Şimdi Ara

ATİKER SAFEFAST SİSTEMDE NOZUL ÇAPI ÖNEMLİ DEĞİLMİŞ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
13.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Aracım 2008 KİA CERATO 1.6 Doch motor 122BG otomatik.Yaklaşık 25 gün önce Atiker Safefast sıralı otogaz sistemi simit tüp 43lt takıldı.Takıldıktan 70-80km sonra arıza lambası yandı.Bugün arıza lambası depoyu fulleyince kendiliğinden söndü.Önceleri 15-20lt gaz alıyordum.
    ---Yarım depo veya full depo gaz olmasının arıza lambası ile alakası var mı?
    ---Aracın çekişinde düz yolda sıkıntı yok fakat rampalarda gaza yüklensemde dip gaz yapsamda vites geç alt vitese geçiyor ve 3500-4000 deviri zor görüyor.
    ---Aracı farklı bir atiker bayinde sorunlarımı söyleyerek gösterdim.Arıza teşhis cihazında fakir karışım arızası verdi.
    ---Nozul çapından dolayı sistemde çekiş problemi olabileceğini ki biz müşterilerin hangi araca hangi nozulun uygun olduğunu bilmediğimiz için 122beygirlik bu araca 1.6-1.8-2.0 her tip nozul olacağını önemli olan yazılım olduğunu söyledi.???

--Ben bu işin içinden çıkamadım.Bu araca uygun olan nozul çapını forumda bilen var mı? KİA CERATO 122BG 1.6 DOCH MOTOR OTOMATİK.

Kendim nozul ölçüsüne baktım,sarı pirinç üzerinde 1.8 yazıyor!

• Merhaba, Benzin enjeksiyon süresi ile gaz enjeksiyon süresi arasında 2 katından fazla fark oluşmaması gerekiyor. Harita ayarları doğru yapıldıktan sonra 1.0-1.1bar altında 1.8mm nozul çapı aracınız için uygundur.
  • 1.8 bozuldu bu araca küçük geliyor.
    2.0 ya da daha büyük nüzul takılır tekrar kalibrasyon yapılmalı.
    Kalibrasyon esnasında LPG enjektor ms si 4,5 i gecmemeli ayrıca safefast olan programda nozulun büyük küçük olduğunu program gösteriyor.
  • Arkadaşlar bu araca uygun 1.8 midir 2.0 mıdır?
    Konya merkez dahil net cevap veremiyor 2.0 2.1 2.2 olabilir diyor.Program üzerinde bakınca nozul çapı çok küçük ibaresinin olduğu yerde.
    Rampada çekiş yok dip gaz yapsamda.Fakir karışım arızası var???
  • Yarın taktırdığım yere gideceğim.Allah aşkına bilen bir arkadaş bu araca bu nozul çapı uygundur desin.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERLPG

1.8 bozuldu bu araca küçük geliyor.
    2.0 ya da daha büyük nüzul takılır tekrar kalibrasyon yapılmalı.
    Kalibrasyon esnasında LPG enjektor ms si 4,5 i gecmemeli ayrıca safefast olan programda nozulun büyük küçük olduğunu program gösteriyor.

Okumadınız herhalde cevap burada 1.8 küçük.
  • Bugün sorunumu çözdük arkadaşlar.1.8'lik enjektör nozulu 2.0mm ile değiştirildi.Lpg enjektörü ile nozul arasındaki mesafe 2-3cm kısaltıldı.Araca yolda-rampada yol testi ayar yapıldı.6500 devir red-line kadar araba lpgde çıkıyor.Dipgazda 90-95 ile 4 kişi çıktığım rampayı 130 ile çıkıyorum ve dip gaz değil...
    DİP NOT;aracında lpg sorunu olanlar ki arabaları benzinde hiç sorunsuzsa,lpg kitlerinin montajları kesinlikle hatalıdır.Program ve ayarla montaj hatası giderilemez olsa olsa aspirin tedavisi olur!
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraytok

Bugün sorunumu çözdük arkadaşlar.1.8'lik enjektör nozulu 2.0mm ile değiştirildi.Lpg enjektörü ile nozul arasındaki mesafe 2-3cm kısaltıldı.Araca yolda-rampada yol testi ayar yapıldı.6500 devir red-line kadar araba lpgde çıkıyor.Dipgazda 90-95 ile 4 kişi çıktığım rampayı 130 ile çıkıyorum ve dip gaz değil...
    DİP NOT;aracında lpg sorunu olanlar ki arabaları benzinde hiç sorunsuzsa,lpg kitlerinin montajları kesinlikle hatalıdır.Program ve ayarla montaj hatası giderilemez olsa olsa aspirin tedavisi olur!

+1
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: koraytok

Bugün sorunumu çözdük arkadaşlar.1.8'lik enjektör nozulu 2.0mm ile değiştirildi.Lpg enjektörü ile nozul arasındaki mesafe 2-3cm kısaltıldı.Araca yolda-rampada yol testi ayar yapıldı.6500 devir red-line kadar araba lpgde çıkıyor.Dipgazda 90-95 ile 4 kişi çıktığım rampayı 130 ile çıkıyorum ve dip gaz değil...

+1
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu

sizce bendeki nozüller küçükmü.nozülün kaçlık olduğunu bilmiyorum ama 4 yılık fast sistem.paketin içinden 1,8 lik mi çıkıyor

ATİKER SAFEFAST SİSTEMDE NOZUL ÇAPI ÖNEMLİ DEĞİLMİŞ?

• Haritada görünene göre nüzul çapı doğru tabi ayarlar doğru yapıldıysa.
  • quote:

Haritada görünene göre nüzul çapı doğru tabi ayarlar doğru yapıldıysa.

cevap için teşekkür ederim.
  • Nozul çapı lpg enjektörü üzerine bağlantılı sarı pirinç benzeri bir parça üzerinde 1.6---1.8---2.0 diye yazabilir.

Aracın model ve beygir gücü nedir?
  • Nozul lpg enjektoru müdür içi yaylı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nozul sari bir tek parca.Uzerinde mm olarak capi yazar.

• 1.8 passat b5 aracimin üstünde atiker ecufast sistem var. Aracimin hava filtresini değiştirince ayara götürdüm. Usta 1.8 olan nozulu 2.2 çıkardı. Aracimin gidişi çekişi düştü. Yakit arttı. Nasıl bir yol izlemem lazım teşekkürler

• Kaya2034 K kullanıcısına yanıt

Nozulu büyütünce ayarının ona göre yeniden yapılması lazım, gerçi nozulu büyüten adam ayarını da yapmayı akıl etmiştir herhalde, yol ayarı isteyin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.