Şimdi Ara

Asus x670e Extreme + 7950x3D uzun boot süresi normal mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • -Bios'a gir F7 tuşu ile Advanced moduna geç

-Üst sekmelerden Al Tweaker bölümüne gir

-Alt seçenekler de DRAM Timing Control bölümüne gir

-En aşağı kısımlara indiğiniz zaman ora da Memory Context Restore ayarlarını göreceksiniz. Bu ayarı Enable yaptıktan sonra F10 ile kaydet entere bas pc 2 kez yeniden başlıcak sorunun cozulcek 14 - 15 saniyede hızlı açılır

• Slm ayni sorun bendede var anakartim  ASUS ROG Crosshair X670E Hero islemcim AMD Ryzen 9 7950X3D, ramlar ise C Corsair Dominator Titanium First Edition

RGB grau DIMM Kit 64GB, DDR5-6000, CL30-36-36-76O

RSamsung SSD 990 PRO 4TB, M.2 bizdeki bu ramlarin temel hizi 4800 expo veya xmp kullanip 6000 li hizlara cikmis oluyoruz yani birnevi hiz asirttiriyoruz buda dengeleri bozuyor o yüzden ramleri deniyor düzenli calisip calismamasi buda acilisi geciktiriyor istersen 4800 kullanirsan 20 sn yede acilir benimki 20 snye sürüyor acilmasi biosumda en güncel olani CO ayTANIUFirsbubDR5SAIR DOMINATOR TITANIUM First Edition DDR5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1974 -- 7 Haziran 2024; 22:50:56 >
  • O kadar para ver son teknoloji al , 50 sn de açılsın; yok arkadaş kimse bana bunu açıklayamaz.

• Bazı anakartlarda expoyu açmak yeterli gelmiyor , güncel biosta olsa açılış, frekans hızı artınca expo ile boot süresi uzayabiliyor.

Expo açıldıktan sonra Memory context restore ayarını aktif ettikten sonra , yine ram ayarlarında olan Power Down ı etkin enable yapın. Power down ayarı ben msi b 650 gaming x kullandımda enable yapmıştım, Bu ayarı Oc - Advanced bölümünde Dram configuration - misc altında görüyorsunuz.

Aynı şeyleri Asus x 670 prime da da yaptım zamanında her şey ok di. Açılış süreleri istenen zaman dönüyor öyle 1 dk ve üstü olmuyor. 15 / 20 sn civarı . Fakat yukarda bahsettim ayar expo devreye sokulduğunda oda yazdığım gibi açılmalı. Yoksa ya uzun sürer açılış yada mavi ekran olur genelde.

Not : Bendeki ramler 5600 mhz / 6000 mhz hızndaydı bunların çok üstü olan ramlerle elimde olmadığından denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 15 Haziran 2024; 12:10:43 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.