Şimdi Ara

Athlon II x4 O.C TIKANDIM KALDIM :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kullandığım sistemi o.c yaptım elimden geldiği kadarıyla , yalnız cpu fsb değerini 1 Mhz bile artırsam stabiliteyi yakalayamıyorum 30 dk. sonra reset atıyo.. Şu anki kullandığım değerleri sistemin özelliklerini resim ekleyerek sizlere sunuyorum yardımlarınızı bekliyorum lütfen..

Güç kaynağım CoolerMaster 500 w ; İşlemci yük altında çalışırken max. 63-64 dereceye çıkıyo. Ram voltajı 1.59 v , voltaj değerlerini Auto'da bıraktım sistem kendisi yükseltti voltaj değerlerini.. Manuel olarak ellede voltaj verdim fakat yinede tıkanma söz konusu.. Ramlerin voltajını artırıyorum olmuyor , frekansını düşürüyorum orjinale yakın 667 Mhz civarlarına yaklaştırıyorum yine olmuyor , HT Link i 2000 e yaklaştırıyorum yine olmuyor , yani deneme yanılma yapa yapa bi hal oldum bişi elde edemedim.. Bios'um en güncel sürümü yüklü..Acaba ramlerim çok mu takoz :(

Birde aklıma şu geliyo , Anakart max. 95 w değerine sahip işlemcide bu değere sahip acaba bundan dolayı bir darboğaz mı sözkonusu.. Anakartım daha yüksek bi güç değerine sahip olsaydı farklı mı olurdu mesela 125 w gibi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golf_r32 -- 18 Mart 2011; 17:39:51 >

• Usta overclockçular nerdesiniz , yardım bekliyorum lütfen
  • @golf_r32

http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/islemciler/amd-athlon-ii-x4-640-test-overclock-136115.html

Linkte de gördüğünüz gibi X4 640, Gigabyte 890FXA-UD7 gibi süper bir kart ve Cooler Master ın sağlam bir soğutucusu ile 240 fsb ve 3.6 GHz stabil değere çıkarılmış.

http://www.overclockersclub.com/reviews/athlon2_x4_640/3.htm

Burada da yine sağlam bir kart ve max. 251 fsb ve 3.76 GHz

Ben elinizdeki kart ve stok soğutma ile ulaştığınız değeri başarısız görmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 20 Mart 2011; 2:02:07 >

• Iron Mask

Araştırmanız için teşekkür ederim , gerçekten bi nebze rahatladım Biraz daha güzel değerler almam için ramlerimi değiştirmeyi düşünüyorum , 1600 lük vede soğutmalı bi ram ii gelir gibi.. Yanlış mı düşünüyorum acaba ne dersiniz.. Cpu sıcaklığı yerinde gibi biraz daha yukarı yolu var sanırım 70 e doğru
  • Rica ederim
    Ram konusunda siz bilirisiniz ama 1600 MHz çok farketmeyecektir.Belki %3-5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 20 Mart 2011; 4:33:29 >
  • Hedefim düz olarak 3.6 Ghz , bunu yakalayım yeterli %3 fark yaratsa ramler kaba bi hesapla 100'e 3.5 ghz alıyosak 103'e kaç alırız diyince yaklaşık 3.6 yı buluyo

Anakartı değiştirme olasılığım yok şu an için , sıcaklıkta iyi soğutucuya gerek yok yazın ihtiyaç olur sanırım bekletiriz onuda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Athlon x3 450 o.c. yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi st80 -- 2 Aralık 2013; 1:58:10 >
  • Bu soğutucuyu biliyorum aklımda vardı ama almadım havaların ısınmasını bekliyordum.. Arkadaşa almıştık bundan , yalnız takarken zorlandık yahu , anakartı söküpte mi takmak gerekiyodu acaba , biz ayaklarını oturtamadık mesela , hani şu dört tane bijon gibi bişi var bastırıyosun onları takmadan bıraktık Birde şunu merak ediyorum stabilite için sıcaklık değerini max. kaça kadar zorlayabiliriz..
  • Cpu voltajına bir miktar yüklendim şu anda 3.510 Ghz de stabil olarak çalışıyo , sıcaklık max 67 görüyo tam yükte o da ara sıra.. Yalnız voltaj 1.55 v sanki verilen voltaja alınan verim düşük gibi neden böyle bişi olur ki ?

Başkaları daha düşük voltajla bu verimi alabiliyo , acaba farklı yerlere mi yüklenmem gerekiyor ??
  • kardeş aynı işlemçi ben de var be 4 ghz gördüm fakat param az oldugundan o.c ara verdim 3.5 ghz de stabil sen bamna bios menüsündeki yaptıgın tüm ayarları resim olarak atabilrmisin ht link degerliri pcl degerliri voltajları falan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.