Şimdi Ara

ATLANTA SMART G4 ANDROİD HİBRYD FULL HD UYDU ALICI (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.105
Cevap
24
Favori
124.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gigablue HD ULTRA UE + VU SOLO SE HD cihazı ve bu cihaz arasında kaldım arkadaşlar , tavsiye ediyormusunuz kullandığınız cihazı ? Yukarıda epey ççkme , donma vb. sorunlar yaşandığını okudum bu yazdığım cihazlar arasında çok fiyat farkı yok tavsiyelerinizi bekliyorum..
  • buradan uzak durmakta fayda var
  • http://update.atlanta.com.tr/manuel/1_UYDU_ALICILARI/SMART-G4/
    bu yazılım sessiz sedasız verilmiş,bir değişiklik varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abtani

http://update.atlanta.com.tr/manuel/1_UYDU_ALICILARI/SMART-G4/
    bu yazılım sessiz sedasız verilmiş,bir değişiklik varmı?

Yapılan Değişiklikler/Giderilen Hatalar

- Digitürkplay uygulamasında maçlarda yaşanan ekran küçülme problemi giderildi.
    - Ufak çaplı buglar giderilmiştir.

Cihazınızı nasıl güncelleyeceksiniz?

1) Menü
    2) Kurulum (Şifre: 0000)
    3) Güncelleme
    4) İnternetten Yazılım Güncellemesi
    5) Download yazısına tıklayarak cihazın güncellemesini yapabilirsiniz.

Veya

1) İndirmiş olduğunuz yazılımı USBnize (NTOBE-S_UPGRADE.BIN) kopyalayın.
    2) Cihazınızı kapatın.
    3) Adaptörü takın.
    4) Cihaza elektrik geldiği, yeşil led yanıp sönmeye başladığı anda kumandanızı mavi tuşuna basılı tutun.
    5) Karşınıza update ekranı çıkana kadar basılı tutun ve çıktığı anda tuştan elinizi çekin.
    6) Cihazınıza yazılım yüklenmeye başlayacaktır bu sırada herhangi bir işlem yapmayınız.
    7) Yeni yazılım yüklendikten sonra cihazınız yeniden başlayacaktır.
    TF forum "biperva34 " açıklamasından alıntıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdenigma

ÇÖKMEYEN SMART G4 KURULUMU

Selam arkadaşlar bende smart G4 kullanıcısıyım son 1 ayda 15-20 kere çökme oldu akşam işten eve gelince ilk iş yeniden kurulum yapmak özellikle kurulum yapıp google play store yükledikten sonra sizlerinde bildiği hata mesajları kitlenmeler başıma geliyordu.Biraz araştırdım SD KART'la kurulum yapınca çökme olayının ortadan kalkıyor.

SD KART kurulumu için gerekli olan malzemeler :)

1 adet SONY 94 MB SF-8UX MARKALI SD KART (Ben bimeks'in internet sitesinden satın aldım 39 TL) başka marka olursa mutlaka 8 gb ve 90 mb yazma hızı olmalı daha düşük olmuyor.

1 adet (1gb veya 2gb veya 4gb veya 8gb veya 16gb veya,32gb....) USB bellek (bilgisayarda fat 32 format atılmış olucak.)

www.atlanta.com.tr sitesinde bulunan DESTEK-GÜNCELLEME DOSYALARI-UYDU ALICILAR-SMART G4- USB VERSİYON SD KART- ITS40BR_v205_full_for_sdcard_solution.zip dosyasını bigisayarınıza indirin ve zipli dosyayı açın içinde bulunan NTOBE-S_UPGRADE.BIN dosyasını USB belleğinize kopyalayın.

Şimdi smart g4 cihazınızın adaptör fişini çıkarın cihazınız kapalı iken SD kartı cihaza takın USB belleğinizide cihazdaki her hangi bir USB portuna takın.

Adaptör fişini takın ve hemen kumandanızın mavi tuşuna basılı tutun.Yükleme ekranı gelecek ve siz (1) ile işlemi onaylayınız veya onay gerektirmeden kendisi yüzde yüz yükleme ekranına gelip yüklemeyi tamamlayıp cihaz kendisi kapanıp açılacak.

Cihaz açıldıktan sonra kumandanızın açma kapama tuşuna basarak cihazı kapatın ve USB BELLEĞİNİZİ ÇIKARIN SD KART TAKILI DURSUN.Tekrar kumandadan cihazı açın ve hemen kumandanızın kırmızı tuşuna basılı tutun RECOVERY EKRANINA GELİCEK.

Şimdi sırasıyla Kumandadan 2 numaralı tuşa basın(Factory reset)

Sonra Tekrar 2 numaralı tuşa basın.(Erase all data)

Karşınıza 1-yes 2-no gelecek siz 1 yani yes diyeceksiniz.

Wiping all of data... YAZISI KARŞINIZA GELECEK.

Bu yazıdan sonra Data wipe complete Restart now ? yazısı gelicek bunada 1 yani yes diyiceksiniz ve cihaz yeniden başlıyacak.

Cihazınıza daha önce kurduğunuz gibi kanal kurulumu ve gerekli programları google play store, dizitv,iptv,ligtv ve benzeri kurun.

Cihazınızı kapatıp açın yeni android sürümüne geçicek işlem bu kadar. Tüm Smart G4 kullanan arkadaşlara çökmeyen günler kolay gelsin :)

NOT: BU İŞLEMLERDEN SONRA KARTINIZI KESİNLİKLE CİHAZDAN ÇIKARMAYINIZ.HER HANGİ BİR
    NEDENDEN DOLAYI KART ÇIKARSA CİHAZ İNGİLİZCE OLARAK BÜTÜN VERİLER SİLİNMİŞ ŞEKİLDE
    AÇILIR.KARTI TEKRAR TAKIP CİHAZI BAŞLATTIĞINIZDA HER ŞEY GERİ GELİR.

SONY 94 MB SF-8UX SD KART
    [simage]
     ATLANTA SMART G4 ANDROİD HİBRYD FULL HD UYDU ALICI
    [/simage]

Sayın Yetkililer bu mesajda bahsedilen micro sdkartı bulamıyorum. En azından bir link yada şu üründe olabilir gibi alternatif ürünler verebilirmisiniz. Belli bir kıstas verilebilirmi. Mesela 8 Gb olmalı gibi

• Selam arkadaşlar ÇÖKMEYEN SMART G4 kurulumunu 13 Mayıs 2015 tarihinde ben yazmıştım.

O gün kurulumu yaptıktan sonra bugüne kadar hiç sorun yaşamadan G4'ü kullanıyorum istediğim yazılımları kurdum kaldırdım problem yok. Bazı arkadaşlarında yazdığı gibi gönül isterki sd kart olmadan bu cihazı sorunsuz kullanalım ama malesef bu imkansız bende bıkmıştım 2-3 günde bir yeni kurulum yapmaktan firmayı aradım telefonda çözüm veremedikleri gibi gönderin kargoyla bakalım diyorlar gönderenlere geri geliyor sorunlar aynen devam.

Şimdilik kesin çözüm bu sd-kart kurulumu.Bazı arkadaşlar sony marka sd kartı bulamamış ? Ben 39 tl'ye almıştım mayıs 2015 tarihinde şimdi fiyatı düşmüş 15 tl'ye kaçırmayın alın bu dertten kurtulun.

Bu arada emek harcayıp diğer arkadaşlarında bu dertten kurtulması için hazırladığım yazıyı kopyala yapıştır yapan bilir kişi emin ol bu işten hiç anlamıyorsun.

Arkadaşlar SONY 94 MB SF-8UX SD KART'ın satıldığı link ve resmi ;

http://www.bimeks.com.tr/urun/124373/sony-8gb-sdhc-uhs-i-card.aspx#comments

ATLANTA SMART G4 ANDROİD HİBRYD FULL HD UYDU ALICI

• Malesef g4 mini cihazım bir hafta önce ışığı durmadan yanıp sönerek ekrana hiç bir şey gelmediği için tamire gönderdim,görünüyorki bu arıza çok kişiye musallat olmuş umarım kalıcı bir çözüm bulunur,bir haftadır tv siz kaldım umarım uzun sörmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdenigma A kullanıcısına yanıt
    http://www.bimeks.com.tr/urun/124373/sony-8gb-sdhc-uhs-i-card.aspx#comments bu linkteki ürün 40 mb/s
  • delphin01 D kullanıcısına yanıt
    94 okuma 40 yazma hızı bu ürün yeterli yazdığım linktekini alın ben bu ürünü aldım kurulumu yaptım 6 aydır kullanıyorum sorun yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sorun yasayan varsa benı eklesınler yardımcı olayım

https://www.facebook.com/groups/694851750648686/

merhaba

http://update.atlanta.com.tr/manuel/1_UYDU_ALICILARI/SMART-G4/NAND_FLASH_USB_VERSIYON/

buradan 2.0.7 yazılımı ındırın

yazılımı ındırıp flash dıske yukleyın

cıhazı kapatın acılırken kırmızıtusa basılı tutun

mavı ekranda 3 1 1 1 basın flashtakı yazılımı yukleyerek acılır acılınca fabrıka ayarına alın acılır
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Smart modeller için kanal listesi hosta eklenmiştir kurulum güncellemeyi girince internetten kanal güncelleme seçin 5 nolu listeyi secin
    Yedeğinizi alıp yukleyin begenmezseniz eskisini yuklersiniz.

http://s3.dosya.tc/server6/22x60z/channel.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 20 Kasım 2015; 17:01:46 >

• abdenigma A kullanıcısına yanıt
    ARKADAŞLAR 94 MB/S OLANDAN BULAMADIM BİMEKS TE 8 GB 40 MB/S VAR SONY NİN BENDE LEXAR 150 MB/S 16 GB OLANINI ALDIM DAHA DENEMEDİM AMA
    YORUMLARDA HEP SONY DEN BAHSETMİŞSİNİZ BAŞKA MARKA OLMADIGINDAN DOLAYIMI SONY DE BU KADAR TAKILDINIZ BİRDE SÜREKLİ CİHAZ ÇÖKÜYOR YAZMIŞSINIZ ALALI 1 AY OLDU YAZILIMINIDA
    GÜNCELLEDİM AMA ÇÖKME FALAN OLMADI HANGİ DURUMLARDA ÇÖKÜYOR
  • g4 niyetim vardı ama bu kadar sorunlu ve sıkıntılı bir cihaza bu kadar para veremem, g5'i inceleyeyim biraz, onda dabu tip sıkıntılar varsa elimizi çekelim atlanta'dan.
  • ben alalı 1 ay oldu atlantanın en iyisi bence g4 şimdilik hiç problem yaşamadım artısı modül girişi filbaxla kullanıyorum gayet
    güzel çalışıyor bildiğim kadarıyla g5 modelinde modül yok zaten anlamıyorum bukadar modüllü platform var modülsüz cihaz çıkarıyorlar
    daha önce pandora vardı sırf bu yüzden sattım mini lerede modül koysalarya smat kart yeri koyuyorlar ne alakaysa
  • Exalted1903 kullanıcısına yanıt
    Exalted 1903
    Modül kullanicaksiniz g4 tercih edin
    Kullanmayacaksaniz g5 mini alın
    Çökme sorunu yoktur
    Çökmesi ancak cihazı kapatmadan fişi sokup atarsan yaşarsın ama g5te böyle bir sorun yok ve daha hızlı bir cihazdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kapatmayı normal yapıyorum son zamanlarda habire hybrit uyarısı var bu nasıl iş yokmu çaresi. Menüye girmek yada ortadaki tuşa basmak hayal oldu durmadan hata veriyor
  • G4 Smart Box Market ten indirim yapılamıyor....Sizdede öylemi....
  • Smartbox için çalışma varmış bilginize. Ben teknik desteğe sordum ama millet kendi trenscard 600x 90 mb/s öneriyor ama bunu bulmakta ya imkansız gibi ya da çok pahalı kendileride 50 TL den aşağı vermiyorlar. Bir arkadaş turkey forumdan A101 den SANDİSK ULTRA 16GB CLASS 10 almış kullanıyormuş 1 ay ve hiçbir sıkıntı yaşamıyormuş deneyen varya farklı uygun fiyatlı bilgi verecek biri yok mu ?
  • İşte çözüm ve sadece 15 TL incelememizi izelyip sorunları çözün. Ve süper bir görüntü için menü-- ayarlar-- ekran-- HDMİ çözünürlükten 1080P 60 HZ yapın harika bir görüntü elde edin.

ÇÖKMEYEN SMART G4 KURULUMU

Selam arkadaşlar bende smart G4 kullanıcısıyım son 1 ayda 15-20 kere çökme oldu akşam işten eve gelince ilk iş yeniden kurulum yapmak özellikle kurulum yapıp google play store yükledikten sonra sizlerinde bildiği hata mesajları kitlenmeler başıma geliyordu.Biraz araştırdım SD KART'la kurulum yapınca çökme olayının ortadan kalkıyor.

SD KART kurulumu için gerekli olan malzemeler

1 adet sony 94 MB SF-8UX MARKALI SD KART (Ben bimeks'in internet sitesinden satın aldım 39 TL) başka marka olursa mutlaka 8 gb ve 90 mb yazma hızı olmalı daha düşük olmuyor.

Artık üstteki yazı tarih oldu. Video da da belirttiğim gibi 50 TL lik bir SD kart almanıza gerek yok. 15 TL ye çözdüğüm kart Slicon Power 8 GB 85 MB hızında. Siz ucuz yollu 16 GB 40-48 MB olan bir Sandisk ile de çözebilirsiniz.

1 adet (1gb veya 2gb veya 4gb veya 8gb veya 16gb veya,32gb....) USB bellek (bilgisayarda fat 32 format atılmış olucak.)

atlanta.com.tr sitesinde bulunan DESTEK-GÜNCELLEME DOSYALARI-UYDU ALICILAR-SMART G4- USB VERSİYON SD KART- ITS40BR_v205_full_for_sdcard_solution.zip dosyasını bigisayarınıza indirin ve zipli dosyayı açın içinde bulunan NTOBE-S_UPGRADE.BIN dosyasını USB belleğinize kopyalayın.

Şimdi smart g4 cihazınızın adaptör fişini çıkarın cihazınız kapalı iken SD kartı cihaza takın USB belleğinizide cihazdaki her hangi bir USB portuna takın.

Adaptör fişini takın ve hemen kumandanızın mavi tuşuna basılı tutun.Yükleme ekranı gelecek ve siz (1) ile işlemi onaylayınız veya onay gerektirmeden kendisi yüzde yüz yükleme ekranına gelip yüklemeyi tamamlayıp cihaz kendisi kapanıp açılacak.

Cihaz açıldıktan sonra kumandanızın açma kapama tuşuna basarak cihazı kapatın ve USB BELLEĞİNİZİ ÇIKARIN SD KART TAKILI DURSUN.Tekrar kumandadan cihazı açın ve hemen kumandanızın kırmızı tuşuna basılı tutun RECOVERY EKRANINA GELİCEK.

Şimdi sırasıyla Kumandadan 2 numaralı tuşa basın(Factory reset)

Sonra Tekrar 2 numaralı tuşa basın.(Erase all data)

Karşınıza 1-yes 2-no gelecek siz 1 yani yes diyeceksiniz.

Wiping all of data... YAZISI KARŞINIZA GELECEK.

Bu yazıdan sonra Data wipe complete Restart now ? yazısı gelicek bunada 1 yani yes diyiceksiniz ve cihaz yeniden başlıyacak.

Cihazınıza daha önce kurduğunuz gibi kanal kurulumu ve gerekli programları google play store, dizitv,iptv,ligtv ve benzeri kurun.

Cihazınızı kapatıp açın yeni android sürümüne geçicek işlem bu kadar. Tüm Smart G4 kullanan arkadaşlara çökmeyen günler kolay gelsin

NOT: BU İŞLEMLERDEN SONRA KARTINIZI KESİNLİKLE CİHAZDAN ÇIKARMAYINIZ.HER HANGİ BİR
    NEDENDEN DOLAYI KART ÇIKARSA CİHAZ İNGİLİZCE OLARAK BÜTÜN VERİLER SİLİNMİŞ ŞEKİLDE
    AÇILIR.KARTI TEKRAR TAKIP CİHAZI BAŞLATTIĞINIZDA HER ŞEY GERİ GELİR.

https://www.youtube.com/watch?v=AWRY51gvXew

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dijitalevren -- 20 Aralık 2015; 0:36:07 >

• selam arkadaşlar denileni aynen yaptım ve oldu ama sorun şu 16 gb 150 mpbs bir kart kullandım ilk başta olmadı cihazın fişini çektim hafıza kartını tekrar biçimlendirmek istedim
    ve bilgisayara taktım ve ne göreyim 16 gb olan hafıza kartı 3.33 gb olmuş ne yaptımsa 16 gb olmadı bende hafıza kartı arızalıdır herhalde diyerekten elimde bulunan
    daha önce aldığım 8 gb 40 mpbs olan kartı taktım aynı şeyleri onla yaptım ve aynı şekilde hafıza kartı 3.33 gb oldu şimdi soru şu bu hafıza kartını tekrar nasıl
    eski haline getiririm yardımcı olursanız sevinirim birde ilk yüklemeyi yaptıktan sonra usb belleği çıkarmasanızda oluyor
  • Fatih bey bende g4 g5 arasinda kaldim. Anladim modul icin g4 modulsuz g5 almaliyim. Modul avantaji nedir? Dsmart aldigimda receiverini veriyor zaten. Birde piyasada atlantadan bu ozelliklerde daha iyi cihaz varmi tesekurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.