Şimdi Ara

Athlon 7750 En Düşük Voltaj Değeri Nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Umarım yanlış yere açmamışımdır konuyu. Benim öğrenmek istediğim şey şudur;

PhenomMsTweaker (sanırım ismi böyleydi) ile işlemcimin bekleme konumunda ve Cool&Quiet ile 6.75'e düşürdüğü çarpanı 4'e çektim. Ama bu durumda ne kadar voltaj uygulamam gerektiğini bilmiyorum. İşlemcimin beklemede 800MHz hızında satil olabilmesi için voltajı hangi değere düşürmem gerekiyor acaba? Ben 1V verdim o hız için ama işlemci sanki biraz garip çalışmaya başladı. Ben de hemen eski haline getirdim.

Yani sonuç olarak Athlon X2 7750 için çarpan 4 ve FSB hızı 200 iken verilmesi gereken en düşük voltaj değeri nedir?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

• voltaji niye otomatik birakmiyorsun?ayri programla yapinca voltaji da kendin mi vermen gerekiyor?x3 720 4*200 ama kendi boyle oldu 1.15 diyen var 1.02 diyen var programlar anlasamamis.720'nin def 1.325 7750'nin def de ayni ama sayfasinda soyle yaziyor 1.05-1.325V 1.05 versen olur demek ki ama adamlar 1.05'i 4*200 icin dusunmemis olabilir bir dene bakalim.daha yuksek istiyorsa birak programi kullanmayi normal cnq ayariyla kullan.
  • Emin değilim ama şöyle yapabilirsiniz tahminim.Önce Phenom tweakerı kapatıp QQ açın.Bekleme durumunda kaç volt veriyorsa QQ kapatıp phenom tweakera bu değeri girin.
  • Olay zaten şu, bendeki anakart yüzünden sanırım C&Q ile hızı düştüğünde voltajı tam hıza göre fazla oluyor.

Bu işlemcinin normalde düştüğü hız ve voltaj değeri. (Black Edition ama çok fark olmaz sanırım aralarında)

Bunlar da benim işlemcinin kendi değerleri.

Eğer 1300MHz'de 1,045V ile çalışıyorsa 800MHz için 0,90V verilebilir gibi de geliyor bana ama bunu nasıl deneyebilirim stabil mi değil mi diye?

Not: Voltajların tümü standar halde (default ya da otomatik neyse artık). İşlemciye hız aşırtma uygulanmadı. Hız düşürtme çabasındayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 24 Mayıs 2009; 0:31:17 >

• Hocam bende def. voltaj 1.325 bu ssde işlemci çarpanı 15x'e yükseltilmiştir.Voltajsız stabil 3ghz.Benim işlemci revizyonu b3 seninkide b3 senin vid. 1.232 benimki 1.325 nasıl yaptın hocam ya benim anakart yanlış okuyo yada sen voltaj düşürdün
  • Hocam bende def. voltaj 1.325 bu ssde işlemci çarpanı 15x'e yükseltilmiştir.Voltajsız stabil 3ghz.Benim işlemci revizyonu b3 seninkide b3 senin vid. 1.232 benimki 1.325 nasıl yaptın hocam ya benim anakart yanlış okuyo yada sen voltaj düşürdün

• Benimde revizyon B3 ama VID değeri 1.325.Revizyon aynı olupta VID değeri farklı olabiliyor bu işlemcide.Zaten ben B3 revizyondan başkasını görmedim.Gören bilen var mı?
  • quote:

(Black Edition ama çok fark olmaz sanırım aralarında)

be ile fark olmaz ama anakartlar farkli sendeki phenom icin yapilmis bir anakart degil sonradan biosla desteklenmis belki ondan oluyordur.sitesinde 1.05 min diyor aritmetik yaparak 0.90 veririm filan olmuyor demek ki.1 vermissin olmamis 1.05 ver bakalim ne oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

Olay zaten şu, bendeki anakart yüzünden sanırım C&Q ile hızı düştüğünde voltajı tam hıza göre fazla oluyor.

Bu işlemcinin normalde düştüğü hız ve voltaj değeri. (Black Edition ama çok fark olmaz sanırım aralarında)

Bunlar da benim işlemcinin kendi değerleri.

Eğer 1300MHz'de 1,045V ile çalışıyorsa 800MHz için 0,90V verilebilir gibi de geliyor bana ama bunu nasıl deneyebilirim stabil mi değil mi diye?

Not: Voltajların tümü standar halde (default ya da otomatik neyse artık). İşlemciye hız aşırtma uygulanmadı. Hız düşürtme çabasındayım...

Hocam senin ht nie düşük ?

• Anakarttan dolayı düşük. M2A-VM anakartım var, o da max 1GHz HT destekliyor. Voltaj olayı da o sebeple mi değişmiyor diye de düşünüyorum ama (anakart yüzünden mi diye)...
  • Bios güncellemesi dene hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: N-0NE

Hocam bende def. voltaj 1.325 bu ssde işlemci çarpanı 15x'e yükseltilmiştir.Voltajsız stabil 3ghz.Benim işlemci revizyonu b3 seninkide b3 senin vid. 1.232 benimki 1.325 nasıl yaptın hocam ya benim anakart yanlış okuyo yada sen voltaj düşürdün

Benim işlemci BE değil. Belki ondandır. Voltaj düşürmeye uğraşıyorum ama benim voltaj her durumda 1.25 dolaylarında. Cool&Quiet ile 1.248V değerinde ama tam hızda ve yükte de 1.232V. Düşürebilsem güzel olacak...

En güncel BIOS sürümünde şu an. Pek kâr etmedi BIOS güncellemesi de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 24 Mayıs 2009; 14:12:40 >

• Herkes VID değerine CoreTemp adlı programdan bakabilir.Anakart ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Benim CoreTemp te baktığım değer ile CPUZ nin gösterdiği değer aynı.Başka bir arkadaşımda ise VID değeri 1.275 ve CPUZ de gösterdiği değerde o.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

(Black Edition ama çok fark olmaz sanırım aralarında)

be ile fark olmaz ama anakartlar farkli sendeki phenom icin yapilmis bir anakart degil sonradan biosla desteklenmis belki ondan oluyordur.sitesinde 1.05 min diyor aritmetik yaparak 0.90 veririm filan olmuyor demek ki.1 vermissin olmamis 1.05 ver bakalim ne oluyor?

Bir de 1.05V ile deneyeyim. Olursa güzel olur. Çünkü şu durumda eğer yanlış okunmuyorsa benim bir tasarrufum olmuyor elektrikten. 1.05V ile stabil olduğunu nasıl anlayabilirim peki?
  • Hocam +0.075v ile 3.2ghz stabil

• quote:

Hocam +0.075v ile 3.2ghz stabil

adam oc yapacam demiyor downc yapacam diyor.hem onu 30-45 dakika yapacan 7 dakika degil.

quote:

1.05V ile stabil olduğunu nasıl anlayabilirim peki?

eger normal durumda arkadas gibi orthos acarsan tam hizina cikar onceki mesajda dusundum ama test edemezsin anca kullanirsin problem cikarsa cikar.

veya biostan 1.05 verip carpani da elle 4-5 ayarlarsin hangisi varsa en dusuk acar orthos yaparsin problem olmazsa normal haline getirirsin carpani.

http://sp2004.fre3.com/beta/orthos_exe_20060420.cab

• Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sanırım çarpanı 4'e düşürüp önce 1.05V ile ardından sorun çıkmaz ise 1.00V ile ve yine sorun çıkmazsa 0.95V ile deneyeceğim.

En az ne kadar süreyle denemem gerekiyor bir de sorun çıktığını nasıl anlayabilirim? OverClock ve araçlarından zerre anlamam o nedenle soruyorum. N'olur kusuruma bakmayın. Uğraştırdım sizleri de ama...

Her şey için tekrar çok teşekkürler...
  • Bir ara sıcaklık voltajdan mıdır diyerekten Cpu Vid i 0.10 düşürmüştüm, normal 1.25 CnQ 0.95 de çalışmıştı sonra eski haline geitmiştim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.