Şimdi Ara

ATI HD4850 & HD4870 fiyat farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ATI HD4850 & HD4870 arasında ortalama 100$ fark var. bu farkı vermeye değer mi sizce ne dersiniz.

• bence değer.ama aceleniz yoksa biraz daha düşmesini bekleyin.muhtemelen 4870x2 çıktığında fiyatı birazda olsa düşer.
  • hemde çok deger
  • Bütçen kısıtlı değilse değer.. Yok kısıtlı ise değmez..
  • eger iki kart arasında bu tip bir degerlendirme yapıyor isek bence 4850 daha alınası bir kart.4870 ile 4850 arasındaki fark ise su;%60 daha ucuza yuzde ama %23 daha yavas...bence alınacak yegane kart 4850 dir.100 dolar fazla verecegine alırsın 4850 yi,seneye bu zamanlar bi 100 dolar daha koyup yeni bir kart alırsın...seneye bu zamanlar 310$+kdv ye alacagın 4870 in fiyatını dusunemiyorum...
  • Aslında genel ortalama hayli anlamsız, zira 4870'in belleği bazen öne çıkıp farkı büyütüyor, bazen ise farklar azalıyor.

Oyuna ve sahneye göre önemli ölçüde değişecektir farkları.

Dendiği gibi, 4850'ye parası yeten, hiç düşünmeden alır ve 4870 de içinde kalmaz üstelik(hani, param olsaydı da bir 4870 çekseydik diye söylenip durulmaz). Ama 4870'e yeten de 4870 almalı açıkçası. Tabii, 4870'in 512'liği ucuzlayıp şu anki 512 fiyatına 1024 sürümü gelse fena olmaz ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Temmuz 2008; 15:18:54 >
  • Ya arkadaşlar neredeyse 2 haftadır bekliorm istanbulda avrupa yakasında mağazalarda stoklara girmio vatana gold a nası olcak toptancılarda olmadığı söyleniyor nasıl bulcam ben bu hd 4870 i?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kendi adıma konusayım.elimdeki 4850 yi satıp 1 gb 4870 alacagım diye oturuyorum...ama sanırım 9800gtx+(maksat degisiklik olsun...) yada yeniden bir 4850 alabilirim...aklımdaki sey 4870/1 gb
    Tuger,bu ara hep ince durumlardan bahsediyorsun... genel ortalama diye birsey vardır.istatistiki bir durumdur bu.sen ise hep anomali degerlerinde ve varyanstasın...bence bu kadar basit bir konuda bu kadar detaya girme daha onceki baslıklarda da konusmustuk.yeni pc kullanıcılarının cogu ne dedigini anlamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palatine -- 18 Temmuz 2008; 15:38:32 >

• Evet, 4870 1 GB güzel bir seçim olacak da, bir çıkarmadılar gitti. GDDR5 üretimiyle bağlantılı galiba, bu durum. Bu kadar gecikilmesine anlam veremedim, 4870 gibi hızlı bir kart için 1 GB belleğin konulmasına. Hayır, 1 GB 4870 bekleyen bir sürü tip türedi ortalıkta. nVidia akıllılık yapsa, o tipleri kendi tarafına çekebilir rahatlıkla (ben, " 4870 1 GB gelmeden ucuzlarsa GTX 260 alırım" diyordum meselâ, ama sonra döndüm gene 4870'e. Özellikle yüksek AA'daki [8x AA] bazı durumları etkiledi beni[gerçi o durumlar 3800'de de görülüyordu, ama kurtarmaya yetmiyordu]).

quote:

Tuger,bu ara hep ince durumlardan bahsediyorsun... genel ortalama diye birsey vardır.istatistiki bir durumdur bu.sen ise hep anomali degerlerinde ve varyanstasın..

Öyle değil ama, yanıltabilir. Genel ortalamalar, az çok dengeli özellik farkına sahip kartlarda mantıklı olabilir. Örneğin 8800 GTS G80 - 8800 GTX G80 farkı (ki onların da her şeyi aynı ölçüde değişmiyor; ama o kadarını görmeyelim artık).

Ama meselâ, 8800 GTS G80 ile 8800 GTS G92'yi uzun süre kullandım ve asla aralarında "şu kadar fark var" diyemem.

Hayır, anlamayan adam da şey der sonra: "Sen bu kadar fark var dedin, bak burada azıcık fark olmuş, ne iş?" vs. vs. Pis iş yani.

Örneğin, Tom'un 1680x1050 - AA - AF'deki Mass Effect testinde, 4850 - 4870 arasında %40 civarı fark var ki, hiç az değil.

Ut3 motorlu oyunlarda, band genişliği konusunda sıkıntı yaşama potansiyeli olan kartlar kendilerini kolay belli edebiliyor. Bizim G92 GTS de UT3 ve BioShock'ta rezil olmuştu, band genişliği grafik işlemcisine yetmediğinden.

Bu arada, işlemciyi 3.3 düzeyine aldım hocam. Assassin's Creed daha da iyi oldu. Şöyle yüksek hızlı dört çekirdek çeksek bir de Ya da 4.5 GHz E8000 falan 8800 GTS G92'ye rağmen nelerde gözüm var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Temmuz 2008; 16:04:01 >

• sesin su assasin's creed bendekinden farklı herhalde;gelip gormeyi isterdim ama port oyun oldugu icin hala emulator iyilestirmesi ile o kadar islemci gucune gerek kalmayacagı konusunda ısrarcıyım
    bu ara 3870 ne oldu???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palatine -- 18 Temmuz 2008; 15:54:27 >
  • Masyaf'a, girişinin ordan bakın hocam (kasıyorum demi)

Şam'ın girişi falan da uygundur.

Tabii ki her yeri iyileşmiyor. Ekran kartı sınırında (birileri bu tabire atlayacak gene. Neyse, engelledim kendilerini. Siz de onlardan olmayın haa :) çalışan bir sürü yeri var (hız aşırtılmış GTS G92 - 1280x1024- XP en yüksek son düzey MSAA - sürücüden 16x AF) elbette. Ama şu bol NPC'li yerlerde işlemci nedeniyle 30'lu kareler görülebiliyor ve bu da benim için sorun oluyor. Yani, gördüğüm en düşük kare (ki 20'lere yakın seviyede 30'lu ve sırıtıyor bu), işlemci yüzünden, kullandığım ayarlarda. 30 tabii ki çok ezik değil, ama imkân varken niye yükseltmeyelim?

quote:

bu ara 3870 ne oldu???

Ne oldu, derken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Temmuz 2008; 16:07:22 >

• Evet Sam,kudus girisleri benimde cok dikkatimi ceken yerler.ekran kartından ote obje sayısının fazla oldugu bir alan oldugu icin islemciye cok yuk biniyor ama ben 1280*1024 (samsung 932b+ dvi ile) cozunurlukte o kadar anlasılır bir durum olarak goremedim(opteron 185 3 ghz+ ile daha rahat oynuyordum :P)ama birazdan yeniden bakarım.gerci 30 fps nin biraz ustu benim icin kabul edilebilir bi sınır.yoksa bu oyunda akıcılık sınırı daha yukarda mı?(gerci sehirde kalabalık icinde gezinirken 30 fps yetiyor ama bir yerde kavga icin yeterli olmayabilir...)

evet,sizin max. performans isteginizede anlamlı bir sekilde bakabiliyorum.elinizdeki imkanları limitlerinde kullanmak istiyorsunuz.bir yerde hak veriyorum:)200 dolar verip aldıgım islemci bekledigimi vermeli:)

3870 derken 3870 kullanıysunuz diye biliyorum.hatta assasin's creed orneklemeleri hep bu kart ustundendi.gts g92 ye ne zaman gectiniz?:)
  • 30 kare pek yetmiyor hocam. Şöyle 40 düzeyine çıkarsa anca rahat ediyorum, AC'de. (tabii ki, 60+ kare ütopik dileğimdir hep, o ayrı)

8800 GTS G92'yi 7 aydan uzun bir süredir kullanıyorum. Ondan önce de 8800 GTS G80 vardı.

HD 3870 ve 9600 GT ayrıca elimde bulunuyordu(9600 GT artık bulunmuyor), onlarla da gözlem yaptığım oldu.

Anakartı nF 650i SLI'dan P45'e, işlemciyi(6420) de 3.0'dan 3.3'e (3.4 de deniyorum, ama stok fanla sanırım biraz zor olacak benim şartlarımda) yükseltmemle AC'deki işlemci - ekran kartı görüşlerim değişim geçirebilecek gibi.

Az önce, ekran kartına bir noktada hız aşırtma yaptım ve işlemci nedeniyle getiri beklemezken o noktada, getiri oldu(hız aşırtma uygun oranda). Bu şaşırttı biraz beni. Bakalım devamında neler olacak? :)

WiC hakkında özel ileti atmışsınız. Çözünürlüğü düşürmenize rağmen kare/sn değişmiyorsa(tabii, vsync ve WiC içindeki kare/sn sınırı özelliği [fps cap gibi bir şeydi adı] harici durumlar için), işlemcinizi hız aşırtarak bakabilirsiniz. İşlemcinize binen ağırlık nedeniyle ekran kartının belirleyiciliğindeki çözünürlük özelliğinin değişimi, bir şey değiştirmemiş. WiC gibi bir oyunda üst düzey işlemcilerde de (ona göre ekran kartıyla tabii) çok rahatlıkla rastlanabilecek bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Temmuz 2008; 23:21:09 >

• tabiki deger hic dusunme derim ama bencede biraz bekle HD4870x2 cikinca fiyatlar duser biraz daha.
  • ya bu gün elimde 4870 tutarken stokların böyle olduğunu bilmiyordum.Akşam alcaktım ancak akşam gittiğidme sadece 4850 kalmıştı.
  • teknofiyattan bakarak olmaz ama bu isler.fiyat uygundur on siparistir isin icine taksit girer marka kargo..vs 4850 yi aldik 272 ye ama ben mesela 50-60 min yanina bir de sogutucu alacaktim ne oldu 272+60+10+10=352 tik. hatta dun 313+60+10=383 taksitle titan sogutuculu 4850 alacaktim bugun 400+2,2+7=410 diyelim 410-342=98 ytl ya da 410-383=27 ytl gecube msi powercolor marka da oynayacakti.bunlar da 100$ etmiyor ve yarin elime geciyor on siparis degil.degisir kisiye gore kismet sans artik ne derseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 18 Temmuz 2008; 23:47:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.