Şimdi Ara

ATI Tray Tools kullanımı resimli + 48xx serisi eklendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
45.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kaaann

ben ati radeon 9600pro 256mb kullanıyorum. normalde 398mhz 480e kadar çıktı daha tık yok artmaya devam ediyo.bu normal mi?test bitiyo mu.yani bu kartın sınırı şudur diyo mu?bi de fan hızını ayarlıyamıyorum.no supported hardware found yazıyo.fandan iki kablo çıkıyo.naapmam lazım?

bu durum genelde daha önce hız artırımı yaptıysanız ve onun üstüne tkrr find core memory e bastıysanız gerçekleşir bu bir hatadır yani verilen sonuç dogru degildir bunu önlemek için kartınızı default degerlerde çalıştırmalı ve programı tekrar açmalısınız ve bu şekilde find core memory yapmalısınız dogru degerleri alabilirsiniz

fan hızı ayarlama içinse kartınızda kullanılan fanın 3 pinli olması gerekli ve kartınızın bu işe uygun olmalı sizin malesef destekleyen bir kartınız yok

• Vistada bu şekilde kullanabiliyormuyuz.. Ben denemiştim broblem oldu sonra birdaha denemedim..
  • vistada deneme şansım olmadı dogrusu ama program yapımcısı ray adams guru forumlarında 32 be 64 bir vista ile sorunsuz çalıştıgını belirtmiş
  • arkadaşım senin dediğin gibi 3D render tıkladım sağdan Gpu dedim
    acaba bu kendisi duruo mu????
  • arkadaşlar programı kullanan kimse yok mu....ben 3D Renderer den sonra Gpu yaptım sorun olmadı Mem tıkladım en sonunda program dondu hiç bişi de yapmıo
    neden oldu bi fikriniz var mı ctrl+alt+del yapıp kapatsam bii zararı olur mu acil yardım edin
  • Çok sağol bu bilgiler için. Akşam eve gidince denerim
  • dostum sana çok teşekkür ediyorum. overclock canavarı olan 9550ge kartıma hiç overclock yapamamıştım.
    ama senin detaylı anlatımın sayesinde yaptım. on numara oldu kartımı 350*550 de çalıştırıyorum oyunlarda.
    crysis ve cod4 ü çok daha rahat oynayabiliyorum. emek için sağol
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkhelpme

arkadaşım senin dediğin gibi 3D render tıkladım sağdan Gpu dedim
    acaba bu kendisi duruo mu????

kusura bakmayın ara ara baktıgım için biraz geç bir cevap olacak ama yinede cevap vereyim belki aynı durumu yaşayanlar olabilir şimdi yukarda bikaç mesajdada bahsetigim gibi bu durum yani benim anladıgım oc sırasında degerin sürekli yükselmesi durmaması eger daha önce bir find core veya memo yaptıysanız ve bunun üzerine tekrar find yaptıysanız oluşuyor bunu önlemek için kartı default degerlere çekmek ve ardından işlemi tekrarlamak gerekli eger dogru başlangıç saglanmışsa ve bir hata durumu oluşmadıkça program otomatik olarak kart artifact verdiginde oc işlemini durdurur, ve hayır bu işlemler sırasında programı kapatmanız vs.. durumları kartınıza bir zarar vermez rahat olun

Overblood , aydinozsoy yorumlarınız için ben teşekkür ederim

• alsında yeterince açık herşey ama ben yinede yüzsüzlük yapıp sorucam.çünkü bilmeden kurcaladığım için zamanında anakart işlemci hepsini gümlettim.benim ekran kartı (biraz eskide olsa memnunum)asus eax1600pro.şu an hemen hemen tüm oyunları çalıştırıyo (en son driveri yüklü).fakat tabi şu son çıkan sağlam oyunları full çözünürlükte yada max ayarlarda çalıştırınca kasıyor.bu programla ne akdar performans sağlarım benim kartımla bi bilgisi olan yazabilirmi?
    SON SORU..herhangi bi şekilde yanlış bi ayarlamada ekran kartına kefen giydirme ihtimalim warmı.malum öğrenciyim 400ytl harç wericem bu ay hayatta yeni bi ekran kartı alamam.zaten ramleri yenileme planım da yattı

• ekran kartına yaptıgınız oc ile oyunlarda maksimum %10 oranında fark alabilirsiniz bu bazen hissedilir bazen hissedilemeyen bir seviyedede olabilir yani kesin bir deger degildirki bu oynadıgınız oyunlada alakalıdır, elimizde genelde oc olabilen kartlar varolsada bazı kartlarda minimum düzeyde oc hatta hiçe yakın bir degerde alabilirsiniz bu sebeble genel bir performans ölçüsü yoktur, sonsorunuza gelince bu tamamen şans ben bu tür programları kullanıp kartı yakan çok nadir hatta hiç görmedim diyebilirm yanlız bunun garantisinide kimse veremez, genelde yaşanan kart hataları kartın biosuna yada voltajına mudahale sırasında oluşuyor bunun dışında kartı yakmak çok kolay bir iş degil,dedigim gibi bunun garantisini kimse veremez oc yapmak zaten biraz riks almaktır
  • Aloooooo ati tool dan daha mı iyi,....

Anlatım için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Mart 2008; 0:28:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: azazel8685

alsında yeterince açık herşey ama ben yinede yüzsüzlük yapıp sorucam.çünkü bilmeden kurcaladığım için zamanında anakart işlemci hepsini gümlettim.benim ekran kartı (biraz eskide olsa memnunum)asus eax1600pro.şu an hemen hemen tüm oyunları çalıştırıyo (en son driveri yüklü).fakat tabi şu son çıkan sağlam oyunları full çözünürlükte yada max ayarlarda çalıştırınca kasıyor.bu programla ne akdar performans sağlarım benim kartımla bi bilgisi olan yazabilirmi?
    SON SORU..herhangi bi şekilde yanlış bi ayarlamada ekran kartına kefen giydirme ihtimalim warmı.malum öğrenciyim 400ytl harç wericem bu ay hayatta yeni bi ekran kartı alamam.zaten ramleri yenileme planım da yattı

Elbetteki gider, kartın yanar. En iyisi google da" marka x1600pro overclock "diye arattır, kendi fanı ile olan hızaşırtma ayarlarını kullan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Mart 2008; 0:31:47 >

• Abi en çok FAN ayarı için istiyordum. atitool ile fanı tamamen kapatamıyordum, bu program ile galiba kapabiliyorum kasanın içini açıp bakmadım, yarın bakarım.. ekran kartım sapphire x800GTO

Kafama takılan bir şey var, fan kısmında bir sürü fan ayarı var, ben en üsteki fan hızı ile oynadım, diğer ayarlar hangi kısımlara ait, işlemci, anakart bios fanı gibi fanlarada mı ayar yapabiliyor...

En son manuel ile sıfıra çektim, tüm fan ayarları kapandı ve kartın GPU ve ram hızlarını en düşüğe aldım bu şekilde kaydettim, başlangıçta bu ayarda yükle seçeneğini seçtim. Yıllardım acı çekiyordum, bir tane daha fan sesinden kurtulduk. Bir daha kaliteli kart alırsam sesi varsa kesinlikle almayacağım, zaten PSU nun sesinden zor uyuyorum. Anakartın yongaseti soğutucusununda kablosunu çekik kullanıyorum, o ufacık fan bile ne biçim ses çıkartıyor.
    Süper program için Teşekkürler..

ATI Tray Tools kullanımı resimli + 48xx serisi eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Mart 2008; 1:02:17 >

•  ATI Tray Tools kullanımı resimli + 48xx serisi eklendi

Kafama takılan bir şey var, fan kısmında bir sürü fan ayarı var, ben en üsteki fan hızı ile oynadım, diğer ayarlar hangi kısımlara ait, işlemci, anakart bios fanı gibi fanlarada mı ayar yapabiliyor

hayır bu ayar kısmında yapılacak işlem 1. kısımda fan hız ayar 2. kısımda ise bu fan hızının hangi sıcaklıkta çalışacagı yani 8 farklı ısı için 8 farklı fan ayarı yapılabiliyor ama gereksiz , 50 veya 60 derece üstü %100 ayarlayabilirsiniz altı için % 30 olabilir tamamen kapatmanızı tavsiye etmem o kartı az çok bilirim traktör gibi bir fan sesi vardır ben silencer ile kullanmıştım neyse bir tavsiyemde psu fanı için eger garanti süresi bitmişse ve birazda bu işlerden anlıyorsan fanın +12 volt kablosuna bir direç veya yine psu dan çıkan 4lü molexlerin sarı kırmızı çıkışından alırsan 7v vererek fanı yarım hızda çalışmasını saglarsın ben o şekilde kullanıyorum psu fan sesi duymuyorum

• bir türlü fan ayarlarını açamadım kartım hd8750

• quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

Kafama takılan bir şey var, fan kısmında bir sürü fan ayarı var, ben en üsteki fan hızı ile oynadım, diğer ayarlar hangi kısımlara ait, işlemci, anakart bios fanı gibi fanlarada mı ayar yapabiliyor

hayır bu ayar kısmında yapılacak işlem 1. kısımda fan hız ayar 2. kısımda ise bu fan hızının hangi sıcaklıkta çalışacagı yani 8 farklı ısı için 8 farklı fan ayarı yapılabiliyor ama gereksiz , 50 veya 60 derece üstü %100 ayarlayabilirsiniz altı için % 30 olabilir tamamen kapatmanızı tavsiye etmem o kartı az çok bilirim traktör gibi bir fan sesi vardır ben silencer ile kullanmıştım neyse bir tavsiyemde psu fanı için eger garanti süresi bitmişse ve birazda bu işlerden anlıyorsan fanın +12 volt kablosuna bir direç veya yine psu dan çıkan 4lü molexlerin sarı kırmızı çıkışından alırsan 7v vererek fanı yarım hızda çalışmasını saglarsın ben o şekilde kullanıyorum psu fan sesi duymuyorum

Dostum şimdi fan ayarlarını anladım, teşekkürler. Tamamen sıfıra alacağım, kart ısınınca sıcaklık değerine göre gerekiyorsa kendi ayarlasın, süper ya..

PSU için verdiğin çözümü yapacağım... fakat 7v ile gereken soğutma sağlanabilir mi? Benim kasa hurricane 550w lık PSU su var. 7v luk yeterli ise birde ben hızı daha da düşürmek için 5V luk gerilimle beslesem, gereken soğutma sağlanabilir mi? Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Mart 2008; 10:48:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: N@Name

bir türlü fan ayarlarını açamadım kartım hd8750

Kardeş senin kartın markası ne, böyle model isminde kartta bulamadım, tam yazarsan iyi oluy.

DİKKAT:Arkadaşlar kesinlikle " Timings " menüsü ile oynamayınız, hiç dokunmayın bile, kart yanar, söylemedi demeyin..
  • POWERCOLOR normalde RivaTuner ile oluyor ama bunda ayarlayamadım bir türlü
  • kartlardaki yeni yapı nedeniyle oluşan bir sorun programın yeni versyonunda düzeltilmesi olası şuan için rivatuner kullanmanızı tavsiye edecegim
  • Öncelikle anlatımınız için teşekkür ederim.

Benim şöyle bir sorunum var.

Automatic Overlocking bölümünden gerekli ayarları yaptım. Call Of Duty 4 multiplayer oynamak istediğimde Xfire ile servera girecekken oyun açılır gibi oluyor ama sonra masaüstüne atıyor. Call Of Duty 4 Multiplayer.exe den oyunu açıp kendime bir server yaratarak oyuna girdiğimde bir problem olmuyor ve yaptığım ayarlar geçerli olarak oyuna girebiliyorum. Nedense Xfire ile bir türlü oyuna giremedim. Exclude bölümüne Xfire'ı ekledim fakat buda işe yaramadı.

Bu sorunun bir çözümü var mıdır? Yada bir şeyleri eksik mi yapıyorum?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.