Şimdi Ara

ATİ YE NE OLDU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    geçmiş olsun umarım durumu ağır değildir

ATİ YE NE OLDU?
    noolmuş?

ATİ YE NE OLDU?
    grip olmuş
    limon kaynatsın geçer
  • quote:

Orjinalden alıntı: real_jackals

quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

ahh ahh eskıden ne guzel voodoo lar vardı
    keske batmasaydıda su ati ıle nvida ya gosterırdı vga nasıl yapılır

Voodoo 3 3000 ' e 75ytl verdiğimi hatırlarım

ben 70e almıştım kazıklamışlar seni

o/c yapayım dedim kart yanıyodu valla sonra sattım bende...demek ki bana 5 lira takmışlar

• quote:

Orjinalden alıntı: cck_ylmzzz

valla hocam bence de anlaşmalılar bir sene ati çıkarıyor bir sene nvidia.

yenimi anladınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1soz

quote:

valla hocam bence de anlaşmalılar bir sene ati çıkarıyor bir sene nvidia.

yenimi anladınız

Hayır
  • quote:

tamam nostalji yapalım

Voodoo6 10000

ATİ YE NE OLDU?

Voodoo5 6000

ATİ YE NE OLDU?

deişik deiik resimler var .. bende modellerini falan şaşırıyorum .. ama admalar o zaman kopumuslar .. besbelli...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: real_jackals

quote:

quote:

Voodoo 3 3000 ' e 75ytl verdiğimi hatırlarım

ben 70e almıştım kazıklamışlar seni

o/c yapayım dedim kart yanıyodu valla sonra sattım bende...demek ki bana 5 lira takmışlar

O karta fan takmak şart kışın bile çok ısınıyordu ben takmıştım. Püfür püfür kullanıyordum. peeeeee ne günlerdi be voodoo un varsa vardır yoksa yoktur. O zamanlar pcsi olupta voodoo su olmayana kız bile verilmiyordu

• @atoprak
    Voodoo 6 10000'in resmini görmemiştim hiç.Sağol.Bir de bunlara güç için dışarıdan adaptör takılıyordu galiba.Hoş bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Temmuz 2005, 17:40:53 >
  • vodoo 6 10000 yoktu galiba :)

quadro 3dfx kartlar vardı belki bilenler vardır sli ın büyük babası :) 4 kart paralel çalıştırılıyordu bir aparatla aynen slidaki gibi.Resimleri hala durur bilgisayarımda.
  • voodoo 5 6000 ve o 4 çekirdekli canavar yolun sonu oldu.

Şimdi dahi feature lar kapatılarak mutasyon geçirmiş şekilde opengl oyunları oynayabiliyor.

Ama piyasada 128bit GF 2 MX e yenik düşmüştü bir kere.

nVidia ise şu an alel acele piyasaya sürüm yaotı. Özellikle RSX in 24 pipe lı halini alelacele sürmeleri şimdi ati nin atağı için zaman bıraktı. Xpress200 ü bir yaygınlaştırabilse ve markalara verebilse hiç sorun kalmayacak ama şu anki gibi idle kalırsa ati elindeki son fırsatı da yemiş olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

vodoo 6 10000 yoktu galiba :)

quadro 3dfx kartlar vardı belki bilenler vardır sli ın büyük babası :) 4 kart paralel çalıştırılıyordu bir aparatla aynen slidaki gibi.Resimleri hala durur bilgisayarımda.

vardı .. ama firma kapandıgında henüz piyasaya cıkmıştı ve çok yeniydi.. çok az satılmış zaten .. tabi dudak uçuklatan fiyatıyla..
     ATİ YE NE OLDU?
  • ati90nm işlemcilere geçreken tsmc fab larda üretim sıkınısı çekiyormuş(kaynak = guru3d).üretilen işlemcilerin sadece %3'ü 24pipe line şeklinde çıkabiliyormuş gere kalnının çoğu hatalı 20 ve 16 pipe olarak çıkabliyormuş yani 32 pipe beklemeyin atiden.yalnız eğer 24 yada 20 pipe seviyesinde bir kart çıkarsa 700-800mhz hızında çipler gelecek miş ki bu pipe açığını çok rahat kapatır yani 430mhz 24 pipe'ı 700mhz bırak 20'yi 16 pipe bile geçer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

quote:

hocam öyle olmak zorunda ama nvidia kazık attı bize bak şimdi

9800xt 3d03 6k---x800xt 12k
    9600xt 3d03 4k--- x700xt 8k

şimdi nvidia içinde geerli yukarıdaki karşılaştırma her yeni modelde puanlar ikiye katlanmış ama

6800ultra 3d05 5k---7800gtx 7k

puan ikiye katlanmamış yani nvidia7800gtx kandırmaca atinin cevap verememezliği nividi bişi biliyorki 7800gtx az puan alıyor

Yanlış değerlendirme yapıyorsun 5700-ultra 6600gt
    5950ultra-6800ultra
    Birde böyle dene ;)

Kaldı ki birinde 2k3 birinde 2k5 değerlerini yazmışsın

Abi adam 7800gtx'yi bi önceki modelle karşılaştırma yapmış. Atinin de en iyi kartını bi öncekiyle karşılaştırmış.

Çok mantıklı olmuş bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: 17egemen

Abi adam 7800gtx'yi bi önceki modelle karşılaştırma yapmış. Atinin de en iyi kartını bi öncekiyle karşılaştırmış.

Atinin en iyi kartı olarak düşünürsek doğru belki.Ama eğer 9xxx ile x8xx'i karşılaştırıyorsa gf 5xxx ile 6xxx'i karşılaştırması gerekir.Aslında bu dönemde karşılaştırma yapmak pek doğru değil.Ati x9xx'leri çıkarsın o zaman daha iyi karşılaştırmalar olacak.7800gtx'in pek iyi çıkmaması normal.Aradaki hız farkının tek sebebi 24/8 olması çünkü.Biraz daha saat hızı farkı gerek.(O/c ile oluyor gerçi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Temmuz 2005, 20:30:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

quote:

hocam öyle olmak zorunda ama nvidia kazık attı bize bak şimdi

9800xt 3d03 6k---x800xt 12k
    9600xt 3d03 4k--- x700xt 8k

şimdi nvidia içinde geerli yukarıdaki karşılaştırma her yeni modelde puanlar ikiye katlanmış ama

6800ultra 3d05 5k---7800gtx 7k

puan ikiye katlanmamış yani nvidia7800gtx kandırmaca atinin cevap verememezliği nividi bişi biliyorki 7800gtx az puan alıyor

Kardeş 9600 Xt'nin yerine X600XT geçmiştir ve arada 2 kat fark yoktur X700XT farklı bir şey.

hocam asıl yanlış sende x600xt 9600xt nin köprülü halidir yani pcı versiyornu

atilerde 9 serisi vardır ondan sonra x serisi çıktı nvidialar bellidir zaten g5 ve g6 şimdi g7

• quote:

Orjinalden alıntı: 17egemen

Aynı dönemin kartlarını karşılaştırması gerekirdi bu yüzden mantıksızdır dedim.
    6800ultra ve 7800gtx yazıyosan
    x850xt ve r520(çıkarsa :))
    bu şekilde karşılaştırılması gerekir.
    Geçen dönemki başarım sıçramasını bu dönem ben her iki üreticiden de beklemiyordum zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.