Şimdi Ara

>>Atrix Case Moding<<(güncel 26-01-08) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım cidden güzel olmuş, emeğine sağlık.

Ancak, "g" leri "q" olarak yazma çaban beni birazcık rahatsız etti. Çaba diyorum, çünkü anladığım kadarıyla bu alışkanlığı kazanmaya çalışıyorsun, zira bazı yerlerde "g" bazı yerlerde "q" kullanmışsın. Askere 2 ay kaldı diyorsun, yani anladığım kadarıyla bazı değerlerin önemini anlamış, ya da 2 ay sonra yaşayarak anlayacak bir yaştasın. Buna rağmen, alfabemizde bile olmayan bir harfi, görüntü olsun diye zamanında Atatürk tarafından belirlenen bir harfle değiştirme çabası içindesin. Forum içerisinde bu konuya önem veren insanlar, yabancı kullanıcı adlarını bile Türkçe'ye çevirdiler. [Ben dahil] Hani, birazcık dikkat eder ve düşünürsen, senin açından da iyi olur. Yok kardeşim ben böyle seviyorum, illa "q" kullanıcam dersen de, ne âlâ.

• quote:

Orjinalden alıntı: Çağrı

Arkadaşım cidden güzel olmuş, emeğine sağlık.

Ancak, "g" leri "q" olarak yazma çaban beni birazcık rahatsız etti. Çaba diyorum, çünkü anladığım kadarıyla bu alışkanlığı kazanmaya çalışıyorsun, zira bazı yerlerde "g" bazı yerlerde "q" kullanmışsın. Askere 2 ay kaldı diyorsun, yani anladığım kadarıyla bazı değerlerin önemini anlamış, ya da 2 ay sonra yaşayarak anlayacak bir yaştasın. Buna rağmen, alfabemizde bile olmayan bir harfi, görüntü olsun diye zamanında Atatürk tarafından belirlenen bir harfle değiştirme çabası içindesin. Forum içerisinde bu konuya önem veren insanlar, yabancı kullanıcı adlarını bile Türkçe'ye çevirdiler. [Ben dahil] Hani, birazcık dikkat eder ve düşünürsen, senin açından da iyi olur. Yok kardeşim ben böyle seviyorum, illa "q" kullanıcam dersen de, ne âlâ.

Katılıyorum.Herkesin dikkat etmesi gerekir.(ben dahil)(öz eleştiri) neyse konu dağılmasın başarılı bir çalışma olmuş tebrikler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Çağrı

Arkadaşım cidden güzel olmuş, emeğine sağlık.

Ya aslında haksız sayılmazsın sonucta türkce alfabemizde gecmeyen bi harf ama sunu bilmenizi isterimki alışkanlık kazanmak degil maksatım cünkü asa yukarı 2-3 senedir alışkanlık olmus artık yaza yaza ama dediginize hak veriyorum dikkatli olmaya calışcam uyarı icin tesekkür ederim.

• Güzel Çalışma ;)
  • Tsk ederim arkadaşım, yani insan ucundan başladımı sonuna kadar götürmek istiyor az bişey yapalım dedik oraydı buraydı şu an kasayı komple söktüm darma dagan kasanın icini boyamayı düşünüyorum zımparalama işi bitti ancak üst kısımı kesmek istiyorum kesme işini ne ile yapabilirim elimde spiral var ama cok büyük kasayı oyuncak eder diye düşünüyorum haa birde kasa içi boyama için hangi boyayı tercih edersiniz arkadaslar fosforlu renk secenegi icin sadece kırmızı var burda o yüzden ona göre tafsiyelerde bulunun şimdiden teşekkür ederim herkese...

Birazdan bulunduğum aşamayı gösteren resimler eklenecektir...

• Evet arkadaşlar kaldığımız yerden devam ediyoruz yan ve üst kapağın monteleme işini dilimin döndüğünce anlatamaya çalışcam. Öncelikle Plexiyi temin ettiğim güzel kargolama ve temiz işciliğinden dolayı AMFİBİ abime çok teşekkür ediyorum alış verişten ziyade hoş sohbetlerde ve bilgi alış verişinde bulunduk.

Hemen işe başlayalım bize gerekli olan malzeme monteleme ve plexiyi delme işinde kullanacağımız matkap bize fazlasıyla yetecektir vidalama işinde ise kapaktan cıkan orginal vidaları kullanıcaz.

Önce üst kapaktan başlayalım resimdede gördüğünüz gibi kesim işine gerek yok adamlar bizim icin kesmişler
     >>Atrix Case Moding<<(güncel 26-01-08)

Kapağın üstündeki orginal sacını cıkartıyoruz. Ve plexiyi koyup vida yerlerini işaretliyoruz.

Plexiye zarar gelmemesi ve kolayca delmek icin ben altına tahta koydum ve basladık sırasıyla delemeye

Ve buda Bitmiş hali Üstüne 8 cm ledli fan taktım gördüğünüz gibi...

Geldik yan kapağa bu orginal görünüşü fanlar biri ekran kartına biri işlemciye hava üfürüyordu

Buda kapağımızın iki parçaya ayrılmış hali...

Yan kapağımız ile plexiyi birbirini bi bant ile sabitliyorum vida yerlerinin geleceği yerleri belirlemek icin önce kücük matkap ucuyla yerlerini belirliyoruz.

Son işlem olarak kücük matkap ucuyla belirlediğimiz vidaların gelecegi yerleri kalın matkap ucuyla tekrar genişletiyoruz

Plexiyi Kapağa sabitliyeceğimiz vida ve somunlarımız bunlar.

Ve bitmiş görüntüleri kasa içi ultra viole ışık kullanacağım için yan panale Kırmızıya boyadığım 120 mm lik fanı taktım
    belki ilerde ledli fan ile değiştirebilirim.

Üst ve yan kapağımızın aile fotoğrafı

Son olarak pcye takıldıktan sonraki resimler... Yandan görünüş,

Üstten görünüşü...

Evet arkadaşlar elimden geldiği kadar dilimin döndüğü kadar yaptığım şeyleri anlatmaya çalıştım daha bitmedi tabiki daha çok şey yapmayı düşünüyorum insan bu işe elini verince kolunu kurtaramıyor şu an icin zaten pc yi komple söktüm zımparalama işi bitti boya yapılıcak Allah'ın izni ile sabahta onunla uğraşmayı düşünüyorum tabiki yapılan herşey sizlere sunulacaktır umarım sizlerde iyi kötü yorumlarınızı esirgemezsiniz şimdilik bu kadar hayırlı geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ__SeLo -- 23 Ocak 2008; 0:39:03 >

• Dün kasayı boyadım ve topladım birazdan resimleri paylaşıma sunucam...
  • Sabırsızlıkla Takip ediyorum sebebi benm kasama benzer mod larda bulunmam Hafiften kıyaslıyorum . .
  • Tsk ederim arkadasım...

Öncelikle boyamayı yapmadan önce kasanın üst bölümünü spiral ile kestim biraz uğrastırıcı oldu ama yinede değdiğini düşünüyorum cünkü üst kapağa plexi yapmıştım üst bölüm o halde dururken plexinin bir anlamı olmuyordu ve fan kestigimiz plexiye tam gelmiyordu...

Gördüğünüz bölüm gitti

Ve kasa icini standart renkler ile boyamadım daha değişik birşey olsun istedim ve kasa icini Metalik Lila ile boyadim alt bölümde bulunan hard disk yuvasını cıkartıp onuda kırmızı fosforlu boya ile boyadım...

Gördüğünüz alanı kırmızıya boyadım zaten pc icinde ana renkler arasında kırmızı cok geciyor..

Boyayı yapmadan cok ince bi zımpara yaptım zaten icinde boya yokmus sadece koruyucu bi madde vardı bi gecemi aldi sadece...

Paylasim devam edecek...

• Bu arada bilgisayarımda çalışması gerekiyordu ve hayalimdeki gercek masa üstü bilgisayarını gercekleştirmeyi başardım alın size gercek masa üstü bilgisayar

• ßuqün itibariyle Modum bitmiş bulunuyor resimleri en kısa zamanda paylaşıma sunucam arkadaşlar...
  • Hoppp Kaptan Sen Naptın YavHdd*kini Dısarı Aldığın Zaman Öyle Kullanma...Ters Çevir.Altındaki Devreler Zarar Görebilir...
  • Yok dostum yaa alt devreler kutuya temas bile etmiyor hard diskin alt demirleri çıkıntılı zaten koruyor devreleri o yüzden korkun olmasın
  • Haftalar önce başladığım ve henüz bi kac eksiğim olan pc modumun şu an için büyük bi kısmı bitti ve sırasıyla yaptığım aşamaları anlatacağım..

Hemen kaldığımız yerden devam edelim önceden de belirtiğim gibi kasanın üst kısmını kestik spirel ile...

Spirel ile kestiğimiz yerlerde cıkıntılar oldu o çıkıntıları bi güzel zımparaladım.

Kasanın tamamını sorunsuzca boyamak icin elimizde bulunan malzemelerlede olsa astık

Akabinde tek kat boya...

Boyadığımız kasa ici olduğu için pek o kadar önem vermedim sadece gözükecek kısımlarda biraz özen gösterdim...
    İkinci kat boya...

Son olarak tek kat vernik...

Sıra geldi hard disk yuvasına onuda dediğim gibi Florasan Kırmızı ya boyadım kasa icini cünkü Uv kit ile parlatmayı düşünüyorum... Hem değişik birşey olsun istedim..
    Sırasıyla üc kat boya ve tek kat vernik atıldı...

Power Suply boyamıştım ama vernik atmamıştım onuda tekrar tek kat boya atıldı ve ardından verniklendi eskisinden daha canlı gözüktü

• Evet arkadaşlar boya işlemi bitti ve kurudu sıra geldi kasamızı yavaş yavaş toplamaya... Göreceğiniz gibi boya kuruduktan sonra tatlı bi renk aldı ve boyama aşamasında olan bazı boya akıntıları kapandı hiç birşey değilde kasayı toplama işi bitirdi beni cünkü çok kablo var onu ordan gecir şu gözükmesin derken baya bi uğraştım evet fazla konusmayalım ve resimler ile baş başa bırakayım sizi...

Gördüğünüz taraf buz dağının görünmeyen kısmı arka tarafta bi ton kablo yığını var bütün kabloları orada topladım..

• Sıra geldi kasayı topladıktan sonraki halini görmeye dediğim gibi kasa icinde fazla bir ışık yoküst eksoz ve psu nun icinde ki fanlar ledli uv kullanıcam icin led tercihim olmadı sade bir görünüş olsun istedim...

ßuyurun resimler...

Buradaki farkıda size bırakıyorum yorum sizin
    Burdan

Buraya

Evet arkadaşlar artılar, eksiler, görüşleriniz, yorumlarınız nelerdir bunları çok bilmek istiyorum simdiden ayırdığınız vakit için teşekkür ederim...

• eline saglık cok gusel olmus ama su cd- rom uda boyasan gusel olcak cok sırıtmıs orda
  • Bencede Optik Okuyucu Sırıtmıs Psu Yanında...Ama Eğer Boyarsan Üzerinde Yazılar Olan Etiketi Kağıt Bantla Kapta Ondan Sonra Boya At Hem Orjinalmiş Gibi Durur.Kara Senin Dostum...Ama Onun Dısında Kasan Gayet Güzel Olmus Güle Güle Kullan
  • arakadaşım modun çok güzel olmuş ellerine sağlık fakat bak o psu (power supply) kullanmanı tawsiye etmem ya o güzelim ekran kartı msi board we gerisi kaldırabiliyormu o sistemi o pwersupply bak bendede 1900xtx war bende senin gibi ilk zamanlar 300-400 wattlık psu la çalıştırdım sonra elektrikler bi geldi gitti we ben fnish oldum garantiyede almadılar ama benim pc sigortalıydı (yapı kredi) ben bi bilgisayarcıyla anlaşıp expertiz çağırttım we geldi :D adama gzl yutturduk durup dururken yandı diye nese ödediler bak sakın o psu yu kullanma :D nese çok saçmalamaya başlıcam ii modlar..

bişi daha dıkkatımı çekti bide owerclock yapmışsın sen tam dayaklıksın şakamısın arkadaşım değiştir su psu yu :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper14 -- 26 Ocak 2008; 19:52:55 >

• Yorumlarınız icin tesekkür ederim arkadaslar evet bende farkındayım Cd rom lar sırıttı boyasak iyi olacak aceba onudamı kırmızıya boyasam diye düşünüyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: alper14

arakadaşım modun çok güzel olmuş ellerine sağlık fakat bak o psu (power supply) kullanmanı tawsiye etmem ya o güzelim ekran kartı msi board we gerisi kaldırabiliyormu o sistemi o pwersupply bak bendede 1900xtx war bende senin gibi ilk zamanlar 300-400 wattlık psu la çalıştırdım sonra elektrikler bi geldi gitti we ben fnish oldum garantiyede almadılar ama benim pc sigortalıydı (yapı kredi) ben bi bilgisayarcıyla anlaşıp expertiz çağırttım we geldi :D adama gzl yutturduk durup dururken yandı diye nese ödediler bak sakın o psu yu kullanma :D nese çok saçmalamaya başlıcam ii modlar..

bişi daha dıkkatımı çekti bide owerclock yapmışsın sen tam dayaklıksın şakamısın arkadaşım değiştir su psu yu :d

Valla PSU da su an icin öyle bi sorunum yok ne resetleme ne ısınma hiç bir problem yok ekran kartı ve işlemci overclock yaptığımda sorun vermiyor ayrıyeten bu seni daha cok şaşırtacak biliyorum ama
    2 adet uv kit 6 adet mavi led ve 9 adet fan çalıştırıyo beğenmediğin PSU

Ancak en baştada belirtmiştim cift PSU kullancam yani ledleri fanları vs seyleri ikinci PSU ile yönetilecek kasada ki PSU sadece boardu hdd yi ve ekran kartını çalıştırcak bu şekilde bi sorun olmaz diye düşünüyorum yani su anki psu ne kadar dandik görünsede fazlasıyla yetiyo

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.