Atlas OS vs Windows 10 Pro vs Linux Mint Xfce. Bu üçü arasında kaldım arkadaşlar, sizce hangisini kullansam? ve neden? Linux Mint Xfce'nin bazı eksileri şunlar: 1-Yazılım kanalında sistem versiyon Vlc Player güncel değil, yalnızca Flatpak versiyonu güncel. VLC sitesinden bile kurmaya çalışsam güncel VLC Player kurulamıyor. 2-Yazılım kanalında sistem versiyon Lutris güncel değil, yalnızca flatpak hali güncel. 3-Mouse Acceleration kapatmak için bir düğme yok. 4-Korsan oyunlarda sorunlar çıkartıyor. 5-Creative sound blaster Z ses kartım için tam destek sağlamıyor. (Creative z ses kart sürücüsü linux desteklemiyor.) Logitech z906 hoparlörümün decode ışığı yanmıyor. 6-OpenAL ses yazılımı konusunda sorunları var. Atlas OS bazı eksileri şunlar: 1-Güncel değil. Resmi değil. Bu yüzden resmi olarak destek ve update sağlamıyor. 2-Güvenlik konusunda sıkıntılı. Güvenlik açıkları var. Windows 10 Pro bazı eksileri şunlar: 1-Üstteki ikisinden ağır ve hantal. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 3 Mart 2023; 14:45:47 > |
Atlas OS vs Windows 10 Pro vs Linux Mint Xfce
-
-
Selamlar,
Aradığınız programın veya uygulamanın flatpaki varsa sorun olmamalı. Ses kartınız Linux ile uyumsuz ise yapabileceğiniz şey uyumlu bir ses kartı edinmek olmalı, USB DAC çözümlerine bakabilirsiniz. Mint genel anlamda kararlı ve biraz eski paketler kullanıyor, kararlı ve güncel paketler için Fedora, (Open)SUSE gibi dağıtımlara bakmanız lazım.
-
Flatpak dosya boyutu çok fazla.
-
Çünkü paketin içinde programa ek olarak bağımlılıklar, kodekler vb. de var.
-
a sınıfı ses kartının takıldığı nasıl bir sistemde W10 yavaş çalışır anlamış değilim
sistem özelliklerinizi bir yazar mısınız !?
-
Sistemimin kötü olduğunu nerden çıkardın? Hafif işletim sistemlerini seviyorum sadece. RTX 4090 ekran kartlı ve AMD 7950X3D işlemcili çok iyi bir sistemim olsa bile hafif işletim sistemi kurarım.
-
sistem özelliklerinizi bir yazar mısınız !?
çok iyi bir sistemim olsa bile hafif işletim sistemi kurarım.
demişsin ! o zaman TCL kur :)
-
mouse accceleration settings > mouse and touhcpad den kapatılamıyor mu?
ben linux mint xfce + auto-cpufreq kullanıyorum (ikincisi özellikle laptoplar için cok onemli) eşekten inip ata binmiş gibi oldum win'tan geçince.
-
Linux Mint.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X