arkadaşlar merhaba, dacia solenza aracıma yazın atiker marka lpg taktırdım. kış gelip havalar soğumaya başladığından beri sabahları motor ısınıp gaza geçerken stop etmeye başladı. motor rolantide çalışırken gaza geçerse kesinlikle stop ediyor (durmaması için birkaç saniye çok fazla gaz vermem gerekiyor). viteste ilerlerken geçerse de birkaç saniye tekleme yapıyor. sorun ne olabilir? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler...
Benzinden lpg geçiş ısısını 40 a çıkarttırınız.
zaten 35 derecede geçiş ısısı. 5 derece arttırmak çözer mi olayı??
geciş ısısı normal.basınc ayarı düsük muhtemelen yükseltmen lazım...
benimde oluyoordu ısıyı 40 a cıkardım ve düzeldi...ama bir ay sonra bugün bi daha yaptı bir kere...nazarlıktır dedim durmadım üzerinde...
Enjektörler temizlenmeli bence.. Ya da garantiden yeniletmeye bakınız :))
aynı sorunları ben de yasamıstım ustelik yazın baslamıstı ve kışa kadar surekli devam etti kiti taktırdıgım yer dahil 3 farklı sehirde servise göstermeme ragmen çözüm bulunamamıstı en son sabrım tükenmişken atiker merkez ile irtibata gectim merkezden verilen direktifler dogrultusunda yapılan ayardan sonra cok sükür sorunum çözüldü. simdi burada her yer buz yollar, kaldırımlar arabalar bilhassa sabahları dondurucu soguk var fakat buna ragmen bir kez bile ne sabah ne aksam stop etmedi gayet düzgün bir sekilde lpg ye gecti(gerek rölantide gerekse hareket halinde sarsıntısız) aracında veya kit te baska bir sorun yoksa büyük ihtimal serviste yaptıracagın ayar ile sorunun hallolacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: eraycanli
arkadaşlar merhaba, dacia solenza aracıma yazın atiker marka lpg taktırdım. kış gelip havalar soğumaya başladığından beri sabahları motor ısınıp gaza geçerken stop etmeye başladı. motor rolantide çalışırken gaza geçerse kesinlikle stop ediyor (durmaması için birkaç saniye çok fazla gaz vermem gerekiyor). viteste ilerlerken geçerse de birkaç saniye tekleme yapıyor. sorun ne olabilir? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler...
teşekkürler kısa zamanda gidicem servisine (:
quote:
Orijinalden alıntı: eraycanli
teşekkürler kısa zamanda gidicem servisine (:
yeni denilcek kadar kisa süre öncesinde takildigi icin...enjöktörlerin bozuk olabilecegini zannetmiyorum. Isinma dereceside hay hayli yeterli, bu soguk günlerde benim arabam 25 derecede GAZ a geciyor ve canavar gibi...sorun yok!