Şimdi Ara

Atatürk'ü Ne Kadar Tanıyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
1.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Favorilerime ekledim boş bir zamanımda okuyacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Mirliva.

Favorilerime ekledim boş bir zamanımda okuyacağım.

boş bi yeni metine yazdım bende
  • Sevmeyen zaten binbir türlü şey söylüyor .Yok diktatörmüş yok inkilapları yaparken birsürü kişiyi katletmiş yok din düşmanıymış salla babam salla.Birincisi kan dökülmeden geçmişte kalan bir İmparatorluğun kalıntılarını silmek(inkilap) imkansız .İllaki direniş vs olacaktır.Din düşmanı diyenlere gülüyorum zaten
    Bizim anlayabileceğimizden çok çok üstün bir adam olduğu kesin zaten .Bir sözünde beni benden 3 nesil sonraki insanlar anlayacak demişti (tam sözü bu mu bilmiyorum) bu nesil biz oluyoruz galiba fakat anlayan var mı durumumuz ortada
  • anlayan hor görülüyor kardeşim. ülke dşmanı olarak nitelendiriliyor
  • Atatürk Türk milleti için elinden geleni yapmıştır.Ama mükemmel bir insan olarak gösterilmesine karşıyım.Öyle göstereceğimize onu manevi olarak kazansak ve yaptıklarını gösteriş olmadan örnek alsak daha iyi olur.Yazıyı okudum saol (yalan söylüyorsun diyenler boşuna demeyin)
  • quote:

Orjinalden alıntı: oxsıde
    Atatürk Türk milleti için elinden geleni yapmıştır.Ama mükemmel bir insan olarak gösterilmesine karşıyım.Öyle göstereceğimize onu manevi olarak kazansak ve yaptıklarını gösteriş olmadan örnek alsak daha iyi olur.Yazıyı okudum saol (yalan söylüyorsun diyenler boşuna demeyin)

Aslında haklısın. Atatürk'ü anmak değil anlamak gerekli. Fakat bu Atatürk'ün mükemmel bir insan olduğu gerçeğini değiştirmez. Açıkçası bunu belirtmekte bir sakınca görmüyorum. Hatta gururla dile getiriyorum.
  • zaten bu araştırmanın yer aldığı kitabın adı

anmaktan anlamaya doğru Atatürk. konuyu yanlış anlamayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: prescott_pcl

quote:

Orjinalden alıntı: oxsıde
    Atatürk Türk milleti için elinden geleni yapmıştır.Ama mükemmel bir insan olarak gösterilmesine karşıyım.Öyle göstereceğimize onu manevi olarak kazansak ve yaptıklarını gösteriş olmadan örnek alsak daha iyi olur.Yazıyı okudum saol (yalan söylüyorsun diyenler boşuna demeyin)

Aslında haklısın. Atatürk'ü anmak değil anlamak gerekli. Fakat bu Atatürk'ün mükemmel bir insan olduğu gerçeğini değiştirmez. Açıkçası bunu belirtmekte bir sakınca görmüyorum. Hatta gururla dile getiriyorum.

+1
    ve

“Kültür Antropoloğu” nedir ne değildir uzun uzun başınızı ağrıtmayacağım. Hadi gelin 5 Mayıs 1935, Ahlatlıbel’e gidelim. Ahlatlıbel Ankara yakınlarındaki kazıların başladığı yer biliyorsunuz. Bütün arkeoloji kazılarının yapılma emrini veren Mustafa Kemal, müzelerin açılma emrini veren de Mustafa Kemal. Ama bugünkülerde olduğu gibi açın, kazın, imza; öyle değil. Nasıl yetişmiş inanın, 25 yıllık araştırmacıyım hiç anlamadım. Bakıyorsunuz Efes kazıları başlıyor iki kere gidiyor, Konya‘da Asar kazıları başlıyor başında, birde bakıyorsunuz Ahlatlıbel kazıları başlamış başında, toprak alıyor, ölçüyor, biçiyor. “Ya ne yapıyor Mustafa Kemal” diyorlar. Çankaya’ya gidiyor, Çankaya’da üç gün üç gece hiç uyumadan; uyumamak için alnına ıslak bezler koydurmuş, birilerini çağırıyor, telefonlar ediyor bir heyecan bir telaş. Üç gün sonra “gelin diyor Ahlatlıbel’e gidiyoruz”. Hemen geliyor diyorki “arkeologlar toplanın”. Biliyorsunuz başlarında en büyük arkeoloğumuz Zübeyir KOŞAR var. Bu Zübeyir KOŞAR’ın bir e bir anısıdır. Toplanıyor ve diyorki Mustafa Kemal heyecanla; “kazdığınız yer yanlış, şurayı kazmanız gerekir”. Yabancı arkeologlar “el insaf paşam, anladık iyi askersin iyi devlet adamısın ama yani bu işte bizim işimiz niye karışıyorsun” der gibi aralarında birkaç şey oluyor ama emir büyük yerden. Başlıyorlar Mustafa Kemal’in gösterdiği yeri kazmaya. Sonuç mu? Bütün bulgular ordan çıkacaktır. İnat uğruna, kendi ceplerinden öder ve kendi dedikleri yeri kazarlar hiçbir bulguya rastlamıycaklardır.

Bir de diyorlardı ki, Atatürk de diğer insanlar gibi hataları olan normal bir insan dı. Bana bir tek hatasını gösterin, milleti adına ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 4 Haziran 2008; 23:50:04 >

• inanmıyorum 2. sayfaya düşmüş
  • @canısıcanısı ellerine sağlık kardeşim, ama maalesef ki üzülerek söylüyorum Atatürk'ü bizden çok yabancı uluslar daha iyi tanıyor, ve maalesef ki artık ülkemizde Atatürkçü gençler yetiştirilmiyor. Hele ki bir forumda Atatürk resimlerinin devlet dairelerinden, büstlerinin ise okullardan kaldırılması gerektiğini savunanların olduğunu görünce durumun vehametini daha iyi anladım, yazık çok yazık bu kadar mı nankör bir toplum olduk..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tommiks

Bu yeterli olacaktır yazıyı uzun bulanlar için çok büyük ama olsun

bu arada sağol @canısıcanısı

• hayret yaa dh ne zaman ATATÜRK' LE ilgili konu acılsa bi sürü ceza alan kullanıcı cıkıyo

insanın aklına sıte ıle ılgılı farklı seyler gelmıyo değil hanı
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

hayret yaa dh ne zaman ATATÜRK' LE ilgili konu acılsa bi sürü ceza alan kullanıcı cıkıyo

insanın aklına sıte ıle ılgılı farklı seyler gelmıyo değil hanı

artı 1
  • güzel payşasımsagol
  • yüce lider Atatürk üzerine bir yazı hazırladım okumak isteyenler bakabilir

kendime düşünceler
    Atatürk Diktatör Müydü? | Kendime Düşünceler
    https://kendimedusunceleer.com/ataturk-diktator-muydu/
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.