Şimdi Ara

Ateş kac derecedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
76.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 7 Nisan 2017; 18:47:32 >
  • Alev ısı kaynağı olduğundan ısı aktarılan enerji olduğundan ateşin ısısı hesaplanamaz. Bu durumda sıcaklığıda hesaplanamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav birak heisenberg adamsa kendisi gelir aciklar asistan gondertip hava bastirmaz burada

• 42

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 derece de olabilir 2000 2500 e de çikabilir yanan maddenin cinsine göre

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Yav birak heisenberg adamsa kendisi gelir aciklar asistan gondertip hava bastirmaz burada

Adam öldü reis işi ben devraldım.

•  Ateş kac derecedir ?

• Ya arkadaşlar konuyu hortlatacam ama gerçekten bu soru kafamı karıştırıyor kaç gündür. Bu işin ehli, bilimsel kaynaklara dayanarak açıklamasını yapabilecek biri olursa çok sevinirim.

Kullanılan yakıtın cinsine göre sıcaklı değişiyor.. Tamam ok...
    Asetilen ,propan vs 2000 küsür derece
    pürmüz 1300 derece
    mum 1000 derece
    buraya kadar ok. sorun yok.

Anlamadığım şey şu:Güneşin yüzey sıcaklığı 5500, çekirdeğinin sıcaklığı ise 15,6 milyon olduğu söyleniyor...Bu nasıl labilir ?
    Hidrojenin de yanma sıcaklığı 2 bin küsür ise bu güneşte meydana gelen yanmalarda sıcaklık nasıl bu kadar yükselebiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

konu sanırım 11 eylül saldırısına ithafen açılmış

Kendi konusuna da başka üye gibi yorum atıp tahminde bulunanı ilk defa görüyorum. Hesaplar karıştı sanırım

• arifomer kullanıcısına yanıt
    Küçük bir ironi :)
  • Bilen yok arkadaş, nasıl bulucam ben bu sorunun cevabını
  • Biri cevap versin lütfen
  • Dr4gon44 D kullanıcısına yanıt
    Çok güzel özetledin cahilliğini bravo
  • neyi yaktığına bağlı
  • Lisedeyken bizimde aklımıza gelirsi böyle sorular

Kimyacıya soruyorduk

Odunu ısıtırsak sıvı olur mu? Diye

Doğru sıcaklığı bulursanız sıvı olur demişti.

Bu sorunu cevabı içinde sok termometreyi aleve öğren.

• bladeGny kullanıcısına yanıt
    tamam da abicim ben bir, demir çelik ocağı yapmayı planlıyorum. orada kafama takılan şey, çeliği eritebilmek için 2000 derecenin üstüne çıkmak lazım.
    Mesela ben çelik tam erisin istiyorum ve sıcaklığı 3000 dereceye çıkarmam lazım. NE yakacam ?
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    odunu sıvı yapmak içik doğru sıcaklık cevabı yetersiz kalır. Doğru sıcaklık ve basınçta sıvılaşabilir demeniz gerekiyordu.Odun ısıtılınca direk yanar ve gaz fazına girer bunu önlemek için basıncı çok düşürmeliyiz... o zaman sıvı formunu yakalayabiliriz sanırsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lateangel

odunu sıvı yapmak içik doğru sıcaklık cevabı yetersiz kalır. Doğru sıcaklık ve basınçta sıvılaşabilir demeniz gerekiyordu.Odun ısıtılınca direk yanar ve gaz fazına girer bunu önlemek için basıncı çok düşürmeliyiz... o zaman sıvı formunu yakalayabiliriz sanırsam.

Evet öyle hocam zaten öğretmennde doğru koşullar demiştide ben kısalttım sıcaklık diye

Bu termodinamiktir kimyadır çok hoş şeyler ama kompleksçe

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    sok termometreyi öğren demişsinde. Kardeşim alevlerin sıcaklığı farklı ki hangi alevden bahsediyorsun?
  • Bu soru ile "su kaç derecedir" sorusu arasında çok bir fark yok. Ateşin de farklı dereceleri var. Ama önemli olan kalorisidir. Yukarıda biri süre demiş ama süre sadece ısı iletimiyle alakalı bir faktördür.
    Asıl mesele kaç kalorilik ateş? Bu da değiken bir mesele.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.