Şimdi Ara

Atmosferik Benzinli Kullanma Pişmanlığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
17.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracında bir sorun var yada çok sıkışık trafikte sürüyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Getz'in fabrika değerleri günümüzdeki araçlara kıyasla zaten yüksek sayılır.

Clio4 1.2 ile şehiriçi 6.5 - 7 Lt, şehirdışı 5 Lt civarında tüketimim var. Lpg ye gerek duymuyorum. Bilerek, isteyerek sıfır aldım bu aracı ve memnunum...

Yani sözüm ona aracınızı tanımalısınız, alırken özellikle ne vaad ettiğini bilerek alırsanız sizi üzmeyecektir düşüncesindeyim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa Romeo 156 2.0 twinspark motor ile aynı tüketime sahibim. En azından gidiyor, rampada falan bayılmıyor. Atmosferik motorda 2 lt altı saçma sapan bir şey. Vergilerden dolayı 1.6 1.4 atmosferik motorlar hala satılıyor. Dizelde de keza aynı durum mevcut. 2 lt motorlar 1.4 1.6 motorlardan daha az yakıyor çoğu durumda.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsam düzeltin. Genel anlamda fiat grubu kullanan (albea-linea-egea) taksicilerin çoğunda 1.3 multijet oluyor. Benzinli vardır illa ki ama nadir gördüm ben. En azından öyle deneyimledim. Gerçekten de lpgli çok taksi var mı?

• https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137951175

Getz'in çok yaktığı senelerdir biliniyor.
    Piyasaya ilk çıktığında çok alan oldu,hemende sattılar zaten.
    Sade o değil starex'lerde korkunç yakıyor,hyundai araçlar genelde çok yakar zaten.

Yukarıdaki mesajdaki egea benim aracım.
    1.4 atmosferik,şehir içi 6.2 lt yakıyor,klima ful açıksa 6.7 lt.
    Dizel gibi dertleride yok turbo,enjektör,egr vs.vs...

Bence konu başlığı getz alma pişmanlığı olmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serar1453 -- 17 Haziran 2019; 13:18:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: websosyal

Getz'in fabrika değerleri günümüzdeki araçlara kıyasla zaten yüksek sayılır.

Clio4 1.2 ile şehiriçi 6.5 - 7 Lt, şehirdışı 5 Lt civarında tüketimim var. Lpg ye gerek duymuyorum. Bilerek, isteyerek sıfır aldım bu aracı ve memnunum...

Yani sözüm ona aracınızı tanımalısınız, alırken özellikle ne vaad ettiğini bilerek alırsanız sizi üzmeyecektir düşüncesindeyim...
    Aynen.benim eski aracımda 1.2 clio idi yakıt olarakta aynıydı,az yakar ve üzmezdi.
  • LPG ile ortalama 6-6,5lt yakıti ile nasıl gidildiğini biri bana öğretsin. Hatta atmosferik benzinli ile de öğretebilir sıkıntı yok. Şehir dışı olsa benzinli için normal de, ortalama tüketim için çok yanıltıcı. Yolun bir kısmını çekici üzerinde mi gidiyorsunuz da yol bilgisayarına göre konuşuyorsunuz, ya da sürekli yokuş aşağı mı iniyorsunuz.
  • 1.4 2013 Polo kullanıyorum , eğer uslu kulanırsam 2000 devir üstü seyretmezsem 5,7-6,5 arası yakıyor (daha da düşürdüğüm oldu) istanbul Antalya arası gidiş geliş ortalamam 6.1 litre ve klima sürekli açıktı ... eğer yaramaz şekilde yüksek devirde kullanıyorsam 8 neti var klima ile hemde ortalama... çok yakıyorsa ya aracını tanımıyorsundur yada arabanda sorun vardır diye düşünüyorum.. değiştirmeyi düşünüyorum ama yine 1.4 benzin golf düşünüyorum dizelle arasında ne fark kaldı Allah aşkına aradaki farka değmez diye düşünüyorum.
  • Bendeki 2006 astra h ta benzinde korkunç tüketiyor, lpg takılı, bu araçlara lpg siz binilmez, bakma sen sağda solda atmosferik araçla 5 lt yaktım diyenlere, onlar çevre yoluna çıkıp 6. Vites 50 ile giden tipler.
    Hadi benim araç eski, abimin auris ile 90 kmh 7. Viteste gidiyorum 1000-1500 devir arası, şehirler arası yol, yol bilgisayarı 5 in altına inmiyor.
    Gelmiş burada atmosferik araçla şehir içi 5-6 lt yakıyorum diyor.

• Arkadaş senin yaptığın besleyemeceğin bir hayvanı eve almak gibi olmuş.
    Araba sahibi olmayı sadece satın almak sanmışsın sorun orada. Masrafını karşılayacak bir gelire sahip değilsen ne anlamı var arabayı almanın.
    30 litre ile 300 km gidebildiğin için de şanslısın , 100 km'de 10 lt normal bir tüketim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

Hocam şahsen 2017 model, 1.4 benzli, i20 ve Rio arasında kaldım. (Tam otomatik) Ancak yakıt sarfiyatı çok vs denildiği için Suzuki'nin bunu motor yapısıyla aza düşürmesi hasebiyle dikkatimi çekiyor.

Ama işte Swift için arkaya 3 kişi sığmaz deniyor. Sığsa da i20 veya Rio gibi beklenti yüksek tutulmamalı deniyor. Neticede araç 1.2 motora sahip...

Yani yakıt açısından Swift e de baktığım olmuştu.

Alıntıları Göster
    Hocam şunu atladım az evvel, Swift'in önceki kasası yani 2016 ve öncesi 1.2 94 bg ve 4 ileri vitese sahip. Yakıt tüketimi ondada nispeten düşük olmakla birlikte, şanzımanı farklı güncel kasadan. Ama haklısınız, hacimsel açıdan üzebilir. Ama en azından güncel kasada Rio yada i20'ye göre performans konusunda üzülmezsiniz.

Bizde aslında birkaç ay evvel size çok benzer bir süreç geçirdik, Rio, i20 ve Baleno düşünüyorduk. Ekonomiklik(yakıt tüketimi ve vergi) ve iç hacminin çok iyi olması sebebiyle Baleno aldık, arka diz mesafesi çok iyi durumda. Yolculuk konforu epey arttı. Aslında hepsinin birbirine karşı bazı avantajları mevcut, imkanınız olsa deneseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun, umarım istediğiniz gibi bir araç yakalarsınız.

• Hocam e90 3.20i kullanıyorum prins lpg sistemi var . dizelin sesi ve bakım masrafları olası masrafları korkuttuğu için benzinli aldım . İlk başlarda brnzinle kullanayım dedim baktım olmadı . 100km de şehir içi 12 13 şehir dışı 8 9 sularında geziyordu . bende lpg ile devam etmeye karar verdin . 90 liraya depo doluyor şehir içi 250 km yapıyorum süper yani . lpg taktırın devam edin . disel sıfır almak mantıklı sadece

• İyide uzun yolda 100km de 6litre fena değil ki.
    Cruze şehir içi 100km 13.5 yakıyor.
    Dizeller uzun yolda 100km 4.5 - 5 gibi yakar.
    Yani benzinli araca göre normal bence.
    Dizeller in bakim masrafları çok pahalı. Bir de motorlu biraz sesli ve titreşimli çalışıyor. Yine de kullanmak isteyen kullanır tabi.
    Lpgli ise en avantajlı olanları. Fabrika çıkışlı LPGli bulabiliyorsan onlardan almak gerekli.

• zed Z kullanıcısına yanıt
    1.4 egea veya 1.2 için bunlar normal değerler.

Clio 4 1.2 yi 3 sene kullandım,6.8 lt tüketimi hiç geçmedi.
    Egea 1.4 'üde 4 aydır kullanıyorum.Oda aynı değerler.
    Bunlar tamamen şehir içi değerler.
    LPG hiç taktırmadım,gerekli değil zaten bu tüketimlerle.

Arabayı sakin değil,aksine devirli kullanırım.Az yakayım diye derdimde yok.

Araç alırken sadece görüntüye değil,yakıtada bakmak ve araştırmak önemli...

NOT:Bu değerler sadece yol bilgisayarı değil,pompa alımlarıylada doğrulanmış verilerdir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Araç üreticileri Türkiye şartlarına göre araç üretmiyor hocam bazı üretilen ülkelerde yakıt ve araç fiyatları göz önüne alınınca benzinli araçlar dizelden daha ekonomik oluyor ama Türkiye şartlarında Lpg olmadığı sürece atmosferik benzinli araç başlı başına dezavantaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoyanDervis

Arkadaş senin yaptığın besleyemeceğin bir hayvanı eve almak gibi olmuş.
    Araba sahibi olmayı sadece satın almak sanmışsın sorun orada. Masrafını karşılayacak bir gelire sahip değilsen ne anlamı var arabayı almanın.
    30 litre ile 300 km gidebildiğin için de şanslısın , 100 km'de 10 lt normal bir tüketim.
    Dostum maddi olarak sıkıntı yok ama koyuyor insana. 5.5 lt yakmak şehir içi birde 10 lt. Ben bunun bu kadar yakacağını tahmin etmiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PsyBeowulf -- 17 Haziran 2019; 13:34:56 >
  • Ben Benzinli Turbo Tucsonla 10l/100km yakmıyorum, getz ile bu rakamı nasıl yakalıyorsun, hem de sakin kullandığını söyleyip.
    Ya aşırı trafik ve yokuşta kullanıyorsun, ya da sakin kullanmıyorsun bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serar1453

1.4 egea veya 1.2 için bunlar normal değerler.

Clio 4 1.2 yi 3 sene kullandım,6.8 lt tüketimi hiç geçmedi.
    Egea 1.4 'üde 4 aydır kullanıyorum.Oda aynı değerler.
    Bunlar tamamen şehir içi değerler.
    LPG hiç taktırmadım,gerekli değil zaten bu tüketimlerle.

Arabayı sakin değil,aksine devirli kullanırım.Az yakayım diye derdimde yok.

Araç alırken sadece görüntüye değil,yakıtada bakmak ve araştırmak önemli...

NOT:Bu değerler sadece yol bilgisayarı değil,pompa alımlarıylada doğrulanmış verilerdir...
    Clio nun bulamadım ama Egea'nın
    ticari.fiat.com.tr
    The resource cannot be found.
    http://ticari.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/EGEA/Teknik.aspx
    kendi sitesinde 1.4 motor için şehir içi 7,7 gösteriyorken siz 6,8 yaktığınızdan bahsediyorsunuz. Yalan söylüyorsunuz demiyorum. Ancak ben araç bakarken katalog verilerine +2 ekliyorum genel olarak. Ciddi olarak tebrik ediyorum sizi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.