Şimdi Ara

ASUS Z170-A HDD'yi Görmüyor | Çözüldü. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
10.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: habedon

Rica ederim
    Kısa araştırmalarım sonucu ürünü 14 gün içerisinde iade hakkına sahipmişim sanırım. Aldığım yere (sinerji) konu hakkında bilgi içeren bir Mail attım.
    Muhtemelen yarın veya Pazartesi günü 14 Gün dolmadan geri yollamış olacağım.

Konun güncel kalmasını sağlayacağım. Umarım herhangi bir mağduriyet yaşanmaz.
  • sen maiden cevap gelmesini bekleme , yani 14 gün dolmadan göndermiş ol ve telefon ile gönderdiğini bildir , ha ayrıyeten delil olması anlamında mailde at yolluyorum tarzında
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

sen maiden cevap gelmesini bekleme , yani 14 gün dolmadan göndermiş ol ve telefon ile gönderdiğini bildir , ha ayrıyeten delil olması anlamında mailde at yolluyorum tarzında
    Yok zaten telefonla kesin arayacağım. Keşke herhangi bir Maile dönüş yapan firmalar olsa nerdeee...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 5 Eylül 2015; 1:16:57 >
  • Allah yardım etsin hocam bol şans, şayet bu gibi durumlardan korktuğum için ve sıkıntılı bir süreç olduğu için önceden 2012'yılında hazır bilgisayar almıştım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşe bak sıfır anakart alıyorsun böyle saçma bir sorun çıkıyor.
    Ama ben hala anakartta sorun olmadığını düşünüyorum.
    Yani 6. hissim öyle söylüyor
    Mutlaka ayarla ilgili bir sorun olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

İşe bak sıfır anakart alıyorsun böyle saçma bir sorun çıkıyor.
    Ama ben hala anakartta sorun olmadığını düşünüyorum.
    Yani 6. hissim öyle söylüyor
    Mutlaka ayarla ilgili bir sorun olmalı.
    Bios'da olabilecek bütün ayarları denediğimi düşünüyorum. Hatta internetten ASUS Z170-A ile ilgili BIOS menülerine dahi baktım. Adamlarda görünüyor bende tık yok.
    Eğer bir önerin olursa seve seve denerim tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaybridX

Bios'da olabilecek bütün ayarları denediğimi düşünüyorum. Hatta internetten ASUS Z170-A ile ilgili BIOS menülerine dahi baktım. Adamlarda görünüyor bende tık yok.

Anakartının kitapcığına bakacağım.
  • quote:

quote:

Anakartının kitapcığına bakacağım.

Alıntıları Göster
    Eski bilgisayarımın Harddiskini anakart gördü.
    Bu nasıl bir gariplik anlamadım.

Yeni almış olduğum HDD Western Digital Blue 1TB. Onu eski bilgisayarım görüyor.
    Eski Harddiskim ise Western Digital Green 500GB. Onu da Anakart görüyor.

2 HDD'de çalışıyor fakat yeni almış olduğum ASUS Z170-A Western Digital Green'i görüyor. Blue'yu taktığımda görmüyor. Anlayacağınız HDD seçiyor.
    Bu arada BIOS güncellemesinden sonra denememiştim ama Anakart CD/DVD sürücüsünü de gördü. Yani Anakartta bozukluk şu an yok?

404 Error veriyorum arkadaşlar şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 5 Eylül 2015; 14:00:29 >

• Slm.

Seninle aynı zamanlarda aldım bu anakartı.
    Hiçbir ayar yapmadan os drive yazan yere sistem yükleyeceğim ssdyi taktim bir altına da external kutudan söktügüm 2 tb seagate 7200 rpm hddyi taktim. Sorunsuz gördü.
    Sadece bir önceki (504 galiba) bios güncelleme sonrası hddyi görmediğini fark ettim. Yeniden başlatınca sorun çözüldü. Bios güncellemesi ilginç. Birkaç kere sisitemi tekrar başlatıp birşeyler yapıyor.
    Su anda 901 bios kullanıyorum sorun yok. Yeni kart olduğu için bioslari takip et. Her versiyonda daha uyumlu oluyor.
    Ben de sisitemi kendim kurdum. i5 6600k ve gtx 960 ile kullanıyorum.
    Sen daha iyi ve güçlü sistem kurmuşsun hayırlı olsun. Ama o sisteme alabiliyorsan samsung evo 850, 250 gb ssd al. Veya daha ucuza benim gibi sandisk ultra 2, 256 gb'yi 300 tlye düşünebilirsin.
    İyi günlerde kullan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isoomail

Slm.

Seninle aynı zamanlarda aldım bu anakartı.
    Hiçbir ayar yapmadan os drive yazan yere sistem yükleyeceğim ssdyi taktim bir altına da external kutudan söktügüm 2 tb seagate 7200 rpm hddyi taktim. Sorunsuz gördü.
    Sadece bir önceki (504 galiba) bios güncelleme sonrası hddyi görmediğini fark ettim. Yeniden başlatınca sorun çözüldü. Bios güncellemesi ilginç. Birkaç kere sisitemi tekrar başlatıp birşeyler yapıyor.
    Su anda 901 bios kullanıyorum sorun yok. Yeni kart olduğu için bioslari takip et. Her versiyonda daha uyumlu oluyor.
    Ben de sisitemi kendim kurdum. i5 6600k ve gtx 960 ile kullanıyorum.
    Sen daha iyi ve güçlü sistem kurmuşsun hayırlı olsun. Ama o sisteme alabiliyorsan samsung evo 850, 250 gb ssd al. Veya daha ucuza benim gibi sandisk ultra 2, 256 gb'yi 300 tlye düşünebilirsin.
    İyi günlerde kullan.
    Bende de 901 BIOS'u yüklü şu an. Bakalım artık eski HDD'yi kullanacağım kısa bir süre, sonra SSD alırım mutlaka.
    İlgincime gidenler ise WD Blue'yu hala ısrarla görmek istememesi.

• HaybridX kullanıcısına yanıt
    Tamamda sen bundan sorumlu değilsin değiştirmeleri gerekiyor, istediğin hddyi alırsın bu konuda sorun çıkarmamalı bence değişim almalısınız. Yurtdışında olsa böyle şeylerin lafı bile edilmez, anında yeni parçanız kargoyla yola çıkar ama maalesef bizim ülkede değişim kararı vermek için ödleri kopuyor teknik servislerin, sanki kendi ceplerinden çıkıyor hey Allahım ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 5 Eylül 2015; 14:58:35 >
  • quote:

2 HDD'de çalışıyor fakat yeni almış olduğum ASUS Z170-A Western Digital Green'i görüyor. Blue'yu taktığımda görmüyor. Anlayacağınız HDD seçiyor.
    Bu arada BIOS güncellemesinden sonra denememiştim ama Anakart CD/DVD sürücüsünü de gördü. Yani Anakartta bozukluk şu an yok?

6. hissim yanılmamış anakartta sorun yok
    Sakın servise verme biraz daha uğraş sorun çözülecek.

• quote:

quote:

6. hissim yanılmamış anakartta sorun yok
    Sakın servise verme biraz daha uğraş sorun çözülecek.

Alıntıları Göster
    Anakartın arızalı olmadığını anladım. Teknik servise göndermeye veya iade etmeye gerek yok diye düşünüyorum.
    Anlamadığım tek şey bu gün 2 tane sıfır Western Digital Blue 1TB denememize rağmen görmedi. Diğer HDD'lerin hepsini gördü.
    Sanırım WD Blue'yu desteklemiyor (Burası cidden komik) Anakart veya başka bir ayarı var.

Bu arada Sinerji Bilgisayar geri dönüş yaptı. Test edelim arızalıysa yenisini yollarız dedi. Ben WD Blue olayını sorayım diye düşünüyorum geri göndermektense.
    Neyse şu an için WD Green ile kullanıyorum sorunsuz, her ne kadar bu sistem için pek ideal görünmese de. İleride Seagate veya WD Black ile deneyeceğim. Daha sonra SSD'ler gelecek.

• HaybridX kullanıcısına yanıt
    ben de ilk kurulum da hdd yi gösterememiştim.

hdd yi takıp bios pilini çıkarıp tekrar takınca olay ççzüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: snop02

ben de ilk kurulum da hdd yi gösterememiştim.

hdd yi takıp bios pilini çıkarıp tekrar takınca olay ççzüldü
    Eveeet akşama kadar süren maceralar sonucunda arkadaşın WD Blue'yu da gördü kart. Böylece Anakartın sağlam olduğu kesinleşmiş oldu.
    Sorun yeni almış olduğum HDD de, geri yollayacağım değişim için. HDD sanırım teknik servise gitmiyor (Tamir edilemiyor), direkt yenisi veriliyor. Öyle aklımda kalmış.

Yorumlar için herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 6 Eylül 2015; 1:54:29 >

• quote:

Eveeet akşama kadar süren maceralar sonucunda arkadaşın WD Blue'yu da gördü kart. Böylece Anakartın sağlam olduğu kesinleşmiş oldu.
    Sorun yeni almış olduğum HDD de, geri yollayacağım değişim için. HDD sanırım teknik servise gitmiyor (Tamir edilemiyor), direkt yenisi veriliyor. Öyle aklımda kalmış.

WD blue yu nasıl gördü anakart?
    Hangi ayarı değiştirdin?
  • quote:

quote:

WD blue yu nasıl gördü anakart?
    Hangi ayarı değiştirdin?

Alıntıları Göster
    Olay şöyle oldu anlatayım.

Şimdi ilk önce yeni WD Blue'yu eski Anakartıma taktım ve gördü. Sonra ona Windows 10 yükledim ve bu durumu görünce sorunun Anakartta (ASUS Z170-A) olduğunu düşündüm. Çünkü yeni aldığım WD Blue'yu görmemişti.
    Her neyse, sonra arkadaşın WD Blue'yu denedik. Sanırım artık güç kablolarını tam olarak bağlayamadık veya unuttuğum bir ayar mı yaptım bilmiyorum onu da görmedi.
    Sonra anakarta BIOS güncellemesi yaptım. Arkadaşın WD Blue'yu bu şekilde gördü. CD/DVD Sürücüyü de taktık onu da görmüş oldu.

En son eski bilgisayarımdaki WD Green'i de taktım. Onu da görünce anladım ki Anakart bozuk değil. Buraya kadar tuhaf olan şey yeni almış olduğum WD Blue'yu ASUS Z170-A'nın görmeyip, eski bilgisayarda görüyor olduğunu sanmamdı.
    WD Green'i bağlayıp formatladıktan sonra görüyor diye eski bilgisayarıma WD Blue'yu taktım. Fakat o da ne, WD Blue'yu gören Anakart şimdi görmüyordu. Yani HDD gerçekten bozuk. Bir çalışıp bir çalışmaması beni çok uğraştırdı, sorunu Anakartta sandım.
    Şu an hiç çalışmıyor, yarın göndereceğim Sinerji'ye. Onlar da zaten bana yollayın test edelim dediğiniz gibiyse değiştirelim dediler.

Herşey bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 7 Eylül 2015; 0:46:54 >

• Hadi hayırlı olsun sorunu çözmüşsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl düzeldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın sürekli BİOS formatında açılıp hazırlanmış windows kurulum flaşını görüp HDD DİSK i görmemesindeki bütün sorun windows kurulum flaş disk rufus formatında imiş;

Şöyleki 2013 öncesi bilgisayarlar ile yeni versiyon bilgisayarların windows kurulum flaş disklerinin hazırlanmasında farklılık bulunuyor. Alttaki resim eski bilgisayarlar rufus format

ASUS Z170-A HDD'yi Görmüyor | Çözüldü.

Şimdiki resim yeni bilgisayarlar rufus formatı

ASUS Z170-A HDD'yi Görmüyor | Çözüldü.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.