Şimdi Ara

Asus X550VX Leptota Ubuntu kullanabilen Var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta ki gibi bu leptopta ubuntu kullanan var mı varsa nasıl ayarladınız ubuntuyu birtürlü çalıstıramadım düzgün.

Asus X550VX

• Hata ne alıyorsunuz, sorun ne yaşıyorsunuz?
  • Tahminen Nvidia sürücüsünü ( binary ) kurduğunda sistem boot etmiyor kendini. Siyah ekranda takılıp kalıyor , doğru mu tahmin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Şöyle anlatayım yaşadıgım sorunların bir kısmını.

Nvidia + İntel Gpu var bu yüzden başlangıçta açılmıyordu. Ögrendim ki nomodeset yazarak açabiliyormuşuz bu şekilde açtım ve kurulumu yaptım. Daha sonra Nvida Optimus Prime ile ayraları yaptım (Bu dediklerim Linux Mint de)ve Nvidia Gpu da çalısıyor İntel Gpu a geçince siyah ekran ve yuksek fan sorunu çıktı. Uzun süre araştırdım çok şey denedim ama İntel Gpu aktif hale getiremedim hiç. Bumblebee ile Nvidia ve İntel den de görüntü alamadım.

Ubuntu kurdum (yine nomodeset ile) bu sefer hiç ekran kartı gösteremedim Bumblebee ve Optimus ile.

Skylake işlemcilerde bu tarz sorunlar oluyormuş galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M60Sabra -- 18 Mart 2018; 19:18:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M60Sabra

Şöyle anlatayım yaşadıgım sorunların bir kısmını.

Nvidia + İntel Gpu var bu yüzden başlangıçta açılmıyordu. Ögrendim ki nomodeset yazarak açabiliyormuşuz bu şekilde açtım ve kurulumu yaptım. Daha sonra Nvida Optimus Prime ile ayraları yaptım (Bu dediklerim Linux Mint de)ve Nvidia Gpu da çalısıyor İntel Gpu a geçince siyah ekran ve yuksek fan sorunu çıktı. Uzun süre araştırdım çok şey denedim ama İntel Gpu aktif hale getiremedim hiç. Bumblebee ile Nvidia ve İntel den de görüntü alamadım.

Ubuntu kurdum (yine nomodeset ile) bu sefer hiç ekran kartı gösteremedim Bumblebee ve Optimus ile.

Skylake işlemcilerde bu tarz sorunlar oluyormuş galiba.

Grub'a acpi değişkeni olarak Windows 2009 degişkenini eklemeyi deneyin. Bu arada Bumblebee tavsiye etmem , Vulkan çalışmıyor. Prime'da çalışıyor.

Veya Lightdm yerine Mdm kurup durumu gözlemleyin.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=8513.0

Edit: Bende de Kabylake var.

Asus X550VX Leptota Ubuntu kullanabilen Var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 19 Mart 2018; 9:17:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunu yapmıştım önceden Nvidia da sorun yoktu intel de açılmıyordu. Linux Mint deki bütün çözümleri ve önerileri denedim bu sorun hiç çözülmedi.
  • M60Sabra M kullanıcısına yanıt
    Acpi degiskenini denediniz mi peki?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dell mi?, lenovo mu?
    14 yıl önce açıldı
    Razer Laptop mu MSI Laptop mu?
    8 yıl önce açıldı
    Acer mi Lenovo mu ?
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    acpi=off olarak denemiştim ama dediginiz gibi denemedim
  • M60Sabra M kullanıcısına yanıt
    Bir de öyle deneyin isterseniz. Tahminen işe yarayacak. Kimi laptoplarda 2005 , kimilerinde 2009 ama işe yarıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.