Şimdi Ara

Atık su arıtma tesisinde çalışıyorum. Sorularınızı alabilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Abim çevre mühendisliği okuyorda bilgi almak istemiştim saolun geri döndünüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

Arıtma ve geri dönüşüm sektöründe makine mühendisleri çalışabilirmi ? çalışabilirse pozisyon, görev ne olabilir ?

Atık su arıtma-kanalizasyon işinde, insan dışkısı ile beraber atıl halde kanalizasyona atılmış, peddir, izmarittir, plastiktir, peçetedir carttır curttur bu tür atıkların zararı oluyormu, bunlar ayrılabiliyormu. İnsan atıklarını nasıl imha ediyorsunuz ?

Temiz su arıtımında kimyasal maddeler kullanılıyorsa, zararı olabilecek maddelermidir. Arıtma tesisleri ne kadar temizdir ?

çalıştığım tesislerde makine mühendisi görmedim ama bu çalışmayacakları anlamına gelmez.Tesislerde sorumlu supervisor olarak çalışabilirler bence.Tesiler onlarca mekanik pompa içeriyor.Benim tesisimde 90a yakın irili ufaklı pompa var. Bu bir sebep olabilir aslında.
    Bahsettiğiniz katı atıklar sistemin ilk kaba ızgaralarında ayırılıyor zaten. pH gibi önemli, dinamikleri etkilemediğinden zararı yok.Son ürün olan gübre tarlalara atılabiliyor.Sonuçta piyasadaki en zengin ve doğal gübre insan gübresi.Büyük fabrikaların ocaklarında enerji elde etmek amaçlı yakılabiliyor.
    Temiz su arıtımında kimyasal takviyeler mevcut. Genellikle HCl, HF, Antiskalant, Gaz Klor, Potasyum bileşikleri kullanılıyor. Optimum seviyede kullanıldığı sürece sıkıntı yok.
    Arıtma tesislerinden ziyade arıtılan suyun bekletildiği tanklarve iletildiği boruların temizliği önemli. Tankların Periyodik olarak basınçlı su cihazlarıyla duvarları temizlenir ve yeterli miktarda klorlanarak dezenfekte edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scetin01 -- 17 Şubat 2016; 0:30:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

Abim çevre mühendisliği okuyorda bilgi almak istemiştim saolun geri döndünüz.

Umarım iyi yerlere gelir.
  • tesiste kaç çevre mühendisi çalışıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nervo

tesiste kaç çevre mühendisi çalışıyor?

0. Supervisorum Jeoloji mühendisi.
  • Atik su derken diski falanda dahil dimi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar gördüğünüz sudaki en ilginç atık neydi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.