Şimdi Ara

AteşOku RPG [AO-RPG] 300+ Üye <Her Daim Güncel>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  AteşOku RPG [AO-RPG] 300+ Üye <Her Daim Güncel>

Merhaba arkadaşlar.

Sitemiz tam 160 gündür açık. Birbirinden değerli üyelerimiz ve saygın adminlerimiz ile hala ayaktayız. Bir süre offline duruma düşsek bile üyelerimizin sadakati bizi bugünlere getirdi. 2. Versiyonumuzla karşınızdayız. Harry Potter RPG'lerinde uzun bir soluk olarak kaldık. Önceki birçok siteden örnek alarak bugüne kadar yaşantımızı sürdürdük. Üzerimizde emeği geçen tüm sitelere ve kişilere teşekkür ederiz. Sitemizi tanıtmak istedik. RPG bilmeyenler için aşağıda RPG nedir? Şeklinde bir bilgi vereceğim.

RPG Nedir? Öğrenmek istiyorsan Spoiler'a tıkla...

RPG yani Role Playing Game…Rpg doğaçlama bir tiyatro sahnesidir…Tiyatroda insanlar sizin karakterinizi mimiklerinden anlamaya çalışırlar ya da konuşmalarınızdan.Rpgde de öyledir.Bir karakter yaratırsınız ve onu oynarsınız…Sizin karakteriniz için olan çoğu ip sizin elinizdedir…Mesela şimdi bir karakter yaratıyorum…Karakterimizin adı Melinda olsun..

Hogwartsta yeni bir yıla başlamak üzeredir Melinda. Trene atlamıştır ve uzun bir yolculuktan sonra kendini Hogwartsın görkemli binasının önünde bulur.Bu binanın görkemiyle adeta gözleri kamaşmıştır…

Gibisinden bir betimleme yapabilirsiniz…Tabi örnekleri çoğaltmak çok kolaydır her şey sizin hayal gücünüze bağlı.Yazınızı renklendirebilirsiniz bunun için böylece rpg gözümüze de hitap eder…Ya da yazıyı italic ve ya kalın yazarak da göze hitap edebilirsiniz.Sonuçta bir tiyatronun sahnesini ne kadar güzel yaparsan o kadar ilgi çeker…

Unutulmaması gerekenler;

-Unutmayın sadece kendinizi oynuyorsunuz…Başkalarının hamlelerine karışamazsınız…Örnek:

Wilde “Petrificus Totalus” diye haykırdı.Büyü hızla Mary Jane’e doğru ilerliyordu.Büyü Mary Jane’e çarptı ve Mary Jane çığlık atarak yere yığıldı…

Diyelim böyle bir rp yaptınız karşı bilgisayardaki kullanıcının tepkisi *Hö?!Hede?!Höde?!* gibisinden olabilir ki bu da doğaldır…Çünkü onun beyninde kurduğu bir sahne olabilir…Ya da basit düşünelim gerçek hayatta başkalarını kontrol edemiyoruz…!

-Rpgde Allah inancına gelince…Komik oluyor…Mesela;

George kızın arkasından “Allah belanı versin!!!...” diye bağırdı.

Umarım anlatabilmişimdir…Allahsız olduğumu düşünmeyin ama komik ayrıca mitoloji rpsi ya da başka bir rp değil.Hogwarts rpsi sonuçta Harrynin “Allah belanı versin!” ya da “Allah tuttuğunu altın etsin!...” dediğini düşünün anlıyacaksınız..Ayrıca olayların geçtiği yere de bakalım bir Londra civarlarında geçiyor sonucunda olay oradaki Müslüman çoğunluk çok az yani herkes Müslüman olamaz…Hıristiyanlık bir safra yani…

-Türkçeyi düzgün kullanmak…

Parthın janı chok sıkılıyorduğ…Göle doğru yürümeye bashladı…Gölün önünde bir arkını gördüğ..”Ayhhh cnmss seniğ gördüme chokk sevindim!...dedi.

Saçmalığa bakın!...Yazdığınız yer messenger değil…Gerçi Messengerda da anlayamıyorum Messenger dilinde kelimeleri kısaltmak söz konusu ama çoğu kişi –ğ falan ekleyerek uzatıyor ya da ‘ben’ diyeceğine ‘beann!’ diyor…Lütfen rplerimizde düzgün Türkçe kullanalım…

-En az 6 satır rp

Bazı durumlar dışında mesela Düello ya da acil bir işiniz olmadığı sürece en az 3 satır rp yapmaya dikkat edelim.Hatta betimleme yaparsanız kendi sınırınızı bile oluşturabilirsiniz..Zaten dediğim gibi betimleme yaparsanız bu sınır çok kolay artar…Duygu bütünlemesi , düşünce bütünlemesi de yapabiliriz…

Örneğin;

Vibeke ve Adrian oradan ayrıldı.

Gibi bir rp yerine –Ben buna rp demeye bile utanıyorum…-Daha hoş rpler yapabilirsiniz.Rp’nin geçtiği yer Boş sınıf olsun…

Vibeke’nin canı burada boş boş oturmaktan sıkılmıştı.Boş sınıf onda garip bir his uyandırıyordu.Sanki mavi duvarları Vibekenin üzerine üzerine geliyordu.

-Buradan gidebilirmiyiz?

Diye bir öneride bulundu Adriana…Ve cevabını bile beklemeden Adrianın elinden tutarak dışarıya doğru çekiştirdi…

AteşOku RPG [AO-RPG] 300+ Üye <Her Daim Güncel>

http://atesokurpg.roleplaylife.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuB77 -- 26 Aralık 2009; 19:52:07 >

• Yeni Sistemler eklenmiştir. Okul Açıktır. Haydi ne duruyorsunuz? Hogwarts'ın ihtişamı herkesi büyülüyor. Sizde bu maceraya ortak olun.

Siteye Gitmek İçin Tıklayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuB77 -- 16 Aralık 2009; 0:53:08 >
  • Yoğun olmasam , kayıt olup başlamayı düşünebilirdim. Güzel bir HP - RPG 'ye benziyor.
  • Yorumunuz için teşekkür ederiz. Gerçekten üye olmanızı isterdik. Bu arada sitenin kurucuyusum. Sitedeki Nick'im George Crownie.
  • Gerçekten çok güzel bir RPG

Edgar C. Pendragon
  • Üye sayımız çoğaldı. İlginiz için teşekkür ederiz. Hogwarts'ın gizemi bu adreste aralanıyor. Herkesi bekleriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.