merhaba genelde film izleme amaçlı Asus Xonar DG 5.1 pci ses kartı almak istiyorum. optik çıkışlı olması ve ucuz olması dikkatimi çekti.(ses sistemim sadece optik) ama internette okuduğum kadarıyla oyunculara özel. film amaçlı alacağım için tereddüte düştüm. acaba ses çok da iyi olmazsa diye. önemli olan filmlerde 6 kanal sesi net ve güzel alabilmem. asus xonar dg 5.1 ihtiyacımı karşılar mı. yoksa gereksiz bir tercih mi yapmış olurum. sadece film izleyeceğim için ve de taşınabilir olduğu için optik çıkışlı bir media player mı almalıyım.
Merhaba Hocam,
Kullandığınız ses sistemi nedir ki?
Xonar DG 5.1 PCI optik bağlantı üzerinden surround veri aktarımı yapamaz.Ancak ses sisteminizin dahili bir decoderı var ise yada harici bir decoderiniz var ise passthrough yapabilirsiniz yani ses sinyalini direkt olarak decodere gönderirsiniz,bu durumda da ses kartı sadece çıkış vermiş olur,sinyale müdahale etmez.
Dolayısıyla ses kartının kalitesi tamamen etkisiz bir faktör olur. Tüm yük ses sisteminizin üzerine biner ve ses sisteminizin kalitesi ölçütünde ses alırsınız.
Bilgisayarınızda optik çıkış mevcut ise ve ses sistemi + bilgisayar monitörü kombinesi ile film izliyorsanız harici hiçbir masrafa girmenize gerek yok.
Alacağınız sonuçlar her halükarda aynı olacaktır.
merhaba rome 5+1 ev sinema ses sistemim var. ve sadece optik çıkışıyla bilgisayara bağlayabiliyorum. decoderden kastınız bu olsa gerek. ses kartını optik kabloya optik kabloyu da ev sinema ses sistemine bağlıycam bu kadar basit. o zaman bu mantıkla 5+1 ses almalıyım gibime geliyor yanılıyormuyum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme