakkında elimden geldiğince bildiklerimi ve gerekenleri aktarmaya çalışacağım.

Bilgisayarın Özellikleri;
    İşlemci Markası:Intel
    İşlemci Tipi:Core i5-4200H
    İşlemci Hızı:2.80 Ghz
    Ekran Boyutu:15.6"
    Ekran Tipi:LED HD
    Ekran Çözünürlüğü:1366 x 768
    Ekran Kartı :Nvidia
    Ekran Kartı Hafızası:2 GB Paylaşımsız Ekran Kartı
    Grafik İşlemcisi:Nvidia GeForce GTX850M (128 bit)
    HDMI:Var
    Sistem Belleği:4 GB
    Bellek Tipi:DDR3 1600 Mhz
    Disk Kapasitesi:500 GB
    Disk Arabirimi:SATA
    Optik Sürücü:DVD Rw
    Wireless:802.11 b/g/n
    Bluetooth :Var
    USB Portu:3 x USB 3.0
    Video Portu:Var
    Klavye:Numerik Q TR
    Hoparlör:Var
    Kart Okuyucu:Var
    Kamera:Var
    Pil Teknolojisi:4 Hücreli Li-Ion
    Ağırlık:2.50 Kg.

Fiyat aralığı 1700-1800 TL

Görüntüler; (@Draaaven arkadaşımıza teşekkür ederim.)
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

Kısa Bilgiler;
    Bilgisayarda GTX850M ekran kartı bulunması bu ürünü bu kadar can alıcı yapıyor. Bahsi geçen ekran kartını 3000tl+ oyun bilgisayarlarında sık sık görüyoruz. Fiyatın bu kadar az olmasının sebebi ise HDD ve Ram'den kısmış olmaları ve tabi ekran full HD değil. Ram 4gb az gibi görünüyor fakat günümüzün oyunlarının nerdeyse hepsini çalıştırabilecek yeterliliğe sahiptir. 4gb ram gömülü olarak gelmekle beraber bilgisayarın arka tarafında resimdede görüldüğü gibi kolayca erişilebilir bir kapağın arkasında ek boş bir ram slotu bulunuyor böylelikle 4gb daha ram takılabiliyor ve 8gb yapabiliyorsunuz bilgisayarı. Tabi bu ram takma olayı garantiden çıkarma ihtimali yüksek, forumdan çoğu arkadaşa değişik cevaplar verilmiş bu yüzden Asus'a mail atmanızı ve bu konuda kesin bir bilgi almanızı tavsiye ediyorum. Bunun dışında novabilgisayar isimli sitede garanti kapsamında kendileri uyumlu ram takıp gönderiyorlarmış, aşağıda satın alabileceiğiniz sitelerin linklerini vereceğim. Şarj performansı 2.5 - 3.5 saat arasında dayanıyor.

Kendi Görüşlerim;
    Bilgisayarı sadecenotebook'tan aldım, herhangi bir sorun olmadan 1 gün içinde elime ulaştı ve 1 haftadır kullanıyorum. Peformansından oldukça memnunum ki zaten bu bilgisayarın f/p ürünün olmasının tek sebebi ekran kartın gtx850m olmasıdır. İşlemcininde büyük katkısı var tabiki. Bilgisayar oldukça şık ve ince bir tasarıma sahip. Kasa plastik ama dayanıksız oldugunu sanmıyorum. Tuşların birbirinden biraz ayrık olması hoşuma gitti fakat touchpad için aynı şeyleri söyleyemem. Touchpad'i baya sola koymuşlar bu yüzden yazı yazarken elim touchpad'e çok değiyor buda oldukça rahatsız edici. Ayrıca touchpad'e basarken de fazlaca ses çıkarıyor buda hoşuma gitmeyen bir diğer şey oldu ama meraklanmayın touchpad'i nasıl kapatacagınızı, hangi driverları yüklemeniz gerektiğini vereceğim. Bilgisayarın açılış hızı 55 küsür saniyeyi buluyor, kendine gelmesi ise 1 dakika 30 saniyeye kadar çıkıyor ki bu SSD olmadan gayet normal ve makul bir süre laptop için. Tabi bu süre win7 için geçerli, win8 kuranlarda açılış süresi 15-45 saniye arası değişiyormuş. Çok sessiz çalışıyor fakat HDD'ten gelen bazı cızırtı sesler geliyor, ortam çok sessizken duyulur biraz ama onlarda okadar önemli değil. Isı konusuna gelirsek, bilgisayar boştayken, nette gezinirken(şuan bakıyorum) ısı değerleri 41-42 arasında. Bazı oyunlarda ısınıyor fakat soğutması oldukça hızlı, oyundan çıktıktan sonra 30 saniye gibi bir sürede bilgisayar soğuyor sıcak kalmıyor. Sıcak dediğim yer ise fan'ın bulundugu yerde hissediliyor genelde fakat elin durdugu yerde bir sıcaklık olmuyor ve bu bahsettiğim sıcaklık grafik isteyen sağlam oyunlarda oluyor ki buda çok normal. Ses konusunda ise laptop'un kendi hoparlörden gelen ses kısık, tatmin edici değil ama buna rağmen sesler oldukça kaliteli ve güzel.

İşletim Sistemi ve Driverlar;
    Çoğu kişinin bu konuda sıkıntılar çektiğini biliyorum. Bilgisyarıma windows 7 kurdum ve herkeste olduğu gibi bendede driver sorunu çıkardı, bknz;

Bu hatayi gidermek için win7'yi kurmaya çalıştıgınız usb'yi 2.0'a takın ve BİOS ayarlarında (PC açıldıgı anda F2'ye basarsanız BİOS ayarlarına girebilirsiniz) resimdeki gibi ayarlamanız gerekmektedir;
    Eğer sorununuz hallolmazsa (benim ve bir başka arkadaşın bu şekilde halloldu) konu altında yazın belki farklı bir yol bulabiliriz.

Windows 8'de UEFI Kurulumu hakkında; (Bilgi için @WaRHe4D'e ve @judge-fred'e teşekkür ederim.)
    BIOS'ta secure bootu aktif etmemiz lazım. Dikkat edin normal kurduysanız aktif ettiğinizde Windows açılmaz. Önce UEFI tabanlı kurulum için diski uygun şekilde hazırlamanız gerekli. Bunun yolları da bu linkte: Windows 8: UEFI Kurulum için Önyüklenebilir USB Flash Sürücü Hazırlamak
    Kurulum için ise gayet kolay yapabileceğiniz resim anlatımı burada bulabilirsiniz; Windows 8 -UEFI Modunda- Temiz Kurulum (Format)
    @WaRHe4D arkadaşımızın yaptığı UEFİ kurulumu için BİOS ayarların resimli anlatımı;
    Eğer UEFI diskinizi hazırladıysanız, bilgisayarı yeniden başlatıp F2 tuşu ile biosa girelim ve security sekmesine gidelim.

Uyarı: Arkadaşlar eğer sisteminiz legacy boot üzerine kuruluysa bu ayarları yaptıktan sonra sisteminiz açılmayabilir, o yüzden UEFI kurulum için diskinizi hazır tutun.
    Uyarı-2: BIOS'ta Boot sekmesinde Launch CSM ayarını da disabled yapmanız gereklidir.

Bilgisayarın driverlarına gelecek olursak sırayla; (Bu driverları otomatik olarak pc ile beraber gelen DVD'den yükleyebilirsiniz)
    USB 3.0 Driver(En son sürümü seçip indiriniz)
    Not: Eğer usb 3.0 driver'ı kurduktan sonra yinede 2.0 hızı alıyorsanız şu yolu izleyiniz ; BİOS'a girdikten sonra advanced > usb config. > xhci secenegini 'smart auto' yapınız. Restart'tan sonra düzelecektir. (Bilgi için @rezman987'ye teşekkür ederim)
    Broadcom Wireless(Win7)
    Broadcom Wireless(Win8)
    ATK (Fn Tuşu)
    Asus Smart Gesture(Touchpad) (Önce ATK'yi kurunuz)
    Intel Graphic Driver
    Conexant Audio Driver
    Nvidia GTX850M (Son sürümü değişmiş olabilir bu yüzden kendiniz seçip indiriniz)

Bunun dışında ufak tefek driverlar var onları laptop ile gelen DVD'de bulabilirsiniz. İçindeki çoğu driver windows 7 ile de uyumludur. Veya Asus x550JK Drivers burayi ziyaret edebilirsiniz.

ATK ve Touchpad driverlarını kurduktan sonra touchpad'i Fn+ F9 ile kapatabilirsiniz.

Oyun Performansları;

Bilgisayaın özellikleri şuanda piyasadaki bütün oyunları çalıştırabilecek düzeyde sadece tek sorun günümüzde çıkan her oyun daha fazla daha fazla ram gereksinimi istiyor bu yüzden bilgisayara 4 gb ram takviyesi yapmak çok mantıklı böyleliklede Watch Dogs gibi oyunlarda ram yetersizligin önüne çok kolay bir şekilde geçilebilir.

Far Cry 3

Bu şekilde saatlerce oynadım fakat ne bir kasma ne bir donma meydana geldi, ısı değerlei ise 78-80'lerde geziniyordu.
    @cnsngr arkadaşımızın çektiği bir video.

Dishonored
    Yaklaşık 1 saat en üst ayarlarda çok akıcı kasma donma olmadan fps max düzeyde keyifli bir şekilde oynadım.
    Bilgisayar oldukça sessiz ve neredeyse hiç ısınmadı diyebilirim oyun esnasında.
    Oyun sırasında çektiğim ısı değerler;

BioShock İnfinite;
    Ayarlar Ultra-High karışık oynadım ve aşırı memnun kaldım. En ufak bir takılma kasma olmadan çok keyifli bir şekilde 1 saat küsür oynadım ve bilgisayar çok az ısındı, fps ise maxtı.

Watch Dogs (@menagon61 arkadaşımıza teşekkür ederim.)

Watch dogs oyunundan izlenimlerimi aktarayım;
    -Öncelikle aşşağıda belirttiğim ayarlara otomatik olarak ayarlandı.
    -Oyunda dışarı çıkıldığında özellikle araba sürüldüğünde detayların artması,4 gb ram in yetersiz olduğunu gösterdi ve anlık, anlamsız fps düşüşleri oldu.
    -Ort 32-35 fps arası high ayarlarında oluyor.(2.5 saat oynama süresi)
    -Sıcaklık gayet iyi ve normal. (Soğutucusuz)

Bilgisayar birkaç kere yetersiz bellek uyarısı verdi fakat benim gözlemlerimden anladığım kadarıyla, detay arttıkça ram yetersiz kalıyor.Bir anda 15 fps birden düşebiliyor.Bunun ne ekran kartı ile nede işlemci ile alakası yok emin olun.

Uzun ömürlülük açısından soğutucu kullanmak kesinlikle önemli katılıyorum.Sadece bu laptop için değil hepsi için geçerlidir.

COD : Black Ops 2(@menagon61 arkadaşımıza teşekkür ederim.)

3.5 saatlik oynamadan sonraki sıcaklarık değerleridir.
    ort fps 70-75 (Tüm ayarlar en yüksekte)

ArmA 3 (@cnsngr arkadaşımıza teşekkür ederim)

Video çekim esnasında 35 fps'nin aşağsına inmedi, video çekim olmadığında ise 40-60 fps arasındadır.

COD : Ghosts (@cnsngr arkadaşımıza teşekkür ederim)

Çekim sırasındayken en üst ayarlarda 30-35 fps, çekimde değilken 55-60 fps arasındadır. Ani fps düşükleri oluyor fakat çok sıkıntı yaratmıyor.

Battlefield 4 (@cnsngr arkadaşımıza teşekkür ederim)
    Ayarlar medium-high arasında kayıttaki fps 55-60, kayıtta değilken 65-70 oluyor. Ultrada ise bir takılma olmuyor, fps 35-40 arası oluyor.

Dota 2 (@Anus Destroyer arkadaşımıza teşekkür ederim)
    Arkadaşımız full ayarlarda ısı değerlerini paylaşmış;

Ekran Kartın Son Sürüm Hatası (340.52 versiyonu)
    Öncelikle ekran kartınızı tanıtmak ve yüklemek için laptop ile gelen DVD'nin içindeki ekran kartı driverını yüklemenizi öneririm.
    Bilgisayar hakkında en çok merak edilen konulardan biri olsa gerek. Her nedense son çıkan güncellemeyi kuramıyoruz ve bu sorunu herkes yaşıyor. Kurmak istediğimizde şu şekilde bir hata alıyor herkes;

Hatayı yabancı bir kaynaktan bazı adımları izleyerek çözdüm fakat herkes bu şekilde sorunu çözemedi. Bende işe yarayan ve deneyebileceğiniz bir çözüm;
    Olabildiğince anlatmaya calıstım ama karışık geldiyse çözümü buldugum site; Tıkla

Kendi nvami.inf dosyamı buraya upload ettim herkeste ID aynı oldugu için, yinede indirmek istemeyen veya böyle denemek istemeyenler için resimli anlatımdaki adımları eksiksiz yapması gerekiyor. Buradan indirebilirsiniz ; nvami.inf

Basitçe anlatmak gerekirse,
    1-Öncelikle ekran kartınızın ID'sini bulmanız gerek, bunun için; Aygıt Yöneticisi>Ekran Kartını bulun ve özelliklerine girin>Ayrıntılar>Donanim Kimlikleri
    Resimde işaretlediğim satır size gerekecek olan satırdır, bknz;
    2-Yerel Disk C>NVIDIA>DisplayDriver>Klasor>Klasor>International>Display.Driver klasorune girin ve nvami.inf dosyasını açın.
    3-Burada CTRL+F yaparak ''%NVIDIA_DEV.1391.22CA.1043%'' isimli sütünü bulun ve sütünde gördüğünüz 22CA kısmındaki ''CA'' harflerini ''CB'' olarak değiştirin. Ardından hemen yanında resimdede gördüğünüz satırda işaretlediğim yere kendi ID'nizi eksiksi yazın.
    4-Son olarak not defterinde yapmanız gereken şey '' String '' isimli başlığı bulup resimdede gördüğünüz gibi GTX850M'in aşağsına ''NVIDIA_DEV.1391.22CB.1043 = "NVIDIA GeForce GTX 850M - MODDED'' bu sütünü eklemek.
    5-Not defterini kaydettikten sonra bir önceki dosyada yani International'da bulunan setup.exe veya direk indirdiğiniz exe'den tekrar kurmayi deneyin.

Windows 8'de Ekran kartını kuramayanlar için alternatif bir çözüm; (@cnsngr arkadaşımıza teşekkür ederim)
    Nvidia ekran kartın dijital imzali olmadığından dolayı win 8 veya 8.1 bu ekran kartını yüklemez. Aşağıdaki videoda olduğu gibi bu yükletmeme özelliğini kaldırıp sürücünüzü sorun olmadan kurabiliyorsunuz.

Bilgisayarı satın alabileceğiniz bazı siteler;
    Notebookadresi (8gb olarak satılıyor, muhtemelen +4gb kendileri ekledi.)
    Sadecenotebook
    Ebrarbilgisayar
    Pcdepo
    Novabilgisayar (Garanti kapsamında 4gb ram ekleme yaptıklarını not olarak düşmüşler)
    Teknolojikapinda

Bilgisayara uyumlu RAM alabileceğiniz siteler; Ram mutlaka 1600 mhz ddr3 low olmak zorundadır bu yüzden alırken dikkat ediniz.
    Kingston (8gb ram de bulunuyor fakat destekliyormu kesin bir bilgi bulunmuyor.)
    Bilendenal
    Hepsiburada
    PCDepo

Evet arkadaşlar sanırım şimdilik bu kadar, zaman içinde konuya gerekli eklemeleri, daha fazla oyun performansları eklemeye çalısacagım sizinde desteklerinizle konuyu dahada zenginleştireceğim. Eklenmesi gereken birşey oldugunu düşünüyorsanız lütfen konu altında yorum veya bana özel mesaj atınız.

İmzanıza eklemek isterseniz;

1-[center][b][image]https://store.donanimhaber.com/6e/cc/72/6ecc72cc9a7e7a9d811ce9522fd1739e.png[/image][/center][center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_97065331/f_//tm.htm]Asus X550JK XO012D Kullanıcılar Platformu[/link][/b][/center] 
    2-[center][b][image]https://store.donanimhaber.com/a5/27/95/a52795a706db4817ba73183795eaa6a8.png[/image][/center][center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_97065331/f_//tm.htm]Asus X550JK XO012D Kullanıcılar Platformu[/link][/b][/center]

Dilerseniz bilgisayarın özelliklerinide imzanızın altına ekleyebilirsiniz ;
    15.6" LED 768p HD | Intel® Core™ i5-4200H Dual-Core CPU 2.8 GHz up to 3.4 GHz | NVIDIA® GeForce® GTX850M 2 GB DDR3 GPU | 500 GB 5400 RPM HDD | 4 GB 1600 MHz DDR3L RAM | Super-Multi DVD | 3 in 1 Card Reader | Bluetooth 4.0 HS | VGA Web Camera | "Kullanılan İşletim Sistemi"

Kullanıcılar;

1.Belegurth
    2.asus44
    3.menagon61
    4.cnsngr
    5.Asmeron12
    6.LastShipwreck
    7.melihmustafa
    8.devsirme
    9.Black_Cloud
    10.WaRHe4D
    11.Hsynnml
    12.Javier
    13.albayhalil
    14.judge-fred
    15.Anus Destroyer
    16.LoveHaveWings
    17.OziLy
    18.caqqdas
    19.grafmaster
    20.waterloo
    21.msefik
    22.burst_one
    23.Selfroot
    24.arsester
    25.GT6
    26.Tiegro
    27.__Özgür__
    28.KreeYaTH
    29.rezman987
    30.Al Capone!
    31.HeroLyn
    32.Clown Fx
    33.alim ari
    34.erayb14

Usta bende siparisimi verdim

• Arkadaslar sımdede ıntel 4600 nvdia gecemıyorum nasıl hallederım.Yasayan varmı?
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.