Şimdi Ara

Asus Zephyrus G14 oyuncu dizüstü satışa çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• AMD’nin Ryzen 4000 APU serisini duyurduğu CES 2020 fuarında sahneye çıkan ve ilk modellerden birisi olma ünvanına sahip Asus Zephyrus G14 oyuncu dizüstü bilgisayarı satışa çıkıyor.

Asus Zephyrus G14 özellikleri ve fiyatı

Asus Zephyrus G14 dizüstü modelinde 14 inçlik LED ekranda iki seçenek sunuluyor. Full HD çözünürlükte 120Hz tazeleme hızı yer alırken 2560x1440 piksel çözünürlükte ise 60Hz tazeleme hızı bulunuyor. Özel bir mekanizma kapak açıldığında klavyeyi açılı hale getiriyor.

Ayrıca Bkz.Agora Vahşi Yaşam fotoğraf yarışması sonuçlandı

Modele AMD R9 4900HS APU’su güç veriyor. 8 çekirdek ve 16 izlek birimli bir işlemcinin yanında 8 kümeli Vega 8 grafk birimi yer alıyor. Grafik gücü yetersiz diyenler için ise GeForce RTX 2060 6GB ekran kartı eklenmiş. Böylece ışın izleme ve yapay zeka da listeye eklenmiş. Atanmış bir video şifreleyici ile hem oyun oynama hem yayın yapma mümkün. Özel bir soğutma sistemi yüklere göre performansı ayarlayabiliyor.

Klavye chiclet tarzda ve 1.7mm tuş seyahat aralığı sunuyor. 2 adet 2.5W hoparlör yanında bir de woofer yer alıyor. Dolby Atmos ile mekansal ses sağlanmış. Kapak üzerine entegre edilmiş 1200 mini LED 256 parlaklık seviyesiyle oyuncu isminizi yansıtma, müziklere tepki verme gibi farklı efektler oluşturabiliyor.

32GB’a kadar DDR4 3200MHz RAM bellek, 1TB’a kadar M.2 NVMe SSD depolama belleği, WiFi 6, Bluetooth 5.0, parmak izi okuyucu, HDMI 2.0b, 10 saate kadar kullanım gibi özelliklere sahip olan Asus Zephyrus G14 oyuncu dizüstü modeli 1450$ başlangıç fiyatına sahip.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• 60 HZ?

• linus dan incelemesine baktım ekran dışında kötü tek bi yanı yok

• edd121 kullanıcısına yanıt
    Ekranı da iyi baya aslında 1450$'lık versiyonda 120hz panel var. Eksikleri ise vga bile olsa webcam konulmaması (aşırı saçma bir durum umarım seri üretime geçilmeden bu durumdan dönerler) ve thunderbolt 3 portu olmaması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4900HS 2080 bile besleyemez mi, Rtx 2060 düşük kalıyor işlemciye göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Survivalist

Ekranı da iyi baya aslında 1450$'lık versiyonda 120hz panel var. Eksikleri ise vga bile olsa webcam konulmaması (aşırı saçma bir durum umarım seri üretime geçilmeden bu durumdan dönerler) ve thunderbolt 3 portu olmaması.
    o bahsettiğim incelemede başka bi laptopla yan yana koyuyorlar orada siyahlar vs çok kötü geldi bana, tabi birde gerçek gözle bakmak lazım
  • Türkiye de ne zaman satışa sunulur acaba?

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Intel birileri ile anlaşma yaptı galiba, şuan nedense 2060 var, AMD'nin Ryzen 4000 laptoplar da. Ama Intel'in yeni çıkacaklar da 2080 RTX var.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Amd'nin 2060'dan daha güçlü mobil GPU'su yok mu ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Amd'nin 2060'dan daha güçlü mobil GPU'su yok mu ki?
    Şuanlık RX5500, RX5600 var. Onlar da 2060'a denk veya düşük.

RX5700 gelecek diyorlar ama o da iddia. Şuanlık 2060 üstü yok AMD tarafında mobilde. Gelirse güzel olur, rekabet görmesi lazım oranın.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Bence de şu Gpu tarafı da artık rekabete dahil olmalı. Ama Amd ne yapıp edip 2080 maxq veya 3000 serisi çıkınca 4900Hs ile eşlemeli. 2060 olduktan sonra 4900 yatacak çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisi olan ,özellikle AMD tecrübesi olan arkadaşlardan yanıt gelirse çok yararlı olur ,

AMD dayanıklı bir işlemci midir ? Soruyu daha da açayım ,

Çoğunlukla yük altında kullanılan bir senaryoda sizce kaç sene dayanır ?

Niye soruyorum derseniz , core i5 intel işlemcim 6 seneden beridir , onca eziyete rağmen halen çalışıyor ,

teşekkürler.

• sendemail kullanıcısına yanıt
    İlk işlemcim (sanırım sene 2003) athlon 2500+ 6 sene ve aşırı kullanımım vardı. 1 kez anakart bozuldu(oc denemesi sırasında) 1 kez ekran kartı bozuldu ama işlemciye hiçbirşey olmadı.

Arada intel core2duo kullandım, 2014 te tekrar amd fx 6350 kullanmaya başladım hiçbir sorun yaşamadım. Bu yılın (2020) başından beri ryzen 3600 kullanıyorum sıkıntı olmadı.
    Diyeceklerim bu kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayneo B kullanıcısına yanıt
    kıymetli cevabından ötürü teşekkür ederim kardeşim ,

sağlıklı günlere inşallah , iyi forumlar.
  • Kkatimi çekmeyi başardı bence ses getirebilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    En az Intel kadar dayanıklıdır. Kullanmadığım 10 yıllık AMD sistemimi bir arkadaşa hediye etmiştim, AMD işlemci ve ATI ekran kartı var. Geçen söyledi halen kullanıyormuş :) Ne işlemciye ne de ekran kartına bir şey olmadı. Yani korkmayın, gayet dayanıklıdır, hatta eskiden bazı AMD'ler Intel'lerden daha cefakardı, Intel nazlıydı. Tabi zaman zaman roller değişti ama 2020 yılında ikisi de yüksek teknolojiye sahip rahat olun.

6 yıl AMD işlemcili HP marka laptop kullandım tek bir sorun yaşamadım. Şuan da 5 aydır Ryzen 5 3600 ile masaüstü bilgisayarda kullanıyorum kendisini, sorunsuz. Hatta Ryzen 4600H'lı uygun bir laptop çıkarsa direkt alırım, radarımda yani. Bu arada Intel de kullandım i5 2500K, i7 4790K gibi efsane işlemciler kullandım, yani objektif konuştuğuma emin olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 30 Mayıs 2020; 2:17:41 >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Intel ve Nvidia'nın kirli oyunları ve arkada çevirdikleri yüzünden bunlar. Bir ara üreticileri tehdit bile etmişlerdi. AMD'den işlemci alan benden indirim alamaz gibisinden. Yoksa 4900HS dediğin en güçlü laptop işlemcilerinden birisi, 9750H'ı falan ezer geçer ama nedense 2070 ve 2080 gibi üst düzey GPU'lar sadece Intel çözümlerle sunuluyor. Zamanla değişecektir diye düşünüyorum ama kahrolası tekeller hiç rahat durmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: msatic

En az Intel kadar dayanıklıdır. Kullanmadığım 10 yıllık AMD sistemimi bir arkadaşa hediye etmiştim, AMD işlemci ve ATI ekran kartı var. Geçen söyledi halen kullanıyormuş :) Ne işlemciye ne de ekran kartına bir şey olmadı. Yani korkmayın, gayet dayanıklıdır, hatta eskiden bazı AMD'ler Intel'lerden daha cefakardı, Intel nazlıydı. Tabi zaman zaman roller değişti ama 2020 yılında ikisi de yüksek teknolojiye sahip rahat olun.

6 yıl AMD işlemcili HP marka laptop kullandım tek bir sorun yaşamadım. Şuan da 5 aydır Ryzen 5 3600 ile masaüstü bilgisayarda kullanıyorum kendisini, sorunsuz. Hatta Ryzen 4600H'lı uygun bir laptop çıkarsa direkt alırım, radarımda yani. Bu arada Intel de kullandım i5 2500K, i7 4790K gibi efsane işlemciler kullandım, yani objektif konuştuğuma emin olabilirsiniz.
    Nezaket gösterip aklımdaki soruya direkt tecrübeyle doyurucu cevap vermişsiniz ,

Şu anda kullandığım laptopta Ryzen 7 3750h mobile cpu var , bazen oyun açıyorum (cpu sıcaklığını gözlemlemek için) ,

Sıcaklık 90-92 derece bandında gidiyor , 1 saat kadar böyle kullanıyorum , açıkçası pek endişeleniyorum işlemciye bir şey olur diye.

Bundan ötürü sormuştum .

teşekkür ederim.

Rica ederim, laptop'larda genel sıkıntı o maalesef. Ne olursa olsun soğutma masaüstündeki kadar başarılı olamıyor. Kardeşimde 7.nesil Intel işlemcili Dell bir laptop var, yük altında 95-100 derecede çalışıyor kendisi. AMD ve Intel olayı benzer yani, laptop genel olarak sıkıntılı bir alan.

Bir şey olacağını sanmıyorum ama laptop'un altına bir soğutucu alın isterseniz, daha serin ve hava alacak şekilde kullanmaya çalışın. Özellikle yumuşak yüzeye koyduğunuzda hava almıyor.
  • Arkadaşlar merhaba, bu laptopu almak üzereyim ancak ekranda ghosting sorununun olduğu söyleniyor. Alıpta bu sorunla karşılaşan oldu mu?

https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/fuatld/is_the_ghosting_really_a_problem_in_the_zephyrus/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.