Şimdi Ara

Ati Radeon x1950 Pro Çok ısınıyor boşta 70C ve oyunda ekran kapaniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ati Redeon x1950 pro ekran kartı kullanıyorum (256mb veriyolu hızlı) Ram:2gb HDD:320 Anakart: Gigabyte

öncelikle sorunum : Ekran kartımın ısısı çok yüksek BOŞTA 70-85 arasında geziyor.

-Fanlarım gayet iyi Yanda tam ekran kartının karşısında kocaman arkada toplam 5-6 adet fan var. Fakat Ekran kartının ısısını geçiremiyor.
    -kasanın daha dün tozunu aldım pırıl pırıl içi
    -Fanlarda sorun yok soğutması iyi büyük fanlar
    -şu an 70derece bir fotoğraf ekleyeceğim :
     Ati Radeon x1950 Pro Çok ısınıyor boşta 70C ve oyunda ekran kapaniyor

-EN ÖNEMLİSİ :Oyun oynarken örneğin(Gta San. Farcry2 Crysis falan) 15 kimi zaman 1saat (oyundan oyuna) falan sonra ekran gidiyor . Ramlerin yerini değiştirdim onlarda sorun yok

BU EKRAN KARTIMIN ISINMASINA NASIL ÇARE BULABİLİRİM ? NEDEN KAYNAKLANIR? HANGİ PROGRAMLA GEÇİREBİLİRİM?

Ati Catayls Control Center(CCC) de Overdriver'i biraz kurcalamıştım ve ekran kartının Çok ısındığını farkettim. değerleri aşağıya çektim gene değişmedi tam olarak OverDriver den kaynaklandığından da emin değilim.

-OverDriverde (otomatik saat donatısını çalıştır) a tıklıyorum fakat ekran gidiyor ışık yanıp sönüyor.

• Programla geçiremessin kartı sök üsütünde fan varmı bilmiyorum varsa onuda sök iyice tozunu fanı yağla aklıma bunlar geldi
  • Ekran kartı soğutucuyla Gpu arasındaki macun kurumuş olabilir söküp yenisini sürseniz belki sorunu çözer.
  • nick inde bu doğrultuda zaten
  • EVET EN KISA ZAMANDA :

Ekran kartını sökmeyi öğrencem. yaparım da (elimde kalır diye çekiniyom)
    Macun alcam (nereye sürcemi bilmiom :D )
    sizce çok mu sıcak bu değer? zarar verir mi bilgisayara?
    hangi yağla yağlayım ayçiçek veya mısır yağı olur mu bide neresini yağlıcam?
  • benim vapor-x te 55 derece şuan.buharlaşıyoruz dışarısı termometrem yalan söylemiyorsa 44 dereceymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrankartimcokisiniyor

EVET EN KISA ZAMANDA :

yok tereyağı
    ince kutuda satılan yağ ile macunu gpunun üzerine süreceksin siyah olan yere
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrankartimcokisiniyor

EVET EN KISA ZAMANDA :

• ya arkdaşalar sökmeye çalıştım ekran kartını o tıpaçını açamadım yarısı kırıkmış elime batıyo bide açılmıyo işte sonra bende bismillah dedim çektirdim kendime ekran kartını azıcık ucundan göründü bi baktım tıkaç açılmamış dedim açılması lazım yoksa olmaz bozulur sonra içine ittirdim tekrardan ekran kartını altında bi tane fan varda onu temizlicektim çıkaramadım yaa benim ekran kartı çok ısınıyo da korkuyom oyunda falan ekran kapanıp yanıp sönüyo sorunumu çözenin ALLAH yardımıcı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankartimcokisiniyor -- 17 Haziran 2010; 20:30:14 >
  • kardeşim eniyisi termik macunla ekran kartını al, hemen hemen her mahallede bir internet kafe vardır. ver 5-10 lira yardımcı olsunlar, hem böylesi daha güvenli olur, kartın bir yerini kırmazsın.
  • O kartın 512MB olanını kullandım, malesef kendi soğutması rezalet ve çok sesli çalışıyor.

Kasanın tabanına çift taraflı bant ile 2x12cm fan yapıştırıp ekran kartına doğru üfletebilirsen ısı sorununu çözersin, ayrıca aksanın ön tarafında da yine 12cm'lik fan yuvası varsa, içeri doğru üfleyecek bir fan takman işe yarar oldukça.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.