Şimdi Ara

ATMEL AVR ile ilgilenenler BURAYA!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
0
Favori
48.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resistor'e cevaben: TWI=I2C. I2C ismi Philips'e ait, galiba kullanımı için para istiyor. Bu nedenle de Atmel TWI adını kullanıyor. Açılımı Two Wire ??? olması lazım. Kopyalanmasını engellemek için AVR Studio'nun programlayısında önüne gelen pencerelerdeki fuse kısmlarına bir daha göz at.
  • Bir de AVR programlayıcı yapıcam, preteusta simule edicem diye uğraşmayın bir tane bundan bulun. 50$ falan olması lazım. Bir sene sonra dörtte bir fiyatına düşen, oyun oynamaktan başka şeye yaramayan salak bir ekran kartına bile bir sürü para bayılıyoruz. Hem JTAG üzerinden emulasyon yapabilirsiniz, hem de işlemcileri programlayabilirsiniz. GCC de zaten AVR Studio'ya entegre geliyor zaten.

http://www.atmel.com/dyn/products/tools_card.asp?family_id=607&family_name=AVR+8%2DBit+RISC+&tool_id=3891

• hazar arkadaşımwww.altaskitap.com internet sitesinde aşağıdaki avrleri programlayan cihaz var.

AT90S1200, AT90S2313, AT90S2323, AT90S2343, AT90S4414, AT90S4433,
    AT90S4434, AT90S8515, AT90S8515comp, AT90S8535, AT90S8535comp
    AT90CAN128 AT90CAN32 AT90CAN64 AT90PWM2 AT90PWM3
    ATtiny11 ATtiny12 ATtiny13 ATtiny15 ATtiny22 ATtiny2313 ATtiny24 ATtiny25 ATtiny26 ATtiny261
    ATtiny28 ATtiny44 ATtiny45 ATtiny461 ATtiny84 ATtiny85 ATtiny861
    ATmega103, ATmega103comp, ATmega128, ATmega1280, ATmega1281,
    ATmega16, ATmega161, ATmega161comp, ATmega162, ATmega163,
    ATmega165, ATmega168, ATmega169, ATmega2560, ATmega2561,
    ATmega32, ATmega323,
    ATmega325, ATmega3250, ATmega329, ATmega3290, ATmega406, ATmega48 ATmega64, ATmega640, ATmega644, ATmega645, ATmega6450, ATmega649, ATmega6490 ,ATmega8, ATmega8515, ATmega8535, ATmega88

• Atmel AVR'nin yükselişi
    AVR programlamaya başladığım günden bu yana yaklaşık 1 yıl geçti. bu kısa süre içerisinde atmel avr mikro denetleyicilerin kullanımının oldukça yaygın olduğunu gördüm. ayrıca çok hızlı bir oranda türkiyedeki kullanıcısın arttığını gözlemliyorum. özellikle yut dışı piyasasının yüzde 80 gibi çok büyük bir oranda atmel kullanılması atmelin ne kadar güçlü bür mikro denetleyici olduğunu göstermektedir.
    Neden atmel avr?
    hemen hemen her kullanıcıya hitap eden çeşitte avr vardır. c derleyicisi ücretsizdir. diğer micro denetleyicilere oranla daha ucuzdur. 1 clock çevriminde 1 komut işlediğinden(bazı komutlar 2-3çevrim olabilir) çok hızlıdır. 7 372 800 hz frekanslı kristal osilatör ile 115200 baud hızında asenkron seri haberleşme yapılabilir. ayrıca yur dışında üretilen projelerin çoğunda atmel vardır.
  • atmel avr ile yaptığım projeler çok yakında burada........
  • Arkadaşlar merhaba.
    Bitirme projesi için yardıma ihtiyacım var. hemde cok acil.

burada atmel AT90S2313 kullanmam gerekiyor. mikroişlemcinin yapacağı şey gelen 8bitlik verileri 3 artırıp geri göndermek.

Ne ile yapabilirim veya nasıl yapabilirim.

Lütfen yardım...
  • gelen 8 bitlik veriye 3 ekleyip geri gönderecek dimi gerçekten zor bir proje almışsın. mesela 255 gelirse ne olacak çünkü 3 eklendiğinde sonuç 9 bitlik bir sayı olacaktır, iyi düşünmek lazım. zor...
  • ya 255 önemli değil

sadece bana c de veya asm nasıl yapabilirim. zaten gireceğim en fazla 'A ' harfidir.
    oda yanlıs bilmiyorsam 65 ASCİİ de. mantık olarak nasıl uygulayabilirim?
  • dilker arkadaşım projenin konusunu daha ayrıntılı anlatırsan daha iyi bir çözüm bulabiliriz. gelen 8 bitlik veri seri olarak mı paralel olarak mı geliyo mesela. 3 ekledikten sonra görüntülemeyi nerede yapacaksın. lcd, led, display veya hyper terminal gibi görüntüleme birimlerinden hangisini kullanacaksın?
  • Abi proje dongle tasarimi. FTDI FT245R cipinden gelen paralel 8 bitlik bilgiler ATMEL AT90S2313 islemcisinde 3 artililip geri paralel olarak cipe gonderilecek. Daha once hic kullanmadigim icin yabanci kaliyorum. Ve 255 filan onemli degil sunumda sadece abc harfini gonderirim :)

elimde kaynak bile yok. Bulamadim. Her turlu yardima acigim

Simdiden tesekkurler
  • ve goruntuleme olmayacak. SAdece cipe bilgiler gelsin yeter. Cip onu algiliyor ve USB ye aktariyor.
  • ilker bey ft245 in nasıl kullanıldığını bilmiyorum. bu yüzden size yardımcı olamıyorum.
  • Site yetkililerinden bu başlığı ÜST KONU bölümünde yayınlamalarını rica ediyorum. Atmel AVR mikro denetleyiciler de, PIC ve PLC kadar önemlidir. zaten foruma eklenen yorumlardan ve ziyaretçi sayısından da ne kadar ilgi çektiği ortada. bu başlığı üst konu bölümünde yayınlamanız durumunda, AVR'nin Türkiyede gelişmesine bir nebze daha katkıda bulunacaksınız. iyi çalışmalar.
  • benim garibime giden bir şey var..örneğin avr yi 16 mhz kristal ile çalıştırıyorum ve lcd rutinlerini yazıyorum 16mhz e göre hesaplanmış zaman döngülerini yazıyorum fakat kristali 8mhz kristal kullandığımdada aynı zaman dögüleriyle lcd çalışıyor zaman döngülerini kaldırıyorum sil hariç diğer komutlar yine çalışıyor.. nasıl oluyor acaba..program c dilinde..
  • quote:

Orjinalden alıntı: explorateur

benim garibime giden bir şey var..örneğin avr yi 16 mhz kristal ile çalıştırıyorum ve lcd rutinlerini yazıyorum 16mhz e göre hesaplanmış zaman döngülerini yazıyorum fakat kristali 8mhz kristal kullandığımdada aynı zaman dögüleriyle lcd çalışıyor zaman döngülerini kaldırıyorum sil hariç diğer komutlar yine çalışıyor.. nasıl oluyor acaba..program c dilinde..

kristali sökünce de çalışıyormu? eğer çalışıyor ise büyük ihtimal avr ın FUSE bitlerini ayarlamamışsındır. çünkü avr lar default olarak dahili 1MHz osilatör seçili olarak piyasaya sürülüyor. dolayısıyla senin avr a taktığın kristal hızının hiç bir önemi olmaz.
  • hocam bunu bilmiyordum çok teşekkür ederim..kristali söküp denemedim hiç ama bir deniyim bakıyim eğer söylediğin gibiyse fuse bitlerini nasıl ayarlamam gerekli ? isp programmer diye bir programla yükleme yapıyorum..tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolpowtolpow

acaba bu smd tipi atmeyi progrmalaması nasıl yapılıyo ? şimdiden teşekkürler

arkadaşım resmi de karalamışsın en azından çevresindeki portlar nasıl görünseydi iyi olurdu. çünkü bu tip yüzey montaj işlemciler ISP veya JTAG ile programlanıyor. ancak resimdeki avr ATMEGA8 ve bunda JTAG yok. ISP ile programlayabilirsin.
  • merhaba arkadaşlar,,ben bu konuda çok acemiyim,bazı bilgilerinize ihtiyacım var,,mega32 mega 16 ve mega 8 programlayacağım fakat kendi yaptığım programlayıcı devresini ( sercon mini ) avr studioda kullanamıyorum,bir türlü kartı görmüyor, bu sorunu nasıl çözebilirim,bu arada kartı at-prog adlı program görüyor,yani yaptığım devrede sorun yok..teşekkürler.
  • yeniden sorumu yazıyorum kusura bakmayınnn biraz eksik olmuş

bu atmega 8 le yapılan multimetre devresi, programını ,program atma similasyon de vresi buldum ama sadece multimetreye program atamak için hdd kablosunu resimdeki gibi yapmışlar kablonun bir uçu similasyona diğer ucu ise multimetreye yazmışlar asıl sorun burda smd yi plaketin üstündemi programlıyoruz yoksa çıkartıp ona göre dip yaparakmı programlıyoruz.benim aklımdan şöyle geçiyo herhalde devrenin üzerinde programlyıruz ama yönünü felan yazmamış , eger bu sorunun çözersem güç kaynagı devresi ile multimetreyide forumda yaYINLAYACIĞIN GÜÇ KAYNAĞI HİÇ SIRADAN DEĞİL ÇOK GÜZEL BİŞEY YANİ ŞİMDİDEN YARDIM EDECEKLERE TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __ToLPoW__ -- 17 Haziran 2007; 14:58:25 >

• devredeki atmega8'i programlamak için isp kullanmalısın. isp (in-system programming) devre içinde programlama demektir. bunu yapan progranlayıcılar piyasada var istersen birini alabilirsin. atmega8 in programlama uçlarına bu isp çıkışlarına bağladıktan sonra program yükleyebilirsin. yani devreden sökmene gerek yoktur. ancak programlama pinlerinde aşırı akım çeken yük olmadığından emin ol.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.