Şimdi Ara

ATRIX için MIUI, CM7, CM9 ve dahası... [REHBER] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.142
Cevap
26
Favori
81.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: servetxy

quote:

Orijinalden alıntı: ttt01

quote:

Orijinalden alıntı: servetxy

ilk rom yükleme operasyonum olacak bunun için kafama takılan sorular var yardımcı olursanız sevinirimp

kendimizin düzeltemeyecegi bir hata yapılabilinirmi acaba..mesela bir hata yaptık birşeyi sildik vb şeylerden dolayı ille de servis yapacak dedigimiz şey olması mümkünmüdür..yoksa ne yaparsak yapalım orjinal romu flas ladıkmı herşey eski haline dönermi

bootloader yapmayıp sadece cihazı root lasak rom yükleyemiyormuyuz

Sadece rootla rom yuklemek mumkun degil unlock yapip recovery atmaniz gerek.

recovery yi "ROM Manager" Clockwork Mod ile yapıyoruz burası dogru değilmi

birde kendimizin düzeltemeyecegi bir hata yapılabilinirmi acaba..mesela bir hata yaptık birşeyi sildik vb şeylerden dolayı ille de servis yapacak dedigimiz şey olması mümkünmüdür..yoksa ne yaparsak yapalım orjinal romu flas ladıkmı herşey eski haline dönermi

Hocam önce root yapıyorsunuz sonra unlock yapıyorsunuz ardından rom manager yükleyip recovery flashlıyorsunuz zaten rom manager kurdugunuz zaman en üstte flash clockworkmod recovery var onu sectiginiz zaman atrix4gyi secerek recovery flashlamayı yapabilirsiniz daha sonra istediginiz bir romu install rom from sd card seceneginden secerek yükleyebiliyorsunuz. eğer bir sıkıntı cıkar yada begenmezseniz hiç bir custom rom u orjinal romu flashlayarak telefonu ilk geldigi günkü haline geri getirebilirsiniz. root ve unlock yazısı kaybolur tamamen ilk açtıgınız hale geri döner.

• quote:

Orijinalden alıntı: paxal

quote:

Orijinalden alıntı: ufukcoskun

quote:

quote:

Cm7 gapps'leri olur. Farketmez.

Eyvallah. Peki bu 20.04 nightly'de raindrop fix zaten var mı yoksa sonradan flashlamam mı gerekiyor

Raindrop fix mevcut, şimdi denedim :)

Güzel :) Bir de bunun klavyesi çok küçük değil mi:) Swype yükledim ama çalışmıyor, force close veriyor. Orijinal blur klavyesi gibi büyük bir klavye önerisi olan var mı? Çok soru soruyorum kusura bakmayın

Ai keyboard. Windows 8 klavye teması olduğu gibi klavyenin boyutunu da ayarlayabiliyorsunuz. Bende Cm7 kullanıyorum orjinal klavyesi ile kullanmak imkansız geliyor. Hele ki orjinal blur klavyesinden sonra.

Ayrıca şunu da belirteyim. Eğer bootloader unlock dan sonra cihaz RSD ile orjinal yazılıma flaşlarsanız Bootlader Unlock olarak kalmıyor. En azından tam Unlock da olmuyor Tam Kilitli de olmuyor. Orjinal yazılım flaşladıktan sonra rootlayıp hemen Rom manager çalıştıramıyorsunuz. unlock sbf dosyasını tekrar flaşlamak gerekiyor. Yani kısaca RSD ile orjinal yazılıma flaşlandığında cihazın bootlader unlock olduğu kesinlikle anlaşılmayacak duruma geliyor. Ekrandaki Unlock yazısı gidiyor ve CWM kurulmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 28 Nisan 2012; 23:42:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

quote:

quote:

quote:

quote:

Cm7 gapps'leri olur. Farketmez.

Eyvallah. Peki bu 20.04 nightly'de raindrop fix zaten var mı yoksa sonradan flashlamam mı gerekiyor

Raindrop fix mevcut, şimdi denedim :)

Güzel :) Bir de bunun klavyesi çok küçük değil mi:) Swype yükledim ama çalışmıyor, force close veriyor. Orijinal blur klavyesi gibi büyük bir klavye önerisi olan var mı? Çok soru soruyorum kusura bakmayın

Ai keyboard. Windows 8 klavye teması olduğu gibi klavyenin boyutunu da ayarlayabiliyorsunuz. Bende Cm7 kullanıyorum orjinal klavyesi ile kullanmak imkansız geliyor. Hele ki orjinal blur klavyesinden sonra.

Ayrıca şunu da belirteyim. Eğer bootloader unlock dan sonra cihaz RSD ile orjinal yazılıma flaşlarsanız Bootlader Unlock olarak kalmıyor. En azından tam Unlock da olmuyor Tam Kilitli de olmuyor. Orjinal yazılım flaşladıktan sonra rootlayıp hemen Rom manager çalıştıramıyorsunuz. unlock sbf dosyasını tekrar flaşlamak gerekiyor. Yani kısaca RSD ile orjinal yazılıma flaşlandığında cihazın bootlader unlock olduğu kesinlikle anlaşılmayacak duruma geliyor. Ekrandaki Unlock yazısı gidiyor ve CWM kurulmuyor.

Abicim Allah razı olsun ya, yüklediğim tüm klavyeler orijinal cm7 romu boyutunda oluyordu, sanirim romdan kaynaklanan bir şey bu. Ama bu klavye tam istediğim gibi, boyutu filan ayarlanıyor. Mesajı bu klavye ile yazıyorum çok sağol.

• Arkadaşlar merhaba, bootlader kilidini tekrar kapamak mümkün mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adigehalil

Merhaba.

Arkadaslar neutrino 2.7 kullaniyorum. Genel anlamda memnunum fakat bazen, genellikle cagri geldiginde dokunmatik tepki vermiyor. Arkadaki kilit tusuna basmak zorunda kaliyorum cagriyi cevaplamak icin. Bu durumu yasayan var mi?

Ben de bir ara Neutrino kullandım. Genel olarak çok hızlı yazı fontu çok güzel fakat Cm7 deki kadar özelleştirilebilir değil malesef. Evet çok hafif bir rom fakat neredeyse bilgisayarın güvenli modu gibi sadece ana işlevleri yerine getirebilen bir rom. Ayrıca kullabilir bellek olarak Cm7 den çok düşük ram kullanabiliyorsunuz. Cm7 de telefon açıldığında 620mb boş bellek var ilen Neutrino da 450mb kadar oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: vito_scaletta

Arkadaşlar merhaba, bootlader kilidini tekrar kapamak mümkün mü ?

Tam olarak değil fakat yarım olarak kilitlenebiliyor. Yani Unlocked yazısı kalkıyor ve CWM kurulamıyor dolayısı ile custom rom da kurulamıyor. Fakat Unlock sbf dosyasını tekrar flaşlarsanız bu sefer cmd ile fastboot a girmenize gerek kalmadan tekrar unlock oluyor.

Telefonun bootladerini tekrar kilitlemek için orjinal .sbf.gz uzantılı yazılımı RSD Lite ile flaşlamak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 29 Nisan 2012; 0:03:04 >

• Cm7 Nightly 23 nisan surumunu kullaniyorum, ekran parlakligi kendi kendine azalip cogaliyor bazen. Oturdugum yerde kullanirken yapiyor bunu, ortamin isigi degismiyor yani. Neden olabilir ki bu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: adigehalil

Merhaba.

Arkadaslar neutrino 2.7 kullaniyorum. Genel anlamda memnunum fakat bazen, genellikle cagri geldiginde dokunmatik tepki vermiyor. Arkadaki kilit tusuna basmak zorunda kaliyorum cagriyi cevaplamak icin. Bu durumu yasayan var mi?

Ben de bir ara Neutrino kullandım. Genel olarak çok hızlı yazı fontu çok güzel fakat Cm7 deki kadar özelleştirilebilir değil malesef. Evet çok hafif bir rom fakat neredeyse bilgisayarın güvenli modu gibi sadece ana işlevleri yerine getirebilen bir rom. Ayrıca kullabilir bellek olarak Cm7 den çok düşük ram kullanabiliyorsunuz. Cm7 de telefon açıldığında 620mb boş bellek var ilen Neutrino da 450mb kadar oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: vito_scaletta

Arkadaşlar merhaba, bootlader kilidini tekrar kapamak mümkün mü ?

Tam olarak değil fakat yarım olarak kilitlenebiliyor. Yani Unlocked yazısı kalkıyor ve CWM kurulamıyor dolayısı ile custom rom da kurulamıyor. Fakat Unlock sbf dosyasını tekrar flaşlarsanız bu sefer cmd ile fastboot a girmenize gerek kalmadan tekrar unlock oluyor.

Telefonun bootladerini tekrar kilitlemek için orjinal .sbf.gz uzantılı yazılımı RSD Lite ile flaşlamak gerekiyor.

Teşekkür ederim :-)

• Arkadaşlar amerika'daki arkadaşım 4G ye ICS'nin kesin geleceğini söyledi az önce..Daha önce sitesinde yazdığı halde net konuşmuyorlardı ara sıra yokluyorum dün ilkkez kesin geleceğini söylediler dedi..Zaten Q3 (3.çeyrek) yazıyordu bunu biliyoruz ancak Q2 leri dağıtmaya başlayınca AT&T cihaz için net konuşmaya başladılar diyor..Eğer durum böyleyse orta asya/avrupa cihazlarına olan ümidim arttı tekrardan..Port edilir diye umuyorum bizimkilerede..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozqur35

Arkadaşlar amerika'daki arkadaşım 4G ye ICS'nin kesin geleceğini söyledi az önce..Daha önce sitesinde yazdığı halde net konuşmuyorlardı ara sıra yokluyorum dün ilkkez kesin geleceğini söylediler dedi..Zaten Q3 (3.çeyrek) yazıyordu bunu biliyoruz ancak Q2 leri dağıtmaya başlayınca AT&T cihaz için net konuşmaya başladılar diyor..Eğer durum böyleyse orta asya/avrupa cihazlarına olan ümidim arttı tekrardan..Port edilir diye umuyorum bizimkilerede..

Aslına bakarsanız ben avrupaya satlan atrix lere ics geleceğini pek düşünmüyorum fakat çok büyük problem değil. Çünkü şu an için cm9 da stabil olmayan 2 parça var benim için. 2d sürücüler ve video kamera. Parmak izi tarayıcının benim için hiç mi hiç önemi yok. Orjinalini port etmeseler bile cm9 oldukça güzel olacaktır diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar benim cihaz kendi kendine reset atıyor, ayrıca ses kalitesini de begenmedim

Cm7 rc1 i yüklersem bu sorunları çözmüş olurmuyum?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozqur35

Arkadaşlar amerika'daki arkadaşım 4G ye ICS'nin kesin geleceğini söyledi az önce..Daha önce sitesinde yazdığı halde net konuşmuyorlardı ara sıra yokluyorum dün ilkkez kesin geleceğini söylediler dedi..Zaten Q3 (3.çeyrek) yazıyordu bunu biliyoruz ancak Q2 leri dağıtmaya başlayınca AT&T cihaz için net konuşmaya başladılar diyor..Eğer durum böyleyse orta asya/avrupa cihazlarına olan ümidim arttı tekrardan..Port edilir diye umuyorum bizimkilerede..

Aslına bakarsanız ben avrupaya satlan atrix lere ics geleceğini pek düşünmüyorum fakat çok büyük problem değil. Çünkü şu an için cm9 da stabil olmayan 2 parça var benim için. 2d sürücüler ve video kamera. Parmak izi tarayıcının benim için hiç mi hiç önemi yok. Orjinalini port etmeseler bile cm9 oldukça güzel olacaktır diye düşünüyorum.

İçimi okumuşsun hocam 2D sürücüler ve 1080p kayıtı Continous AutoFocuslu halde versinler yeter bana..Dual Core Handling desteği zaten performansı arttıracaktır ICS'de..

• Rom yüklemeden önce orjinal romun yedeğinin nasıl alınacağınıda ve neden alınması gerektiğini eklerseniz iyi olur, ayrıca imei silinmesinin öüne geçmeyide eklerseniz faydalı olacaktır ........
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericx

Rom yüklemeden önce orjinal romun yedeğinin nasıl alınacağınıda ve neden alınması gerektiğini eklerseniz iyi olur, ayrıca imei silinmesinin öüne geçmeyide eklerseniz faydalı olacaktır ........

Sanırım bu IMEI silinmesi Atrix i kapsayan bir durum değil. Zira tarif edilen imei yedeklemek için kullanılacak klasörler Atrix de tarif edildiği gibi değil.
    Romun yedeğini almak aslına bakarsanız pek bir işe yaramıyor. Rom manager kendi aldığı yedeği bulmakta zorlanıyor. Bu da şundan kaynaklanıyor rom yüklemeden önce wipe data/cache yapıyorsunuz bunları yapınca da Rom manager in aldığı yedek siliniyor. O yüzden rom yedeği ile uğraşmak bence çok gereksiz. CWM formatında TR sürümünü indirip CWM ile flaşlamak çok daha kolay.

quote:

Orijinalden alıntı: BuYaZ

Arkadaşlar benim cihaz kendi kendine reset atıyor, ayrıca ses kalitesini de begenmedim

Cm7 rc1 i yüklersem bu sorunları çözmüş olurmuyum?

Reset atmadan önce telefonda aşırı ısınma oluyor mu? Eğer orjinal yazılım ise oluyor ise donanımsal veya yazılımsal bir sorun olma ihtimali var. Yazılımsal ise CM yüklenirse sorunun çözülme ihtimali mevcut. Fakat donanımsal ise onun çaresine anca servis bakar.
    Ses kalitesine gelince custom romun ona da çare olacağını zannetmiyorum zira bazı custom romların ses seviyeleri daha fazla olabiliyor fakat daha kalitelisine rastlamadım henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 30 Nisan 2012; 22:23:18 >

• Konu için çok teşekkürler bütün sayfaları okudum ve ileride olacak anlatımlarla konunun daha da zenginleşeceğine inanıyorum yalnız benim kafamda şöyle bir soru var; cihazda sıkça ROM değiştirenler daha iyi bilir, her ROM yüklediğimizde cihazdaki uygulamalar ve onların save dosyaları, rehber, mesajlar, ayarlar vs. siliniyor sanırım yani her seferinde sıfır bir telefon oluyor bunun önüne geçmenin yolu yok mu acaba? iPhone - iPod Touch'da back up alıp restore back up deyince save, takvim, rehber, fotoğraflar vs geri geliyordu Android'de de böyle bir durum mevcut mu?
  • RC1 i bugun kuruyorum hadi hayırlısı
  • Beyler cihazı root yaptım ama bootloader işinden sonra cihazın eski haline tam olarak dönmediğini öğrenince bu işten vazgeçtim. Şimdi unroot yapmak istiyorum, ama unroota bastığımda bi ton yazı çıkıyo ve bu işlemi hakkaten yapmak istiyomusunuz falan gibi korkutucu sorular soruyo:) Sadece unroota basıp beklemem yeterli mi unroot yapmak için? Ve unroot yaptığımda cihaz tamamen eski haline dönecek mi acil cevap bekliyorum.
  • CM7 RC 1 yükledimde arkadaşlar süreklü robot gelip gidio ondan sonra telefon kapanıo açılmıo
  • Nasıl Yeni Rom kurucam aygıta rom atamıyorum yardım edin
  • quote:

Nasıl Yeni Rom kurucam aygıta rom atamıyorum yardım edin

Bataryayı çıkarın ve tekrar takın. Ardından ses kısma tuşu + power tuşu ile telefonu açın. Recovery bölümüne kadar ilerleyin kısma tuşu ile. Recovery'ye gelince ses açma tuşu ile giriş yapın. İstediğiniz ROM'u recovery'den yükleyin.
  • quote:

quote:

Nasıl Yeni Rom kurucam aygıta rom atamıyorum yardım edin

Bataryayı çıkarın ve tekrar takın. Ardından ses kısma tuşu + power tuşu ile telefonu açın. Recovery bölümüne kadar ilerleyin kısma tuşu ile. Recovery'ye gelince ses açma tuşu ile giriş yapın. İstediğiniz ROM'u recovery'den yükleyin.

Tamam yaptım eyw hocam. En iyi rom hangisi onu yükliyeyim ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.