Şimdi Ara

Asus X79 Rem Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm,yeni topladıgım bilgisayarımda donma oluyor anlatılanlara gore Anakartımın rem uyumsuzlugu yuzunden oluyormus Anakartım Asus Sabertooth x79 rem destek lıstesınden rem bulamadıgım ıcın vatan bılgısayardakı calısanların tavsıyesıyle G-skill 4x4 16 gb 1866 mhz remleri aldım ama bılgısayar donup kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum forumda 1866 mhz remlerın bu anakartta pek sağlıklı calısmadıgıda yazıyor kimine gorede Bios yazılımı ile alakalı denıyor bilgisi olan varsa yardımcı olsun lutfen.

• Arkadasim yapacak iki seyin var ...

1.si remleri sorunsuz bir rem buluncaya kadar degistireceksin. Gskill'in baska modelleri yada baska marka remlerle degiseceksin.

2.si bu remlerle idare edeceksin taki yeni bir bios cikip guncelleyene kadar. Bu secenekte sorun kesin cozulur diye birsey de diyemem.
  • Asus anakartlarındaki bu hatalar ne anlamadım valla ben de. 3 gün önce ben de bilgisayar topladım vatan'dan. Ne yaptıysak bilgisayarı çalıştıramadık. Tüm parçaları denedik. En sonunda işlemciyi 2011 soket bir yüksek modelini taktık. Bilgisayardan görüntü almayı başarabildik. Meğerse anakart 2011 soket olmasına rağmen intel i7 3280 ı desteklemiyormuş. Diğer işlemciyle hemen biosu güncelledik ve sonuç halloldu... Bana da sizinki de büyük ihtimal biosdan kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum. Çünkü bende öyle donmalar falan yaşanmıyor.
  • Bende i7 3820 kullanıyorum işlemciyi işlemci ile ilgili deil bendeki problem Rem hatası herkesin dediği gibi biosu guncellemeyi deniycem git gel yapamıyorum vatana işlerim oygun oldugu için umarım biosu guncellediğimde sorun cozulur,tesekkurler.
  • bende de aynı ram anakart ve cpu var
    bios u güncelleyin ve ram in üstünde yazan bütün değerleri elle girin 1.5v da 9-10-9-28 de dahil
  • Siz ilk aldıgınızda boyle sorunla karsılasmısmıydınız peki sizdede donma gibi sorunlar oluyormuydu biosa remin değerlerini girmeden once ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay084

Siz ilk aldıgınızda boyle sorunla karsılasmısmıydınız peki sizdede donma gibi sorunlar oluyormuydu biosa remin değerlerini girmeden once ?

öyle bir şey yaşamadım ama hemen bios update yapmıştım
    bir de içinden çıkan ufak fanı taktınız mı?
    belki anakart fazla ısınıyordur
    benim eski sistemde ısınma olurdu onu fanla çözerdim
    pc donardı reset atmak zorunda kalırdım ama bunu anakarta fan doğrultarak çözmüştüm
    dediğim gibi o 2. fanı da takın belki düzelir bir de ram değerlerini girin ve bios update i yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 13 Mart 2012; 16:53:30 >
  • tabi 2 adet fan var anakart uzerınde takıldı ıkısıde işlemcinin ustunede cool master sogutucu aldım ekstradan ısınmayla alakalı değil sorun tamamen remle ilgili sanırım biosu guncelleyip rem degerlerını gırmeyı denıcem akşam umarım düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

bende de aynı ram anakart ve cpu var
    bios u güncelleyin ve ram in üstünde yazan bütün değerleri elle girin 1.5v da 9-10-9-28 de dahil

Bu rem değerlerini elle nasıl giricem biosdan buladım sistem cok yeni ve cok farklı yardımcı olurmusunuz kafayı yemek üzereyiz adım adım biosdan nasıl yapıcagımı size zahmet yazarsanız cok sevinirim gercekden,tesekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.