Şimdi Ara

ASUSp4b anakarta işlemci arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartın modelını tam bılmıyorum ozellıklerını yazıyım..
    asus p4b - socket 478 - intel 845 , sdram , pc133

işlemcim yandı...oncekı ıslemcım p4 2.4 ghz , sanırım 478 pin

elımdekı anakarta uygun en hesaplı işlemci hangısı olur..
    celeron uygun olacaksa o da olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur313 -- 23 Kasım 2006; 15:56:27 >

• Anakartınızın desteklediği İşlemci Listesi:

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P4B
  • bu lıstede p4 1.6ghz de var..benım elımde de bı p4 1.6ghz ıslemcı vardı ... taktım fakat calıstırmadı..belkı anakartta sorun vardır dıye arkadasın p4 2.4ghz ınıde benım anakarta taktım..yıne calıstırmadı...

sebebı ne olabılır .. benım anakart ddr onunkı sdram calıstırıyo bu bır sebep olabılır mı
  • DDR SDRAM olmasının alakası yok ama tavsiyem bios güncellemesi yapmanızdır.Önceki işlemcim yandı dediniz belki anakartınızda zarar görmüş olabilir mi ?Anakartın çalıştığından emin olun.Sorun bence anakart'da güç regülatörü devreleri zarar görmüş olabilr.
  • işlemcıyı nasıl test edebılırım..
    sağlam anakartlar iş gorurmu..

bide işlemcının durup dururken yanması gıbı bı ıhtımal var mı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur313

işlemcıyı nasıl test edebılırım..
    sağlam anakartlar iş gorurmu..

bide işlemcının durup dururken yanması gıbı bı ıhtımal var mı...

Socket 478 anakartı olan bir arkadaşında denetebilirsin.
    Evet iş görür.

İşlemci durup dururken yanmaz eğer ikinci el işlemci aldıysanız önceden kullanan kişi overclock falan yapmıştır işlemcinin ömründen yemiştir.Overclock mutlaka zarar vermez ama bazen verebilirde.İkincisi siz işlemciye overclock falan yaptıınız mı yani voltajı falan fazla gelmiş olabilir.Bazen bu durum kullandığınız Güç Kaynağından'da olabilir.
  • aslında durumu soyle ozetlesem ıyı olacak ...

benım eskı pc ımde 1.6 p4 işlemcı ve msi anakart vardı...ıslemcım saglam fakat anakartımın sorunlu oldugundan emınım...

arkadasımın pc sınde 2.4 p4 işlemci ve asus anakart var..işlemcinin yandıgını dusunuyoruz..cunku pc yı calıstırdıgımızda anakarttan uyarı sesı gelıyo..uzun ve kesik biiiipppp ...

değişik sekıllerde gereklı denemelerı yaptım ve dusuncelerımde hala haklı oldugumu dusunuyorum...
    ama yenı bıseyler aldıktan sonra "sorun bu degılmış" demek ıstemıyorum...

o nedenle ıyıce arastırma yapmalıyım...

overclock yapmadık her ıkı ıslemcıyede..ancak anakart veya power da bı sorun varsa ıslemcı bundan zarar gormus olabılır mı ?

her ıkı ıslemcının uzerındekı sogutmayı artırmak ıcın kullanılan macun erimiş bitmiş durumda..bozuldugunu dusundugum 2.4 ıslemcıde ıse o macunun rengı kararmışşş...

daha nasıl bılgı verebılırım bılmıyorum ama sorarsanız yanıtlarım herhangı bı fıkrınız var mı bu konuyla ılgılı ..

• quote:

overclock yapmadık her ıkı ıslemcıyede..ancak anakart veya power da bı sorun varsa ıslemcı bundan zarar gormus olabılır mı ?

Anakart değil ama Power'a örneğin gelen yüksek voltaj gelirse koruması var ama bir ihtimal işlemciye hatta tüm bağlı bileşenlere zarar gelir(aynısı bana oldu)

quote:

Orjinalden alıntı: onur31

her ıkı ıslemcının uzerındekı sogutmayı artırmak ıcın kullanılan macun erimiş bitmiş durumda..bozuldugunu dusundugum 2.4 ıslemcıde ıse o macunun rengı kararmışşş...

sanmıyorum macunun erimesi normal sonuçta ısıyı iletiyor.En kötü ihtimal işlemci sıcaklığı artar o şekilde çalışır..

quote:

Orjinalden alıntı: onur31

daha nasıl bılgı verebılırım bılmıyorum ama sorarsanız yanıtlarım herhangı bı fıkrınız var mı bu konuyla ılgılı ..

)

bence sorun anakartta arkadaşım

• quote:

bence sorun anakartta arkadaşım

işlemcıyı kendı anakartında ve baska bı calıstıgından emın oldugum anakarta taktım..
    herıkısınde de aynı sonucu aldım..
    2.4 luk ıslemcı gıttı gozuyle bakıyorum benn..

socket 478 olan bı anakartta ıslemcıyı denedıgımde nasıl bı sonuc alırsam ıslemcıden kesın umudu kesmelıyım...
    işlemcı - anakart - ram ıcım bı uyum sozkonusu mu ?
    yoksa sadece anakart ıslemcı uyumu mu gerekıyo ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur313 -- 23 Kasım 2006; 20:56:02 >
  • quote:

işlemcı - anakart - ram ıcım bı uyum sozkonusu mu ?

evet bir uyum söz konusu anakart vardır P4 ile SD-RAM kullanırsınız Anakart vardır P4 ile DDR kullanırsınız.
    Fiyatlara bir göz atın isterseniz Bakın Socket 478 Anakart üstelik Sıfır;

http://www.borsapazar.com/urundetay.php?urunkodu=Y035ANABIO00004

Yada ikinci el P4 ve Celeron işlemciler;

http://www.borsapazar.com/urunlistesi.php?durum=2&kategoriid=6&altkategoriid=21&istek=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagri -- 23 Kasım 2006; 21:11:35 >

• saolun ..
    bakıp bı karara varırım artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.