Şimdi Ara

Atrix Ubuntu OS Listesinde (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cemal8

Daha cok bekleriz gibime geliyor :) çünkü sanırım daha doğru düzgun yapanilen yok :)

bakcaz bakalım..
  • bekleyelim bakalım
  • Ben ubuntudan umudumu kestim. Anca nexus serisine yapiyolar. ayrica atrix ubuntu icin xda a da konu bile acilmamis. Bizim atrix 4G icin Scott Weldon gonullu olmus ama bence ses cikmaz. belki 1 sene sora falan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnde beklemiyorum açıkçası umidi kestim..
  • Yahu arkadaşlar; bu bir official release değil zaten. O listeye launchpad üyeliği olan herhangi bir geliştirici cihaz ekleyip kaldırabiliyor. Ben de Motoluxe'ü ekleyecektim ancak bootloader kilidini aşamadım. Daha önce Scott Weldon ile de mail alışverişinde bulunmuştuk. Bana yardımcı olmaya çalışmıştı motoluxe için. Zannediyorum sistemin final sürümü yayınlandığında bir general imaj da yayınlanacaktır. Atrix bu sistemi rahatça çalıştırabilecek bir telefon ve ekim ayında ubuntu 13.10 ile birlikte edinebileceğinizi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bzn7

Yahu arkadaşlar; bu bir official release değil zaten. O listeye launchpad üyeliği olan herhangi bir geliştirici cihaz ekleyip kaldırabiliyor. Ben de Motoluxe'ü ekleyecektim ancak bootloader kilidini aşamadım. Daha önce Scott Weldon ile de mail alışverişinde bulunmuştuk. Bana yardımcı olmaya çalışmıştı motoluxe için. Zannediyorum sistemin final sürümü yayınlandığında bir general imaj da yayınlanacaktır. Atrix bu sistemi rahatça çalıştırabilecek bir telefon ve ekim ayında ubuntu 13.10 ile birlikte edinebileceğinizi düşünüyorum.

hocam yani ekimde kesin çıkarmı diyosunuz? tabiki o zmna kadar atrixler bozulmazsa...
  • Hocam sistemin çıkış tarihi zaten Ekim 2013. Şubat 2013'te yayınlanan sürümde çalışan pek birşey yoktu zaten sadece arayüzü tanıtan bir geliştirici önizlemesiydi. Yani daha beta bile değildi. Geçenlerde ilk betanın bu ay yayınlanacagı söyleniyordu..

Ubutu touch dediğimiz olay başlı başına yeni bir OS değil. Mevcut pc ubuntu'nun üzerine dokunmatik/mobil kullanıma uygun bir arayüz geliştiriliyor sadece.

Ortada tek bir sistem var ve 3 arayüze sahip. Telefon/tablet/masaüstü. Bu arayüzlerden hangisini kullanacağınız hangi cihazda kullanıyor olduğunuza bağlı olacak. Bildiğiniz gibi ubuntu'nun şimdiki pc versiyonları da atrix'e kurulabiliyor ama pc arayüzü telefonda kullanışlı değil. Ekimde çıkacak olan ubuntu 13.10 sürümünde bu mobil arayüz de sisteme entegre edilmiş olacağı için kurulum aynı olacak ama kullanım ubuntu touch olacaktır diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bzn7

Hocam sistemin çıkış tarihi zaten Ekim 2013. Şubat 2013'te yayınlanan sürümde çalışan pek birşey yoktu zaten sadece arayüzü tanıtan bir geliştirici önizlemesiydi. Yani daha beta bile değildi. Geçenlerde ilk betanın bu ay yayınlanacagı söyleniyordu..

Ubutu touch dediğimiz olay başlı başına yeni bir OS değil. Mevcut pc ubuntu'nun üzerine dokunmatik/mobil kullanıma uygun bir arayüz geliştiriliyor sadece.

Ortada tek bir sistem var ve 3 arayüze sahip. Telefon/tablet/masaüstü. Bu arayüzlerden hangisini kullanacağınız hangi cihazda kullanıyor olduğunuza bağlı olacak. Bildiğiniz gibi ubuntu'nun şimdiki pc versiyonları da atrix'e kurulabiliyor ama pc arayüzü telefonda kullanışlı değil. Ekimde çıkacak olan ubuntu 13.10 sürümünde bu mobil arayüz de sisteme entegre edilmiş olacağı için kurulum aynı olacak ama kullanım ubuntu touch olacaktır diye tahmin ediyorum.

anladm hocam bilgilendirme için çok teşekkürler :) çıktıgı zaman sanrm ilk sizin haberiniz olr bilgilendirirseniz sevinirz :)
    edit hocam birde suan yüklemek istesek nasıl yükleyecegimizi anlatabilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal8 -- 24 Haziran 2013; 20:44:57 >

• Unutmazsam buradan haber veririm elbette sizlere. Ubuntu ailesi ile ilgili haberleri omgubuntu.co.uk sitesinden takip edebilirsiniz. Yada Türkçe kaynak olarak ubuntu-tr.net i takip edebilirsiniz. Mantıklı bir çaba olacağını sanmıyorum. Sonuçta pc için geliştirilmiş bir arayüzle karşılaşacaksınız. Dokunarak kullanmak imkansıza yakın. Telefona klavye, fare bağlamanız gerek. Ubuntu'nun nasıl birşey olduğunu merak ediyorsanız girin ubuntu.com'a indirin ubuntu 13.04'ü bilgisayarınıza hiç kurmadan cd üzerinden live sistem olarak çalıştırın, cd'yi çıkarıp bilgisayarınızı yeniden başlatınca herşey geri eski haline dönsün. Gayet kullanışlı bir sistemdir. Uzun süredir bilgisayarımda windows yok ve bir eksikliğini hissetmedim. Telefona kurulması mantıklı değil henüz. Yinede inadım inat deneyeceğim diyorsanız bu linkte bir anlatım var ubuntu 12.04 sürümünün kurulumu. Cihazın rootlu olması yeterli. BEN DENEMEDİM. TAVSİYE ETMİYORUM. :)http://www.androidhaberim.com/android-cihazda-ubuntu-12-04-calistirma/

• Teşekkürler :)
  • Gelişme var mı?

• El Fuego kullanıcısına yanıt
    yokk çıkış zaten ekim bakalm...
  • Bekleyelim bakalım az kalmış

• http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2078919

Şurada herkes ümidi kesin falan demiş. :) Sanırım Ubuntu OS'u Atrix'te göremeyeceğiz.
  • BUlunsun
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.