Şimdi Ara

ASUS XONAR HDAV Görüntü Bozuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS XONAR HDAV DELUXE ses kartı kullanıyorum. Bu kartın özelliği içinde ses haricinde video ve görüntüyü düzeltmek için bir chip(splendid video engine ses kartına tümleşik) bulunması. bu sebeple ekran kartından direkt kendi hdmi girişine bağlantı yapılıyor. buradan ekran kartından gelen görüntüyü upscale yapıyor, görüntü ve sesi toplayıp ayrı bir hdmi çıkışla monitöre(asus ms238h) taşıyor. mantığı süper görünüyor.

ancak ekran kartımdan(sapphire hd2600xt) ses kartıma bağlantı kurup hdmi görüntü almaya çalıştığımda bilgisayar açılana kadar görüntü gidip geliyor. switch yapıyor. çıt diye ses çıkıyor. özellikle bilgisayar ilk açıldıktan sonra da gidip gelmeler devam ediyor. reset atana kadar geçmiyor. resetten sonra durum düzeliyor.

görüntü kalitesi ise direkt ekran kartına bağladığımdaki görüntüye oranla bariz şekilde düşüyor. özellikle divx filmler izlerken görüntü bulanıklaşıyor. kontrast artıyor. insanlar bulanık hatlı ve kırmızı yanaklı görünüyor. siyahın tonları ise seçilemiyor. hepsi simsiyah yekpare karanlık görülüyor. yani görüntü iyileşmesi gerekirken kötüleşiyor.

ayrıca asus xonar center'da(kullanılan program) ses üzerindeki denetim kesildi. müzik dinlerken veya film izlerken hangi düğmeye bassam hiç işlemiyor. mixer a giriyorum. main menüye giriyorum. flex bass denetimini değiştiriyorum. seste hiçbir değişme yok. bu da sonradan oldu. ne yaptıysam düzeltemedim.

yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fnmt -- 23 Ekim 2010; 9:21:55 >

• arkadaşar yardımcı olabilecek kimse yok mu? ekran kartımı değiştirsem sorun düzelir mi? asus ekran kartları asus splendid destekli çıkıyorlar. asus mu kullanmalıyım düzelmesi için? fikri olan yok mu?
  • Böyle dolaylı yollarada başvurarak görüntünün düzelmesini beklemek bana garip geldi.
    Xonar Center'daki denetimin kesilmesi bende de Creative Ses kartında oluyordu XP'de buradan bir genelleme çıkar mı bilmiyorum.

Görüntünün gidip gelmesi Ekran kartının HDMI çipi ile ses kartınınkinin uyumsuz olduğunu gösteriyor olabilir. Ama bunun için ekran kartı değiştirmeye değer mi? Ya yeni ekran kartında da aynı şey olursa.
    Keşke yeterince xonar kullanıcısı olsa da cevap alabilsek.
  • Arkadaşım; boşuna ekran kartını değiştirmene gerek yok. Durum bendede aynı hdmı bağlantıda yani ses ve görüntüyü aynı ayda aktarırken gidip gelmeler oluyor. Görüntü bozuklularında ise sana sadece splendid programını kurma derim gerçektende görüntüyü bozuyor. Sadece sürücüyü kur ve öyle kullan. Birde splendidde en iyi görüntü için asus ekran kartları ile olur diye belirtmiş asus... Diğer sorunların için bişi diyemiyeceğim sistemden kaynaklı olabilir. kendi arayüzünde yaptığın değişikliklerde ise kullandığın programı açıp bir daha yeniden başlat ozaman değişiyor en azında bende öyle...
  • SplendidHD programı kurulmadan Asus Xonar üzerinden hdmi ile görüntü alınamaz. Sizin de bildiğiniz gibi Xonar Center'a girip Splendid Mode On yapmak gerekiyor görüntü almak için..

Velhasıl ekran kartımı değiştirdim. Asus EAH 6850 aldım. Gidip gelmeler tamamen düzeldi. Ekran kartı da Splendid mode ile uyumlu olduğu için masaüstünden splendid ayarları değiştirilebiliyor. Ancak splendid doğuştan sakat doğmuş diye düşünüyorum. ASUS kendi sitesinden 1028*1024 üzeri çözünürlüğü desteklemediğini öğrendim. yani 17" monitörler için üretilmiş desek yeridir. daha büyük monitörlerde splendid açıldığında görüntü neredeyse hiç değişmezken video açıldığında görüntü tamamen kayboluyor veya bozuluyor. Bu nedenle Splendid bir artı olmaktan çıkıyor.

Şunu da belirtmek isterim. Sapphire HD2600XT'den HD6850'ye geçen biri olarak, masaüstü performansında görüntü kalitesi olarak hiçbir değişme yok. yok UVD-3'müş APP paralel teknolojiymiş OpenGL2.1'miş, video kalitesinde hiçbir video formatında geliştirme yok. Beyazlar daha beyaz falan filan hepsi yalan. Kendi driver'ları yüklü olarak denedim. daha sonra ATI sitesinden geçen hafta çıkan driverları yükleyip denedim. Değişen birşey olmadı. Bu daha sonraki driverlarla da olmayacak anlamına da gelmez ama büyük beklentiler hayal kırıklığı yaratmasın diye belirtmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fnmt

SplendidHD programı kurulmadan Asus Xonar üzerinden hdmi ile görüntü alınamaz. Sizin de bildiğiniz gibi Xonar Center'a girip Splendid Mode On yapmak gerekiyor görüntü almak için..

uppsss... arkadaşım denedinmiki böyle diyorsun. SplendidHD sadece görüntü işlemeye yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

quote:

Orijinalden alıntı: fnmt

SplendidHD programı kurulmadan Asus Xonar üzerinden hdmi ile görüntü alınamaz. Sizin de bildiğiniz gibi Xonar Center'a girip Splendid Mode On yapmak gerekiyor görüntü almak için..

uppsss... arkadaşım denedinmiki böyle diyorsun. SplendidHD sadece görüntü işlemeye yarar.

Çok denedim gerçekten. Her kaldırdığımda görüntü tamamen kayboldu. Her defasında da görüntü arayolunu DVI ile değiştirip(direkt ekran kartından bağlantı sağlayıp) tekrar Splendid'i kurmam gerekti. Splendid kaldırıldığında Xonar Center'daki Video bölümü ortadan kalkar sadece Audio kalır. Haklısınız SplendidHD sadece görüntü işlemeye yarar. Ve ses kartı görüntüyü işleyemez ise sadece ses kartı görevini üstlenir ve bu sebeple ekran kartından ses kartına ve buradan monitöre görüntü işlemi gerçekleşmez. Ama dediğim gibi direk ekran kartından görüntü hala alınabilir. Tahminimce siz ya direk ekran kartından görüntü alıyorsunuz veya Splendidi tam olarak kaldırmadınız. Xonar Center'a bakarsanız video bölümü varsa Splendid'i kaldırmamışsınızdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.