Şimdi Ara

Atanmış Müzik Çipi Olan Telefonlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bildiğimiz gibi bazı telefonlarda atanmış ayrı bir ses çipi oluyor ve bu telefonların müzik çalarkenki ses kalitesi diğer telefonlara göre daha iyi oluyor. Örneğin Nokia'nın xpress music serisi gibi...

Ben şu an 5320xm kullanıyorum ve müzik performansından gayet memnunum. Yeni bir telefon alacak olsam, bu telefonun müzik performansının benim telefonum kadar iyi olup olmadığını nereden anlayabilirim? Böyle bir site kaynak, ayrıca atanmış ses çipi olan telefonların listesi vs. gibi bir şeyler var mı?

Teşekkürler...

• bilen yok mu?
  • bende merak ediyorum valla :))
  • N96,N91,N81,5800,5700,5610,5320 bu cihazlarda özel müzik çipi bulunmaktadır.Sesleri daha net ve yüksektir ayrıca müzik çipi,müzik çalarda tema seçmenize(XpressMusiclerde) ve şarkıyı daha çabuk durdurup başlatmaya,müzik çaların daha stabil çalışmasına yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 5 Haziran 2010; 9:07:21 >
  • walkman telefonlarda çip yok ama xm ler yanına yaklaşamıyor ne iş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

walkman telefonlarda çip yok ama xm ler yanına yaklaşamıyor ne iş?

Sony kulaklıkta biraz daha önde ama hoperlörde Nokia çok daha iyi Sony akustiğin babası bile atsan hoperlörde Nokia kadar olamaz.Zaten kulaklıktada nerdeyse fark yok.
  • imzamdada görüldüğü üzre 5700
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tam liste ya da performans kıyaslaması istiyorum...

bu konuda s.e. ların da iyi olduğu da bilinen bir şey... ama nokia'ların yanına yaklaşamaması gibi bir şey söz konusu değil...
  • İş sadece ses çipinde bitmiyor bence, bundan bikaç sene önce sigmatel'in aynı model çipini kullanan iki tane mp3 çalar testine göz atmıştım. Arada dünyalar kadar fark olduğu belirtiliyordu. Mesela benim eski telefonum samsung u600'de de bang&olufsen icepower vardı güyaaa ama bi hayrını görmedim
    sonuç olarak, kullanılan donanımın yanında yazılımın da büyük payı olduğuna inanıyorum...
  • Ben N96 ve 5230 kullaniyorum. Kulakligim Sennheiser CX 400-II. Her iki telefonda da ayni kulaklikla denemelerimde N96'nin ses performansinin cok cok iyi oldugu, hatta bir telefon icin sasirtacak duzeyde kaliteli oldugu kanaatine vardim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiaxle

Ben N96 ve 5230 kullaniyorum. Kulakligim Sennheiser CX 400-II. Her iki telefonda da ayni kulaklikla denemelerimde N96'nin ses performansinin cok cok iyi oldugu, hatta bir telefon icin sasirtacak duzeyde kaliteli oldugu kanaatine vardim.

5230 modeli xm sınıfına girmiyor. n96 da bahsettiğim çipten olması lazım diye biliyorum. n95'te vardı çünkü...
  • Nokia N91 e de bir göz atmanı önenirim çok kaliteli ve yüksek ses veriyor...Creative ep-630 veya orjinal kulaklığı ile :) Ya hazır konu açılmışken n95 8gb ta da özel müzik çipi yok muydu ? n95 8gb her yönüyle işlemci hızı,n-gage oyunları,dış hoparlör ses yüksekliği,netliği vs. daha iyi diye biliyorum.
  • quote:

Nokia N91 e de bir göz atmanı önenirim çok kaliteli ve yüksek ses veriyor...Creative ep-630 veya orjinal kulaklığı ile :) Ya hazır konu açılmışken n95 8gb ta da özel müzik çipi yok muydu ? n95 8gb her yönüyle işlemci hızı,n-gage oyunları,dış hoparlör ses yüksekliği,netliği vs. daha iyi diye biliyorum.

ikinci el telefon istemiyorum. yeni telefonlar için soruyordum. düzenli güncellenen telefonların ses kalitelerinin değerlendirildiği yabancı bir kaynak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Haziran 2010; 9:02:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

Nokia N91 e de bir göz atmanı önenirim çok kaliteli ve yüksek ses veriyor...Creative ep-630 veya orjinal kulaklığı ile :) Ya hazır konu açılmışken n95 8gb ta da özel müzik çipi yok muydu ? n95 8gb her yönüyle işlemci hızı,n-gage oyunları,dış hoparlör ses yüksekliği,netliği vs. daha iyi diye biliyorum.

ikinci el telefon istemiyorum. yeni telefonlar için soruyordum. düzenli güncellenen telefonların ses kalitelerinin değerlendirildiği yabancı bir kaynak istiyorum.

http://www.gsmarena.com/latest_features-review-171p2.php

• quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

quote:

Sony kulaklıkta biraz daha önde ama hoperlörde Nokia çok daha iyi Sony akustiğin babası bile atsan hoperlörde Nokia kadar olamaz.Zaten kulaklıktada nerdeyse fark yok.

evet haklısın sony yeni telefonlarında hoparlör sesini anlayamadığım bir sebepten dolayı kıstı.Eğer hoparlörden müzik dinleticem millete diyorsanız çin telefonlarına yönelin en çok ses onlarda var eğer illa kulaklıksız dinleyeceksem takıyorum mds70 ime ohh keyif ayrıca kulaklıktaki kalite neredeyse aynı demek hiçde doğru olmuyor hocam w890 + ex300sl vs 5800 +ex300sl denedik dağlar kadar fark var hiçte yakın değillerdi.Ses w890da daha dolgun daha doyurucu detaylar daha çok hissediliyordu.Yani anlayacağınız iş çipte mipte bitmiyor. Bu arada söyleyeyim amacım telefona mok atmak değil sadece gördüklerimi söylüyorum.

• quote:

quote:

quote:

evet haklısın sony yeni telefonlarında hoparlör sesini anlayamadığım bir sebepten dolayı kıstı.Eğer hoparlörden müzik dinleticem millete diyorsanız çin telefonlarına yönelin en çok ses onlarda var eğer illa kulaklıksız dinleyeceksem takıyorum mds70 ime ohh keyif ayrıca kulaklıktaki kalite neredeyse aynı demek hiçde doğru olmuyor hocam w890 + ex300sl vs 5800 +ex300sl denedik dağlar kadar fark var hiçte yakın değillerdi.Ses w890da daha dolgun daha doyurucu detaylar daha çok hissediliyordu.Yani anlayacağınız iş çipte mipte bitmiyor. Bu arada söyleyeyim amacım telefona mok atmak değil sadece gördüklerimi söylüyorum.

Sony zaten ses ve görüntüdede kendini kanıtlamış ancak W910i ile 5610 xm'yi kıyasladığımda(kulaklıkta) nerdeyse fark yoktu.

• quote:

quote:

hocam baya iyi atmışsınız ama benim c510 bile 5800 dan daha iyi ses kalitesi ve yüksek ses çıkışı var. en baba nokia telefon gelsin ses olarak iyi dediğiniz sonucun değişeceğini zannetmem bizzat kendim denedim birçok modelle karşılaştırdım ve şahit oldum

• Nokia,samsung,htc,ıphone yine apple ın en iyi mp3 çalar diye millete şeker gibi cicili bicili renklerle kakaladığı kıytırık berbat ötesi ses e sahip ıpod nano,ıpod touch,sony nwz serisi mp3 çalar ve yine sony ericsson w910i kullanmış ve hepsininde seslerini sony mdr serisi bassları kuvvetli kulak içi kulaklıkla bizzat dinlemiş biri olarak diyebilirim ki sony mp3 playerlar ve sony ericsson walkman serisi telefonların kaliteli bir kulaklıkla vermiş olduğu ses kalitesini doygunluğunu gümbür gümbür diskodaymışçasına verdiği bass ları diğer markaların hiç birinde duyamadım.Çip mip hikaye ses kalitesinde sony den şaşmam ufak yeğenime aldığım 20 tl lik premier mp3 çalar bile ıpodlardan daha doygun ses veriyor bizzat deneyerek şahit oldum .telefonun dışarıya verdiği dış hoparlör sesi benim için önem arz etmiyor lakin telefonun bit kadar dış hoparlöründen müzik dinlemektense hiç dinlemem daha iyi..ben dışarıya cep radiosu gibi ses versin cangır cungur milletede dinletirim diyenler sonyericssonlara hiç bulaşmasın gitsin çin malı televizyonlu cep telefonlarından alsın adamlar ne koymuşsa içine neredeyse 1km öteden duyulacak

Dış hoparlör ses doygunluğu açısından çin malı telefonlar dışında şahsi sıralama yapacak olursam samsung wave2, htc,ıphone un yeni serileri,nokia.dış hoparlör ses sıralamasında maalesef sony ericssonların K ve W serisi telefonları zayıf kalıyor Çok tuhaftır kulaklıkla mp3 dinlemede en iyi seçenek sıralamasında bana göre 1.sırada fakat dışa ses aktarımı diğer markalara göre daha düşük seviyede. yeni çıkan SE serileri hakkında bilgim yok kullanan arkadaşlar burada paylaşırsa konu daha iyi aydınlanmış olur...

• quote:

quote:

nokia hoparlör üretmiyor ki sony den daha iyi olsun. sony üretiyor muhtemelen nokianın kaliteli kulaklıklarında ya sony ya da sennheiser hoparlör kullanılmıştır

• quote:

anlaşılan nokia çiplerini geliştirememiş..... mp3 çalarların Digital-Analog encoder dediğimiz sayısal data verisini çözümleyip analog ses sinyaline çeviren dönüştürücüsü ve ses sinyalini kulaklıkla veya hoparlörle duyabilmemiz için belirli seviyeye kadar yükselten preamfi ön yükseltici(Bass-tiz-volume ayarlamasını yapan) ve minik ses çıkış amplifikatörü vardır.Ses kalitesini belirleyen en önemli faktörde işte bu minik amplifikatörlerin frekans band geçirgenliği, hifi norm kalite standardı ve ses çıkış gücüdür.Bahsi geçen müzik çipleri sese ayrıca efekt (konser salonu-arena-hall-küçük oda-yankı vs.)eklemeye yarıyor.çokta gerekli olan bir özellik değil satış politikası ve göz boyama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warrior_Knight -- 21 Aralık 2011; 23:08:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.