Şimdi Ara

ATA AÖF Bilgisayar Programcılığı Destek Kampanyası-Anternatif Bölüm geldi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
7
Favori
13.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atatürk Erzurum Üniversitesinden aldığım bilgiye göre üniversite nisan ayında YÖK'e bilgisayar programcılığı için kontenjan talebinde bulunmuş. YÖK'e başvurularda bu taleplerin sonuçlarını sorgulamamız gerekiyor.Buna göre bütün başvuruları YÖK'e yapmamız gerekiyor.
  • Gönderdiğimiz taahhütlü dilekçelerden bazılarına cevap geldi.Posta ile verilen cevabı ekledim.Yök kurumuna sorduğumuz soruyu Yök kurumu cevaplaması için tekrardan Atatürk üniversitesine göndermiş.Bize Atatürk üniversitesinden aşağıda ekli olan cevap gelmiş.Bu saatten sonra bu konuyu YARGIYA taşımaktan başka bir seçenek gözükmüyor.Resmen açık olan bölüme öğrenci vermiyoruz diye dilekçe ile resmi cevap verilmiş.Bu resmi cevapları kullanarak dava açılabilir.

ATA AÖF Bilgisayar Programcılığı Destek Kampanyası-Anternatif Bölüm geldi.

• Söylediğiniz şeyleri okudum bilgisayar programcılıgı okumak istemenizi anlayabiliyorum ama burada şöyle bir çelişki var . Bilgisayar programcılığı okuyup yazılım mühendisliğine geçiş yapmış biri olarak nacizane görüşümü paylaşmak isterim. Şimdi önlisansta bu bölümü açıktan okuyacaksınız ki bana göre bu şekilde okumanız size hiçbir şey kazandırmaz bu yönetim bilişim sistemleri gibi bir bölüm değil okulda hocalardan edinceginiz bilgiler size cok daha faydalı olur ve açıktan okumanız size hiç fayda sağlamaz. Belki diyeceksiniz ki ben çalışıyorum okula gitme durumum yok diyebilirsiniz buna son derece saygı duyarım ama eğer ben bu bölümü okuyup lisansa gecis yapıcam derseniz kesinlikle düzenli olarak okula gitmeden lisansta mühendisliği bitirme şansınız yok neler yaşadığımı anlatsam hak verirsiniz sizde emin olun buna. Bunun yerine eğer yazılım donanım network alanlarında kendinizi geliştirmek isterseniz işkur un kurslarına gitmenizi tavsiye ederim. Saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayın JohnAbzeuzzi benim bu diplomayı kendimi geliştirmek için almaya çalıştığım gibi bir durum yok.Zaten ben 11 yıldır bilişim sektöründe çalışıyorum.Kendime göre alanımda iyi bir konumdayım zaten.Benim amacım bunun bir ismi belgesi olsun.Yani bu sektörde ne kadar bilgili olursanız olun elinizde herhangi diploma vs olmadığı zaman söz sahibi olamıyorsunuz.Buradaki amaç bu bölümü okumak değil bu bölüm üzerinden mühendisliğe ulaşmak.Diploması olup da iş tecrübesi olmayan sizin bildiğiniz yaptığınız işin yanından bile geçemeyen arkadaşlarında sırf diplomaları var diye ne kadar maaş aldıklarını da gördüm.Yani benim amacım bu bölümü okuyup ta şöyle kendimi geliştireyim gibi bir amacım yok.Zaten ben kendime yettiğim düşünüyorum sadece bunu belgelemek amacım.

Ve buradaki adaletsizlik yüzünden zaten üzerinde kocaman Açık öğretim fakültesi yazan bir 2 yıllık diplomayı sırf bazı paralı üniversitelerin ekmeğine yağ sürmek için makina mühendisleri odasının bölümler ile ilgili YÖK'e itiraz etmelerinden dolayı kapatılmasıdır.Olay bundan ibarettir.

• Dediğiniz hususta haklısınız diploma maaş konusunda çok çok farkediyor adını koymak istemenize de hak veriyorum peki dgs ile lisans okumak istediğinizde zaten okula gitmek durumundasınız. ( dgs ile geçiş yapmak istediğinizi düşünüyorum ilk mesajınızdan ) Bilişim sektörünün içindeyim dediniz bu şartlarda fakülteye ayıracak çok zamanınız olmadığını düşünüyorum. Eğer zaman yaratırım diyorsanız örgünden myo larda neden okumuyorsunuz ?
  • Dgs ile şu anda sadece uzaktan eğitim ahmet yesefi üniversitesi var.Uzaktan okunabiliyor.Diğer uzaktan eğitim bölümlerini sayın YÖK başkanı kapattı.Neye kime hizmet ettiği belli olmayan bu düzen içinde bizde kendimize bir çıkış arıyoruz.Normal örgün okuma şansım yok maalesef. Öncelikle 2 yıllık bu bölümü bitirmem gerekiyor ki sonrasında zaten mühendisliği düşüneyim.
  • serseri26 S kullanıcısına yanıt
    BENCE DURUM YÖK TEN KAYNAKLANMIYOR ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİMİ YENİ AÇTI.
    SANIYORUM ONLARIN VERİ TABANLARI BİLGİSAYAR PROĞRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERSLERİ VERMEYE ELVERİŞLİ DEĞİL.

AYNI OLAY İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM YANİ AUZEF TE DE VAR ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİGİ BÖLÜMÜ VERİ TABANLARI ELVERİŞLİ OLMADIĞI İÇİN ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK AZALTILDI.VE BUSENE KAPATILMA DURUMU VAR.

ANADOLU AÖF DE UZAKTAN EĞİTİM ARAÇILIĞI İLE BİLGSAYAR PROĞRAMCILIĞI VERİYORDU YAKLAŞIK 7 YILDIR OBÖLÜME ÖĞRENCİ ALMIYOR AMA ŞİMDİ.
    ATATÜRK AÖF TE Kİ BÖLÜMDE TALEBİ GÖRÜNCE BEN DE BU BÖLÜME BENZER BİRŞEY AÇAYIM DİYE DÜŞÜNÜP VEP TASARIMI VE KODLAMA color]ADI ALTINDA BÖLÜM AÇMİŞ.İSTEYEN ÖSYM NİN SAYFASINA BAKABİLİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan -- 30 Haziran 2016; 14:14:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evandevan

SANIYORUM ONLARIN VERİ TABANLARI BİLGİSAYAR PROĞRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERSLERİ VERMEYE ELVERİŞLİ DEĞİL.

AYNI OLAY İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM YANİ AUZEF TE DE VAR ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİGİ BÖLÜMÜ VERİ TABANLARI ELVERİŞLİ OLMADIĞI İÇİN ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK AZALTILDI.VE BUSENE KAPATILMA DURUMU VAR.

ANADOLU AÖF DE UZAKTAN EĞİTİM ARAÇILIĞI İLE BİLGSAYAR PROĞRAMCILIĞI VERİYORDU YAKLAŞIK 7 YILDIR OBÖLÜME ÖĞRENCİ ALMIYOR AMA ŞİMDİ.
    ATATÜRK AÖF TE Kİ BÖLÜMDE TALEBİ GÖRÜNCE BEN DE BU BÖLÜME BENZER BİRŞEY AÇAYIM DİYE DÜŞÜNÜP VEP TASARIMI VE KODLAMA color]ADI ALTINDA BÖLÜM AÇMİŞ.İSTEYEN ÖSYM NİN SAYFASINA BAKABİLİR.

Bölüm AÇIK Yök öğrenci alımına izin vermiyor.Çok araştırdım.Üniversite bizde bir sorun yok diyor.Ayrıca bu dediğiniz doğruysa alternatif olarak harika olur.Ben biraz araştırdım. Açık öğretim kurumunun çıkardığı bir E-bülten var.Şubat sayısında bu bölümden bahsedilmiş.Fakat ben AÖF kendi sitesinde bölümü göremedim.Ayrıca çağrı merkezininde bu konuda herhangi bir bilgisi yok.

FAKAT şubat ayında çıkan E-bültende bu bölümden bahsedilmiş.Bu konu çok önemli umarım dediğiniz gibi bölüm açılır ve bu sene öğrenci kabul eder.

E-BÜLTENE ULAŞMAK İÇİN.
    Tıklayın

Edit:

Evet arkadaşlar bilgiler doğru.Bu sene Aanadolu üniversites Açıköğretim fakültesi Web tasarım ve kodlama adı altında yeni bölüm açmış.Başlığa ve ana sayfaya ekliyorum.Alternatif olarak değerlendirilebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri26 -- 30 Haziran 2016; 20:24:53 >

• Merhaba.Ben Anadolu Üniversitesine çok yazdım.Hatta 4 yıllık yönetim bilişim sistemlerinin açılmasında belki benim de payım da vardır.Web tasarımı ve kodlama 4 yıllık lisans programında ne ile devam etmelidir bu konuda birşeyler yapalım.
    Atatürk üniversitesi bilgisayar programcılığı konusunda çok yazdı.Bu konuya bilgisayar mühendisleri odası tepkili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzkırıcı
    Atatürk üniversitesi bilgisayar programcılığı konusunda çok yazdı.Bu konuya bilgisayar mühendisleri odası tepkili.

Bu cümleyi tam olarak anlayamadım.Kim kime ne yazmış.? Ayrıca bilgisayar mühendisleri odası hangi konuya tepkili.?
    Bizde bilgisayar mühendisleri odası odasına tepkiliyiz. Yök baskı yaparak açık olan bölüme kontenjan verdirmediği için.
  • Atatürk üniversitesini 2.üniversite kapsamında bilgisayar programcılığı için telefonla ben çok aradım.YÖK'e mesaj attım.Üniversite yönetimine mesaj çektim.Benim hayalimde bunu okumak sonra bilgisayar mühendisliğine geçmekti.Bir çok üniversite uzaktan bilgisayar mühendisliği bölümlerini de kaldırdı.
    Ben şu an YBS yüksek lisans kazandım.Anadolu Üniversitesine bir soralım web tasarım ve kodlama bölümünü bitirince 4 yıllık nereye geçebiliriz?Şimdilik YGS puanı ile uzaktan bilgisayar programcılık bölümleri olduğundan açmayabilirler.Yine de bastıralım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzkırıcı

Atatürk üniversitesini 2.üniversite kapsamında bilgisayar programcılığı için telefonla ben çok aradım.YÖK'e mesaj attım.Üniversite yönetimine mesaj çektim.Benim hayalimde bunu okumak sonra bilgisayar mühendisliğine geçmekti.Bir çok üniversite uzaktan bilgisayar mühendisliği bölümlerini de kaldırdı.
    Ben şu an YBS yüksek lisans kazandım.Anadolu Üniversitesine bir soralım web tasarım ve kodlama bölümünü bitirince 4 yıllık nereye geçebiliriz?Şimdilik YGS puanı ile uzaktan bilgisayar programcılık bölümleri olduğundan açmayabilirler.Yine de bastıralım.

Bu bölüm ile beraber açılan diğer bölüm olan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi uzaktan eğitimde var.Orada bu bölümü bitirdikten sonra DGS'ile geçilebilecek bölümler belirtilmiş.Bu bölümü bitirip yazılım mühendisliğine geçilebiliyor sa Web tasarım ve kodlama bölümünü bitirdikten sonra bence hayli hayli Bilgisayar Mühendisliği ve yazılım mühendisliği gelir.

http://ue.anadolu.edu.tr/Cbs/GenelBilgiler/Sayfalar/default.aspx

Mezuniyet Sonrası:

Programdan mezun olan öğrenci, "Coğrafi Bilgi Teknolojileri ve Yönetim Sistemleri Meslek Elemanı" ünvanına sahip olacaktır.

Programı tamamlayanlar 2 yıllık ön lisans mezunu statüsünde olacaklarından örgün ve uzaktan eğitim lisans programlarına dikey geçiş yapabileceklerdir.

Programdan mezun olanlar dikey geçiş sınavı sonrası aşağıdaki örgün ve uzaktan eğitim lisans programlarından lisans tamamlama şansına sahip olabileceklerdir

· İşletme

· Yönetim Bilişim Sistemleri

· İşletme Enformatiği

· Bilgisayar Öğretmenliği

· İşletme Bilgi Yönetimi

· İşletme Öğretmenliği

· Lojistik Yönetimi

· Uluslararası İşletmecilik

· Tarım İşletmeciliği

· Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği

· Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği

· Bilgi Teknolojileri

· Yazılım Mühendisliği

· Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

· Bilişim Sistemleri Mühendisliği

· Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği

· Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri

· Bilgisayar Bilimleri

· Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri

· Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

· Enformasyon Teknolojileri

· İşletme Bilgi Yönetimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri26 -- 2 Temmuz 2016; 10:04:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri26

quote:

Bölüm AÇIK Yök öğrenci alımına izin vermiyor.Çok araştırdım.Üniversite bizde bir sorun yok diyor.Ayrıca bu dediğiniz doğruysa alternatif olarak harika olur.Ben biraz araştırdım. Açık öğretim kurumunun çıkardığı bir E-bülten var.Şubat sayısında bu bölümden bahsedilmiş.Fakat ben AÖF kendi sitesinde bölümü göremedim.Ayrıca çağrı merkezininde bu konuda herhangi bir bilgisi yok.

FAKAT şubat ayında çıkan E-bültende bu bölümden bahsedilmiş.Bu konu çok önemli umarım dediğiniz gibi bölüm açılır ve bu sene öğrenci kabul eder.

E-BÜLTENE ULAŞMAK İÇİN.
    Tıklayın

Edit:

Evet arkadaşlar bilgiler doğru.Bu sene Aanadolu üniversites Açıköğretim fakültesi Web tasarım ve kodlama adı altında yeni bölüm açmış.Başlığa ve ana sayfaya ekliyorum.Alternatif olarak değerlendirilebilir..

Hocam bu web tasariminin dersleri ne zaman belli olur acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

quote:

E-BÜLTENE ULAŞMAK İÇİN.
    Tıklayın

Edit:

Daha yeni bir bölüm olduğu için hiçbir yerde bu bölüm ile ilgili ayrıntılı bilgi yok.Sanırım tercilerin yaklaşması ile içerik hakkında bilgilendirme yapılır.Ayrıca yakın zamanda Üniversiteden bu konu hakkında bilgi talep edeceğim.Bilgi geldiğinde konuya eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri26 -- 3 Temmuz 2016; 9:34:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

quote:

E-BÜLTENE ULAŞMAK İÇİN.
    Tıklayın

Edit:

Daha yeni bir bölüm olduğu için hiçbir yerde bu bölüm ile ilgili ayrıntılı bilgi yok.Sanırım tercilerin yaklaşması ile içerik hakkında bilgilendirme yapılır.Ayrıca yakın zamanda Üniversiteden bu konu hakkında bilgi talep edeceğim.Bilgi geldiğinde konuya eklerim.

cbs aciklanmis ama ders programı.
    Bunun yerine cbs daha mantıkli geldi bana cbs tercih edecem ben.

• Web Tasarımı ve Kodlamanın da ders programı açıklanmış ama ikinci üniversiteyle kayıt mümkün mü acaba? Sadece ygs den bahsediliyor sayfada

https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/turkiye-programlari/acikogretim-fakultesi-onlisans-programlari-2-yillik/web-tasarimi-ve-kodlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maester-T -- 13 Temmuz 2016; 11:02:06 >
  • Konu güncellendi.Bu açılan yeni iki bölüme sanırım sadece YGS sınavı ile öğrenci alınıyor..
  • quote:

Konu güncellendi.Bu açılan yeni iki bölüme sanırım sadece YGS sınavı ile öğrenci alınıyor..

2. universite ile olmuyo mu hocam

• 2. Üniversite kapsamında öğrenci alması için bir şeyler yapamaz mıyız acaba. Birde ÖSYM'de CBS'nin dgs olanaklarında yazılım mühendisligi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosyalci89

2. Üniversite kapsamında öğrenci alması için bir şeyler yapamaz mıyız acaba. Birde ÖSYM'de CBS'nin dgs olanaklarında yazılım mühendisligi yok.

hocam ben mail atmistim ama sacma sapan otomatik bi maille donduler😓.
    Aramak lazim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.