Şimdi Ara

Atın isim kolye alan hesaplama??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar ben kuyumculuk & altın gümüş tamir işi yapıyorum . İşimde ilerlemek ve makineleşmek adına bir lazer kesim makinesı aldım . Bu makine 2 boyutlu çizdiginiz her şeyi lazer ışınlarıyla kesebiliyor , meslegimde bu makine isim kolye kesmek için kullanılıyor. Bende kendime 13 farklı yazı fondu ve 20 farklı isim şablonu bulup bir kotolag hazırladım . Ve tüm müşterilerime dağıttım . Ama karşımda çok büyük bir sorun çıktı . Örneğin Elif isimi kesmem gerekiyor ve bunu 13 farklı fonttan biriyle yapıcam . Ortalama 3 - 4 cm uzunluğunda ve 2 - 3 cm genişliğinde ayarlayarak kesiyorum diyelim . Bunun kaç Gr çıkacağı isimin harf sayısı ve fontların şekillerine göre değişiyor(örnek el yazısı). Ve müşteri başta ortalama bir fiyat istiyor . Ben göz kararı 01.00 Gr gelir diyip fiyat veriyorum diyelim , ve isim 01.10 Gr geldi . Bu 10 gr demek bana giren 30 40 lira demek. Zaten işçiligim ortalama 70 TL. Ayrıca bu makine isim keserken altını yaktığı için fire veriyor . İsim başına yaklaşık 00.05 Gr gibi . Yani 20 30 TL kazanmak için bu kadar uğraşmaya değmez ki bazen zarar ediyorum (bugün ettim mesela) Ama öyle bir program olsa ki elimdeki altın plakanın uzunluğunu , mikronunu (kalınlık) genişligini girsem , ve 14 ayar altın madeni için hacim değerlerini girsem . Sonrasında örneğin bir kalp şeklinin içinde isim yazılı bi kolye çizsem ve bu kolyenin şeklini ve her ayrıntısını , boyutunu bi şekilde sanal ortamda taratıp elimdeki toplam plakada kestiğini varsaysam , programda bana kaç Gr çıkacağını bir alan hesabı ile söylese gerçekten çok mükkemmel olur . Ama bu çok hassas olmalı çünkü milimetrik desenler olabiliyor. Ben çizimlerini Corel Draw 2018le yapıyorum . Çevremdeki arkadaşlarım bana alan hesaplama plangını indirsem yardımcı olabileceğini söylediler ama çokta bilmiyorlarmış. Eğer bu kadar Hassas alan hesaplayıp ölçüm yapabilecek bildiginiz bir program varsa gerçekten çok yardımcı olursunuz , teşekkürler Atın isim kolye alan hesaplama??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuyumcucuk -- 21 Kasım 2020; 20:27:28 >

• Corel Draw kullanmıyorum ancak DWG çıktı(dwg export) vereceğini tahmin ediyorum.

Eğr ediyorsa DWG çıktısını AutoCAD ile açıp kapalı çizim alanının alan hesabı yapılabilir.

Alan hesabı sonucu ile yükseklik çarpılınca da hacim değeri bulunur.

• akcan kullanıcısına yanıt
    Evet mantıklı bunu deniyecegim çok teşekkür ediyorum , bi arkadasim taşırma kabı kullanarak şeklin özkütle sini bulup altın hacmi ile hesaplayabilirsin demişti , bu konuda fikriniz nedir?
  • iyide taşırma kabı dediğin atacan malzemeyi ağırlığı kadar su taşıracak sen mazelmeyi yaptıktan sonra iş bitti zaten kantarda tart fiyatını biç

senin amacın şey değilmi adama tahmini fiyat söylemek yani parçanın alanı çarpı derinliğinden hacmi çıkacak sonra özgül ağırlığıyla tahmini ağırlığını bulacan fiyat diyecen

bir tane uygulama yaptım ama kullanılır mı hesabı doğru mu yapıyor emin değilim detaylı bakılması lazım birde pratik değil el ile yazının etrafını çizecen kod görünmesin diye obfuscate yaptığım için antivirüsler uyarı verebilir ancak virüs yoktur

https://s4.dosya.tc/server12/mf0ws9/AlanHesabi.exe.html

VirusTotal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 24 Kasım 2020; 20:54:50 >

• Merhaba,

Bir önceki yorumda @akcan 'ın anlattıklarına katılıyorum.

Öncelikle ortak bir font boyutuna karar vermelisiniz. Yani bu hesapları yaparken, her bir fontun aynı font boyutunda olduğunu varsaymak durumundayız. Bir ebat seçip bununla devam ettiğinizi varsayıyorum.

13 farklı font için, her bir 29 harfi, büyük ve küçük yazımlarını dikkate alarak

13*29*2 = 754 adet harf'e karşılık gelen yüzey alanını bulmak durumundasınız.

Sonrasında bunları bir tablo'da saklayabilirsiniz.

Font / Harf Durumu / Harf / Yüzey Alanı

gibi toplam 4 sütunlu ve 754 satırlı bir tabloda bu verileri saklayabilirsiniz.

Daha sonra bir Excel sayfasına,

Font Seçimi

Yazılacak isim

gibi bilgileri dikkate alarak, bu isimdeki harfleri, seçilen fonta göre toplam ne kadar yüzey alanına sahip olduğunu hesaplamak mümkün olacaktır.

Son kısımda SUMIFS (ÇOKETOPLA) veya SUMPRODUCT (ÇARPIM.TOPLA) gibi şartları sağlayanları toplatma yöntemlerinden birini kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz.

Yapmak istediğiniz çalışmadaki zahmet içeren kısım ön hazırlık.

Fontları AutoCAD içerisine atıp, basit bir LISP kodu ile toplanmasını sağlayabilirsiniz.

https://forums.autodesk.com/t5/autocad-forum/polyline-area-lisp/m-p/2845564#M245710

Kolaylıklar dilerim.

• Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için şuan telefondayim bilgisayara geçeyim indirip muhakkak deniyecegim
  • MühendisRehberi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bunlarıda deniyecegim , şuanda corel drawda alan hesaplama plangı indirip ekledim ilk seferde çizimin iç kısımlarını hesaplamadı tabiki . Ama ben akıllı boyama yapıp onu bi parça haline getirdim ve alan hesaplayabildim . Exel de de bı formül yazıp ortalama değer belirliyorum şuan %7lik bı sapma ile belirliyorum , ama en akıllı programlada belirlesek ; altın madeni 24 ten 14 ayara düşürülürken içine alöy katarak yada gümüş katarak yada bakır katarak vs vs düşürülür . Yani özkütlesi hep değişecektir . O yüzde %7 nin altını zorlasamda 5 çekerim gibi geliyor maxsimum. Ki bana her türlü yeter . Size gerçekten çok teşekkür ediyorum tavsiyelerinizi uygulayıp size dönüş yapıcam muhakkak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşyerimde NX (Unigraphics) ile 3D modellerin parça ağırlık hesabı da yapılabiliniyor.

Özgül kütle ile oynayarak gerçeğe yakın sonuçlar elde edebilirsiniz sanırım.

İstediğiniz fontlarda yazınızı 2D yazdıktan sonra, çizgileri seçip extrude ile 3D'ye dönüştürüp, tüm yazıyı seçip ölçüm aracı ile ağırlık bilgisine ulaşabilirsiniz..

Bunları uygulamak için epey araştırma yapmanız gerekebilir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 26 Kasım 2020; 13:50:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.