Şimdi Ara

AUDİ A3 ALMAK İSTİYORUM SiZCE?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
58.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet araç çok diri duruyor,donanımı ve modeli de gayet güzel ama 20.000'e biraz zor düşer gibi..tabii mutlaka baktırmak da lazım.
  • 20000 ytl ye kadar param var ama bu araba için biraz sert bi pazarlık yapmam gerekecek. Benim için temiz olması çok önemli çünkü aile arabası olacak.
  • Bence resimdeki gri Audi A3 sert kullanılmışa benziyor. Spor yaydan çelik janta kadar herşey değiştirilmiş. Başka bir seçeneğe bakın bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackgod

Bence resimdeki gri Audi A3 sert kullanılmışa benziyor. Spor yaydan çelik janta kadar herşey değiştirilmiş. Başka bir seçeneğe bakın bence.

Spor yayı nerden anladınız yazmamış ki... O zaman ben başka arabaya bakayım..
  • http://www.sahibinden.com/2003_audi_1_6WQQaXQQ5640131WQQpXQQdisplayitem

Bide bu var... Kararımı değiştirdim... 2003 modeller makyajlı oluyor heralde onlardan bakıcam... 2003 altını düşünmüyorum... Ama makul bir fiyatta olmalı benim için
  • 2003 Audi A3'ü 20000ytl'ye bulamazsınız.En az 22-23 isterler.
    quote:

Orjinalden alıntı: turklucky

http://www.sahibinden.com/2003_audi_1_6WQQaXQQ5640131WQQpXQQdisplayitem

Bide bu var... Kararımı değiştirdim... 2003 modeller makyajlı oluyor heralde onlardan bakıcam... 2003 altını düşünmüyorum... Ama makul bir fiyatta olmalı benim için

• quote:

Orjinalden alıntı: enoman

2003 Audi A3'ü 20000ytl'ye bulamazsınız.En az 22-23 isterler.
    quote:

http://www.sahibinden.com/2003_audi_1_6WQQaXQQ5640131WQQpXQQdisplayitem

enoman evet haklısın 20.000 e zor bulurum sanırım.. Acaba pazarlıkla ne kadar oynama olur acaba?

• http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=1235007

bu nasıl 22.000 ytlde ama 1.8t ve 70.000kmde ama 99 model
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=1235007

bu nasıl 22.000 ytlde ama 1.8t ve 70.000kmde ama 99 model

1.8 motor vergilerinden dolayı düşünmüyorum... Ayrıca yakıt sarfiyatıda 1.6 ya göre zorlar beni... Ama teşekkürler
  • vergileri yılda 200 ytl oynuyor.ama 1.8tnin zevki daha farklı olur. seçim sizin....ben sadece önünüzde olan yolu aydınlatmaya çalıştım
  • yılda 200 ytl ise problem olmaz ben 600-700 ytl sanıyordum.. Bide onlara bakayım... 1.8 motor 1.6 altıdan daha mı iyi diyosunuz?
  • Kesinlikle çok daha keyifli bir motordur 1.8T'ler. Ama Turbo'nun yakıtı arttıracağı da aşikar. Karar sizin kısacası. Ama şuna dikkat edin, bu kasa Golf ve A3'ler KM göstergesinde çok kolay oynamalar ile düşük KM gösterilebiliyor.
  • quote:

yılda 200 ytl ise problem olmaz ben 600-700 ytl sanıyordum.. Bide onlara bakayım... 1.8 motor 1.6 altıdan daha mı iyi diyosunuz?

99 modelde yıllık 200 ytl oynuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackgod

Kesinlikle çok daha keyifli bir motordur 1.8T'ler. Ama Turbo'nun yakıtı arttıracağı da aşikar. Karar sizin kısacası. Ama şuna dikkat edin, bu kasa Golf ve A3'ler KM göstergesinde çok kolay oynamalar ile düşük KM gösterilebiliyor.

Eğer böyle bir kolaylık varsa km. de oynamada hakkaten çok dikkat etmem lazım. Bu km. olayını nerden anlayabilirim acaba?
  • Aracın iş döşemesine, direksiyon simidindeki deriden, vites topuzundan, ön tampın ve kaportadaki taş izlerinden anlayabilirsin. Ama en sağlıklısı aracı yetkili servisteki makinelere bağlatıp test ettirmen. 2. el alırken çok dikkat edilmeli kesinlikle.
  • 1,8t al
  • yetkili servislerde aracın km. hakkında kesin sonuç alınıyor mu?
  • Audi A3 marka arabaların hiç kötü yönü yok mu arakadaşlar?
  • audi hakkında bilgi birikimlerinizi paylaşırmısınız... Audi tecrubelerine güvenen arkadaşlar... 2000-2003 model arası A3 almayı düşünüyorum...
  • Hocam onceki sayfada yazdım. Ben 2001 A3 1.8T ile ciddi sıkıntılar yaşadım. Aldıktan sonra Audi servisine götürdüm komple bakım yaptırdım araç OK herşey tamam dediler daha 1 gün geçmeden motor arıza sinyali yandı. Tekrar götürdüm tamam söndürdük basit birşeymiş dediler 50 KM sonra yine yandı bu sefer başka bir arıza gösterdi. Başka bir servise götürdüm komple bakım yapıldı, fren balatalarını, yağını tuzunu, herşeyi değiştirdim. 100 Euro verdim koltuklarını dahi makineyle yıkattım yani o kadar da özen gösteririm araca. Yetkili servis OK dedi. Herşeyine toplam 1500 Euro üzerinde para ödedin.

2000 KM'lik bir yolculuğa çıktım. Almanya'dan dönüş yolunda biraz aracın performansını göreyim istedim malum Alman otobanlarının bazı kısımlarında hız sınırı yok. 180'le sağ şeritten falan gidiliyor. Daha önce aynı yolda bir önceki aracım BMW3.16i Compact ile 220 basmıştım 1.6 motor olmasına rağmen. Bunu da deneyeyim dedim. Bastım 230 kadranı gördüm hararet de normaldi ama birden hararet 120'ye fırladı. Hemen yavaşladım 2-3 KM sonra bir mola yeri vardı oraya girdim rolantide soguttum. İndirdim harareti, su kaynatma bitti. Derken tekrar yola çıktım 2-3 KM olmadı tekrar hararet fırladı. Tekrar yavaş devam ettim bir sonraki cebe girdim. Tekrar suyla rolantide soguttum aracı. Yine hareket ettim aynısı olunca emniyet şeridine çektim üyesi olduğum yol servisini aradım.

Servis geldi baktı, problem silindir contasında, bu araç yürümez dedi, garaja çekti. Sonra Hollanda'dan servisim geldi aracımı yükledi ben de içinde çekiciyle döndüm eve. Sonra servise gittim baktılar, silindir contasında değil problem dediler, termostat da bozuk değil ama motora su beslemesi yapılmıyor dediler, o sistemi komple söktüler, kayışları değiştirdiler, 700 Euro daha bayıldım.

Sonuçta araçtan o kadar soğumuştum ki satmaya karar verdim. Çeşitli alternatifleri değerlendirirken i30'u gördüm beğendim almaya karar verdim. A3'üm için belirleyecekleri bedel hesaplanırken, aracın servis kayıtlarında tuhaflık tespit edildi, yetkili servis yerine yan sanayiye götürmüşler bakıma sanırım, baktılar KM'si oynanmış, ki Audi yetkili servisi bana böyle birşey söylememişti. Hyundai servisi bana bunun Audi ve BMW'lerde sıklıkla yapılan bir işlem olduğunu söyledi. Nasıl oluyor bilmiyorum ama Audi ve BMW'lerde KM'yi geri almak kolaymış.

Sonuçta aracı internete zaten satışa koymuştum aldığım fiyatın üzerinde tekif verenler de oldu ama aracın KM'si de oynanmış olduğu ve yazandan 50-60bin KM falan fazla oldugu tespit edilince kimsenin günahına girmek istemedim, herşeyini yaptırdığım aracı 2000 Euro daha zararla i30'la takasa verdim toplamda 4000 Euro üzerinde zarar ettim.

Bu arada aracı i30'um teslim edilirken götürürken motor arıza sinyali yine yandı. Artık ne derdi vardı bilmiyorum.

Yani,
    - Audi kesinlikle sorun çıkarmaz demeyin
    - 2001 araç asla 2007-2008 araçtan daha konforlu olmuyor
    - Bana böyle çıktı diye Audi kötü değildir elbette ama 2. elde çok dikkatli olmak lazım
    - Servis masrafları yüksek

Selamlar,
    Özgür
    quote:

Audi A3 marka arabaların hiç kötü yönü yok mu arakadaşlar?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.