Şimdi Ara

Atatürk'ün Trablusgarp Fotoğrafları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
89
Cevap
4
Favori
30.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevr'i imzalayanlar İngiliz uşagı değil de Sevr'e direnenler mi İngiliz Ajanı ? Komik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paşam çok yakışıklı adamsın be!!
  • Tek kötü fotoğrafı olmaz mı insanın be. Adamsın adam Atam!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekanı cennet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

Kesinlikle yanlış anlaşılmak istemiyorum lakin,

Lütfen Trablusgarp diyince Enver paşanın hakkını verin.

Atatürk ve Enver paşanın Trablusgarp ta iken rütbeleri nelerdir, bilen varmı?

Trablusgarp ta yerli aşiretleri kim bir araya toplayıp Osmanlı lehine savaşmaya ikna etti bilen varmı?

Kim Trablusgarp savaşında strateji kurarak 1 yıla yakın imkansız bir savaş icra etti bilen varmı?

Tekrar söylüyorum burda amacım Atatürk ve Enver Paşa kıyası mukayese si değildir.

Sadece sezarın hakkı Sezar'a olsun istiyorum.

Enver Paşa, Trablusgarp komutanıdır. Damadı şehriyardır, halifenin vekilidir. Trablusgarp da para dahi bastırmıştır.

Lütfen vakit bulup Trablusgarp hakkında tarafsız eserler okuyunuz. O bir teşkilatçıydı.

Bende saygı ve sevgi ile yad ederim Enver paşayı.
    Enver Paşa'nın Trablusgarp'da Edirne'de ve Azerbaycan'da büyük hizmetleri olmuştur ancak sonra Atatürk ile ters düşmüştür ülkeye girişine izin verilmemiştir o dönemde yetişen en iyi kumandanlardandır

Aynı zamanda hemşehrimdir Kendisiyle gurur duyuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 1 Ekim 2018; 16:43:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

Kesinlikle yanlış anlaşılmak istemiyorum lakin,

Lütfen Trablusgarp diyince Enver paşanın hakkını verin.

Atatürk ve Enver paşanın Trablusgarp ta iken rütbeleri nelerdir, bilen varmı?

Trablusgarp ta yerli aşiretleri kim bir araya toplayıp Osmanlı lehine savaşmaya ikna etti bilen varmı?

Kim Trablusgarp savaşında strateji kurarak 1 yıla yakın imkansız bir savaş icra etti bilen varmı?

Tekrar söylüyorum burda amacım Atatürk ve Enver Paşa kıyası mukayese si değildir.

Sadece sezarın hakkı Sezar'a olsun istiyorum.

Enver Paşa, Trablusgarp komutanıdır. Damadı şehriyardır, halifenin vekilidir. Trablusgarp da para dahi bastırmıştır.

Lütfen vakit bulup Trablusgarp hakkında tarafsız eserler okuyunuz. O bir teşkilatçıydı.

Bende saygı ve sevgi ile yad ederim Enver paşayı.
    Konuyu anlamadan yorum yapmayın lütfen, o yıllarda Ata'nın fotoğrafları paylaşılmış. İlk önce idrak etmeyi öğrenmeliyiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: WITCHER

Konuyu anlamadan yorum yapmayın lütfen, o yıllarda Ata'nın fotoğrafları paylaşılmış. İlk önce idrak etmeyi öğrenmeliyiz.

Alıntıları Göster
    yok, idrak sorunu haklı olarak aslında sızerde var.

şöyleki tarih kazananlar tarafından yazıldıgı ıcın sureklı Ataturk ıle yazılı bır tarıh bılıyorsunuz. diğer bılgılerınız kısmı ve yanlı doğal olarak , bunda sizin suçunuz yok. ilkokuldan berı öğretilen anlatılan bu.

BEN ISRARLA ATATÜRK VE ENVERPAŞA MUKAYESESI YAPMADIGIMI SOYLUYORUM, HICBIR IDDAM YOK. gözden kaçmaması ıcın burayı buyuk yazıyorum tek tek herkese aynı seyı anlatmaktan sıkıldım zıra.

demek ıstedıgım su, hanı bız Türkler geçmişi ve atalarının başarıları ile övünürüz ya, madem bunu çok ıyı yapıyoruz; hazır konu Trablusgarptan açılmışken oranın ve oradakı savaşın esas kahramanı olan ENVER PAŞAYI da anmadan geçmeyelım ıstedım. Trablusgarpta Ataturkunde basarıları buyuktur lakın Enver paşanın önune geçemez. hal boyle ıken -bılmıyorum Trablusgarp ıle alakalı hıc kıtap okuyan varmı aranızda ? , Arada 1-2 fotograf ıle Enver paşayı anmak hem vacıp hem farz hemde sunnettır. kaldı kı dedım ya övunmeyı severız dıye atalarımızın başarısı ıle, işte Tarblusgarp savaşıda övünülecek muazzam bır savaş ve başarı öykusudur.

payıtahttan oraya geçiş, orada geçmeden ve geçtikten sonra oradakı teskılatlanma, savasın evreleri, dırenıs karsı koyma ve hatta taaruz, hemde payıtaht tan tek kursun dahı almadan yapılan bu savas övünülmesi gereken bır olay.

düşünsenize dedelerimiz orada tüfek ıle savaş uçağı düşürerek tarıhe geçmiş, bir ilk yaşamış.

İtalyanları sefıl ettıgımız güzide yer. Bunların başmimarı Enver paşa hatırlanmayı ve övünülmeyi hakedıyor olmalı.

• Konuya baştan sona baktığımda Atatürk aşığı ve delıce Ataturkçu mesajlar atan onlarca arkadaşın nedense Atatürk yazarken baş harfını küçük yazdıgını farkettım.

atatürk değil Atatürk olmalı; biraz saygı ve ciddiyet lütfen.

insan sevdıgı için bıraz özenır, ayıp ayıp.

hadi şimdi mesajları duzenlemeye beyler
  • Atatürk'ün Trablusgarp Fotoğrafları

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kim bu efendi birisine benziyor

• Fazla paylasmayin, comarlar hazmedemeyip tukuruk sacabilirler. Gerci vazgectim daha cok paylasin iyice kudursunlar..

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Vay be ray donovan izleyen varmis mutlu oldum gozumde yaslar

• quote:

Orijinalden alıntı: Impakt

Vay be ray donovan izleyen varmis mutlu oldum gozumde yaslar
    yarıda bıraktım

hem forumda konusu var, izleyeni çok

https://forum.donanimhaber.com/ray-donovan-2013-5-sezon-basladi--74191241

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyt be karizmaya bak. Allah özenerek yaratmış sırf köpek olmayak diye de hala köpek olsaydık daha iyi olurdu diyenler var, ateşleri bol olsun.
  • Paşamızın her fotoğrafları güzel ama bunlar başka bir asil fotoğraflar ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Giantballs

bir de şu anki harp okulu öğrencilerinin geçit törenine bakın;https://odatv.com/vid_video.php?id=8F1C7
    bunlar subay mi oluyo jgsjgskgdjgzngfjz

• Şu konuda bile güzel bir anma gerçekleşememiş hala laf dalaşında millet.

Gerçekten türk milletinin birlik beraberlik içinde olamayacağı osmanlı gibi çökeceğini bilmek için kahin olmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUFFGONG

Ahahaha süpermiş bu

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

100 sene once tufekle mermiyle savasiliyordu cephelerde askerlerle savas kazaniliyordu. 50 sene once ikinci dunya savasinda ise askerle savas kazanilmadigini amerika kanitladi ve cok da etkisi olmadigi savasda en buyuk payi aldi.

Asker bundan sonra devlete yuk aileye acidir. Hala tufekle cephede asker bulundurmamiz ise lanet orta dogunun 100 senedir bir adim ileri gidememesinin ve bizim emin adimlarla geriye dogru ilerlememizin sebebidir.

Ataturk gunumuzde yasasaydi muhtemelen teknolojik olarak yapilanmaya daha fazla onem verir gencleri kendi silahlandirdigi teroristlere yem etmez okuturdu.

Alıntıları Göster
    Havadan bombalarsın, uzaklardan füze sallarsın, yakar yıkarsın. Ama en sonunda saldırdığın ülkenin topraklarına ayak basmak zorundasın. İşte o zaman tüfeğin, süngünün, cesur askerlerin karşısında korakor mücadele etmek zorunda kalırsın. Türk askeri ne kadar aşağılansa da, iktidar tarafından ezilse de metanetinden ve yiğit duruşundan taviz vermez.

Askerden kaçmak ve korkmak da yeni moda oldu. Sen küçük ve yetersiz dünyanda yaşamaya devam et.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.