Şimdi Ara

Asus ZenBook Pro: Sınıfının en iyisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Computex 2017 fuarında iddialı ürün geçidine devam eden Asus’un sonraki sürprizi ise yenilenmiş ZenBook Pro oldu.  ZenBook Pro UX550 modeli donanımına rağmen sınıfındaki en ince yapılardan birisini sunuyor.

Dolu dolu

Asus’un iki yıldır piyasada olan güçlü ZenBook Pro modeli bu yıl da yeniliklerden nasibini alıyor. En iyi Intel işlemcileri ve Pascal tabanlı ekran kartları ile ZenBook Pro yine sınıfındaki en kaslı modellerden birisi oluyor.

15.6 inçlik IPS ekranında 4K çözünürlük sunan model, ekran çerçevesini daha da inceltmiş ve bu sayede geçen yıla göre daha kompakt bir gövdeye sığdırılabilmiş. Ayrıca kalınlık da 18.9mm olmuş. Alüminyum gövdenin toplam ağırlığı 1.8Kg civarında.

Rakiplerine baktığımız zaman Dell Inspiron 15 7000 modeli 25.44mm kalınlığında ve 2.62Kg ağırlığında. Acer Nitro 5 modeli 26.75mm kalınlığında ve 2.7Kg ağırlığında. 14 inçlik Razer Blade ise 17.9mm kalınlığında ve 1.86Kg ağırlığında. Yani birbirine çok yakın.

Modelde Kaby Lake tabanlı Intel Core i7-7700HQ ve Core i5-7300HQ işlemcileri kullanılıyor. Grafik tarafında ise Pascal tabanlı 4GB GTX 1050 Ti ekran kartına yer verilmiş. Ayrıca 16GB’a kadar DDR4 RAM ve 1TB’a kadar PCIe SSD seçenekleri sunuluyor. Çift fan sistemi ile kasa en verimli şekilde soğutuluyor.

Ayrıca Bkz.Asus’tan ilginç tasarıma sahip router

Cihazın bataryası 14 saate kadar kullanım ömrüne sahip. Ayrıca 49 dakikada bataryanın yüzde 60’ı doldurulabiliyor. Harman/Kardon dörtlü hoparlör sistemi sayesinde ses kalitesi en iyi seviyeye çıkarılmış. Arka aydınlatmalı klavyenin tuş aralığı 1.5mm civarında. USB 3.1 Tip-C girişleri üzerinden Thunderbolt 3 desteği alabilmek mümkün.

Geçen seneye göre değişen özelliklere gelecek olursak SD kart girişi yerine microSD kart girişi tercih edilmiş. Ayrıca kompakt yapı adına tuş takımı da kaldırılmış. Dizüstünde güç arayan tüketicilere yönelik geliştirilen yeni ZenBook Pro modeli Temmuz ayında 1299$ başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak.

• Tam istediğim gibi hafif ve güçlü. Ama özellikle paramızın değer kaybetmesiyle alamayacağımız kadar yüksek fiyatta olacaktır. Keşke eskisi gibi 1000 dolar 2000 TL olabilse ama zor...
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    Thunderbolt 3 var dert yok.

• 14" Razer Blade zaten bu neslin cihazı. 1060 ve 7000 serisi işlemci var. Inspiron 15 ise geçen neslin cihazı olarak kalmış. XPS 15'in önceki nesli de yeni nesli de bu konuda rakip olabiliyor rahatça ve fiyatları da eş değer. Acer tarafına dair fikrim de yok maalesef.

Açıkçası büyük bir durumu yok ama rekabet açısından iyidir demek istiyorum zor da olsa :/

• zenbook dan bunu bekliyordum sonunda 15.6 ekran geldi...

• tuş takımı kaldırılmasaymış iyiymiş

• Güzel sistem

• " Tuş takımı " derken, bahsettiği şey ne arkadaşlar ?

• Son günlerde görüyorum ki bir Asus reklamıdır gidiyor. Editörlerin dahi tercihi olmadığı markanın hergün gerekli gereksiz bir haberi var sitede. Ben size gerekeni yazıyım burada Asus öyle bir markadır ki dua edin ki arıza vermesin donanımmış dış kasaymış ağırlıkmış önemli değil önemli olan yaptığın cihazın arkasında durman bir arıza verdiğinde dünyanın parasını verip ürünü alan müşterine cihazı aldığına alacağına pişman etmemen. Fırsat buldukca her Asus haberinin altına yazıcam bunları en azından bu sitenin okurları bilinçlensin. Bana inanmayanlar da firma hakkında ne kadar şikayet var baksın nette haklı olduğumu görürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cheelik

Son günlerde görüyorum ki bir Asus reklamıdır gidiyor. Editörlerin dahi tercihi olmadığı markanın hergün gerekli gereksiz bir haberi var sitede. Ben size gerekeni yazıyım burada Asus öyle bir markadır ki dua edin ki arıza vermesin donanımmış dış kasaymış ağırlıkmış önemli değil önemli olan yaptığın cihazın arkasında durman bir arıza verdiğinde dünyanın parasını verip ürünü alan müşterine cihazı aldığına alacağına pişman etmemen. Fırsat buldukca her Asus haberinin altına yazıcam bunları en azından bu sitenin okurları bilinçlensin. Bana inanmayanlar da firma hakkında ne kadar şikayet var baksın nette haklı olduğumu görürler.

Koskoca Dünya markası bahsettiğin marka
    Kafan iyi sanırım, şimdiye kadar aldığım hiç bir laptop ürünü sıkıntı çıkarmadı, insan gibi kullanmak şartıyla tabii ki ve bu bütün marka modeller için geçerli

• cheelik C kullanıcısına yanıt
    O şikayetler sadece Asus'a yönelik değil... Ülkede tüketiciye saygı duyan işletme sayısı az.
    Servisleri Kore firmaları işletmiyor.Bizi mutsuz eden genellikle servis hizmetleri.Bildiğim tek istisnası Apple olduğu halde ondan da şikayetçi olan bulunuyor.
    Asus notebook kullanıcısı olarak günlerce kapatmadan çalıştırdığım bilgisayarımdan çok memnunum.

• Haberlerinizde yeteri kadar görsel kullanmıyorsunuz. Ne bu modelde ne de bundan önceki modelde ürün hakkında kafamda bir şey oluşmadı. Uzaktan çekilen bir görselle yetinmişsiniz

• TheLastNinja T kullanıcısına yanıt
    Senin şansın vs. beni ilgilendirmiyor senin gibi marka fanına da cevap yazıyoruz gerçi ama okuduysan sıkıntının ürünün arızalandıktan sonra başladığını yazdım senin dünyaaa markası 3 aya yakındır arızalı anakartımı değiştiremedi aldığım 2 laptop da kronik hatalar vardı sadece benim yazmamla olmaz milletin şikayeti bin olmuş firmadan doğru düzgün cevap yok muhattap bile olmuyor senle. Bide insanca kullanmak şartıyla yazmış cihazı bozulanlar zaten hep hayvan gibi kullanıyor firmada suç yok tek sen insansın adamlar yorumlara ve şikayetlere bakıp hatalarını düzeltmelerine gerek yok sizin gibi avukatları var nasıl olsa. Firmada hata yok kullanıcılarda var demeye devam et sen.

• TheLastNinja T kullanıcısına yanıt
    insan gibi kullanmaktan kastın ne tüm cihazı arızalananlar hayvan gibi mi kullanıyor kaldı ki sorun ürün arızalndıktan sonra başlıyor yukarıda yazılanları iyi oku senin dünnnyyyaaa markası 3 aydır arızalı anakartımı garantiden değiştirecek arıyorum muhattab yok aldığım 2 laptop kronik ekran sorunlu çıktı sanki fabrikadan çıkarken ürünü ben bozmuşum gibi davrandılar.Bu adamların zaten şikayetleri ve yorumları okuyup hatalarını düzeltmelerini beklemeye de gerek yok bedava avukatlık yapıp suç kullanıcıda diyen kurbağa çok nasıl olsa.

• Asus 1080 alanlara para iadesi yapacaktı, kaç ay oldu hala tık yok. Önce onları bir ödesin.
  • eGpu cular bunu beğendi :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.