Şimdi Ara

AUDI A4 B9 (ANA KONU) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.747
Cevap
141
Favori
958.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben buraya girip baktım ilk zamanlar malesef sadece "ledsiz a4 işe yaramaz, kötü görünümlü" vs gibi yazılar gördüm. Demekki paylaşımdan ziyade araç karşılaştırma forumu olmuş diye düşündüm.
    Şahsen ben bu kanaatleri taşımıyorum bu nedenle de bu aracı aldım. En önemli şeyin güvenlik,konfor yol tutuş kalite gibi konular olduğunu düşünüyorum. Bir kullanıcı olarak benim gözümde led far,sanal kokpit güzel eklentiler fakat 15 er bin tl dediğinde mantıksız geliyor.
    Standart 1.4 tfsi için bazı yorumlarımı söyleyeyim. Daha araç yeni ama yakıt durumu istanbulun dur kalk-ma trafiğinde 10lt buluyor(15-20kms altı ortalama hız). Trafik açılınca da 7-8 lt lere rahatlıkla inebiliyorsunuz. Uzun yolda sakin kullanımda(110) 5,5-6,2 lt gibi kullanımlar gösteriyor yol bilgisayarı. Fakat kişinin sürüş karakteri bunu etkiler belirtmek lazım. Ben mümkün mertebe fren yapmamaya çalışırım mesela.
    Yine 2.0 tdi ile sadece ekonomiden karşılaştıranlar için şunu diyebilirim.15 bin km altı sürenler için daha ekonomik diye düşünüyorum. 50 bin civarı tdi farkını saymazsak bile mtv den yılda 1000 tl eki var tdi motorun. Benim aylık farkım 100-150tl civarıdır diye tahmin ediyorum. 1 yılda fark 1200-1800 arası olur. Bu da mtv den çoğu gider.
    Araç konfor olarak beni tatmin etti diyebilirim. Yol tutuş ve bozuk yoldaki hissiyatı daha yumuşak. Hızlanması ve seriliği gayet iyi buluyorum. 3000 devirde 7. vites 190 km gördü, ötesine giderdi ama geçmedim. Yol tutuşu gayet başarılı buldum. Bahsettiğim 190 lı hızlarda bile çizgisini gayet güzel koruyordu rüzgar etkilenmesi azdı.

Aracın fiyat aralığında muadili yok gibi. 127-130 gibi bir bantta baz versiyon. Benim aradığım hemen tüm donanım mevcut. Mercedes c serisi ve bmw 3 serisi muadili diyeceksiniz ama bu sanal kokpit vs işlerine girmeyecekseniz onlardan daha hesaplı. bmw için 3.18 e 137 dediler en az mercedes de 140 dan aşağı değil. Passat highline ile donanımlarını karşılaştırdım fiyatı a4 ü geçmesine rağmen ekstra donanım farketmedim.
    Benim gözümde D segmentinde 90-100 lük skoda superb benzinli veya yukarı çıkılacaksa A4 çok mantıklı. Daha yukarı parası olanlar için de bmw 5 serisinin avantajı daha yüksek.
    A4 yeni kasa değiştiği için 5-6 yıl gibi bir süresi de olduğunu hesaba katmak lazım.

Sonuç olarak faizsiz kampanyası ile birlikte kesinlikle A4 1.4 tfsi tavsiye ederim,f/p aracıdır.

• Quattro farkı ;

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A4'ü çok sevdim. Rüyalarıma girdi meret. Ama en az 5 yıl kullanacağım ve yılda 15 bin km altına düşmeyeceğimi bildiğim için Mercedes C 200 d tercih ettim. Allah izin verirse 5 yıl sonraki hedefim, 2 bin motor bir quattro olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cealy

Ben buraya girip baktım ilk zamanlar malesef sadece "ledsiz a4 işe yaramaz, kötü görünümlü" vs gibi yazılar gördüm. Demekki paylaşımdan ziyade araç karşılaştırma forumu olmuş diye düşündüm.
    Şahsen ben bu kanaatleri taşımıyorum bu nedenle de bu aracı aldım. En önemli şeyin güvenlik,konfor yol tutuş kalite gibi konular olduğunu düşünüyorum. Bir kullanıcı olarak benim gözümde led far,sanal kokpit güzel eklentiler fakat 15 er bin tl dediğinde mantıksız geliyor.
    Standart 1.4 tfsi için bazı yorumlarımı söyleyeyim. Daha araç yeni ama yakıt durumu istanbulun dur kalk-ma trafiğinde 10lt buluyor(15-20kms altı ortalama hız). Trafik açılınca da 7-8 lt lere rahatlıkla inebiliyorsunuz. Uzun yolda sakin kullanımda(110) 5,5-6,2 lt gibi kullanımlar gösteriyor yol bilgisayarı. Fakat kişinin sürüş karakteri bunu etkiler belirtmek lazım. Ben mümkün mertebe fren yapmamaya çalışırım mesela.
    Yine 2.0 tdi ile sadece ekonomiden karşılaştıranlar için şunu diyebilirim.15 bin km altı sürenler için daha ekonomik diye düşünüyorum. 50 bin civarı tdi farkını saymazsak bile mtv den yılda 1000 tl eki var tdi motorun. Benim aylık farkım 100-150tl civarıdır diye tahmin ediyorum. 1 yılda fark 1200-1800 arası olur. Bu da mtv den çoğu gider.
    Araç konfor olarak beni tatmin etti diyebilirim. Yol tutuş ve bozuk yoldaki hissiyatı daha yumuşak. Hızlanması ve seriliği gayet iyi buluyorum. 3000 devirde 7. vites 190 km gördü, ötesine giderdi ama geçmedim. Yol tutuşu gayet başarılı buldum. Bahsettiğim 190 lı hızlarda bile çizgisini gayet güzel koruyordu rüzgar etkilenmesi azdı.

Aracın fiyat aralığında muadili yok gibi. 127-130 gibi bir bantta baz versiyon. Benim aradığım hemen tüm donanım mevcut. Mercedes c serisi ve bmw 3 serisi muadili diyeceksiniz ama bu sanal kokpit vs işlerine girmeyecekseniz onlardan daha hesaplı. bmw için 3.18 e 137 dediler en az mercedes de 140 dan aşağı değil. Passat highline ile donanımlarını karşılaştırdım fiyatı a4 ü geçmesine rağmen ekstra donanım farketmedim.
    Benim gözümde D segmentinde 90-100 lük skoda superb benzinli veya yukarı çıkılacaksa A4 çok mantıklı. Daha yukarı parası olanlar için de bmw 5 serisinin avantajı daha yüksek.
    A4 yeni kasa değiştiği için 5-6 yıl gibi bir süresi de olduğunu hesaba katmak lazım.

Sonuç olarak faizsiz kampanyası ile birlikte kesinlikle A4 1.4 tfsi tavsiye ederim,f/p aracıdır.

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın aracınızı.

İstanbul trafiğinde 15-20 km hız ortalamasında (dur kalk) 10 litre yakmak bence büyük başarı. ya rakamda bir yanlış var ya da genel ortalamayı böldüğünüz için fark var.

Ben nedense hep a3 1.6 tdi ile kıyaslamak istiyorum ki gönlümde yatan aslan o benim. Ancak onunla kıyasladığımda sanki dizel dezavantajmış gibi duruyor bu değerlere göre.

O yüzden biraz garip geldi bana ki araç daha yeni (motor 1000 km bile değil anladığım kadarıyla)

2010 model a3 1.4 tfsi 125 hp kullandım, yol tutuş ve 0-100 güzeldi ama 120den sonra nefesi hissedilir şekilde kesiliyordu. a4'de bunu gördünü mü? 0-200 ivmelenme nasıl sizce?

7. viteste 3000 devirde içeri ses alıyor mu araç? (rüzgar ve dışardan gelen aeordinamik yapının dışındaki motor sesi yani)

biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler

tekrar hayırlı olsun kazasız belasız günler.

• Donanımcı Aras kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun, iyi niyetli arkadaşlara Allah daha güzelini versin, teşekkür ederim. 1500 civarı km. Tüketim aynen dediğim gibidir. Yokuşlu istanbul dur kalk trafiğinde 15lt üstü olur diye düşünüyorum tek fark :) Yani o dur kalkı yokuşlu yerde yaparsanız. Yarı yarıya uzun yol istanbul şehir içi diyebiliriz. Uzun ortalaması 8.3 lt gibi gösteriyor. Zaten istanbul içi dur kalk trafiklerde 15-20 km ötesine gitmek pek mümkün değil. Yani 2 saate yakın trafikte kalma ihtimali var, öyle olacaksa metroyla giderim bırakırım aracı gerçekten sıkıldım şu istanbulun trafiğinden. Artık çoğunlukla metroya,metrobüse kadar sürüyorum sonra otoparka bırakıp metroya geçiyorum. Dolayısıyla ortalama sürüş mesafesi 5-10 km oluyor. Bir de akşam bu kadar. Yani çok km olayı anca uzun yolda oluyor sabit işyerinde çalışanlar için. O zaman da 6 lt rahat elde edebilirsiniz sakin kullanımda. Yılda 15 bin altına A4 için kesinlikle benzinli tavsiye ederim. Mercedese geçilecekse dizel farkı cc den dolayı çok değil, orda dizel seçilebilir.
    Kabaca ayda 1000 km yapan kişi için 8.3 lt (şi-şd ort.) x 4.8 tl x10=398tl benzin diye düşünülebilir bence. A4 2.0 motor ama 1.6 dizel için verecek olursak ortalama 6lt x 4.2 x10=252 TL -> Fark yaklaşık 150 tl. Yılda 1800tl eder. Aracı ortalama 4 sene kullansanız 4*1800= 7200 tl benzinin dezavantajı eder toplam 4 yılda. Eğer dizelle kıyasladığınız araç 2.0 motor ve 1500 kg civarı ise bu 7200 fark muhakkak daha az olacaktır. Ayrıca 2.0 mtv farkından 4 yılda 4000 daha cepte kalacağı için fark sıfıra yaklaşacaktır.
    Bu yazdıklarım tamamen ekonomi odaklıdır, bu tarz sorulara cevap olarak aklıma gelenlerdir. Yoksa kalite,sürüş zevki,sürüş güvenliği gibi konularda farklı düşünüp 2.0 dizel araç almak da gayet mantıklı olur.

Aracın yüksek hızlardaki ivmelenmesini ve aynı hızlardaki yol tutuşunu başarılı buldum. Hiç isteksizlik yoktu. Hatta gaz vermeden yol alması(yani son verdiğiniz gazla devinimi) gayet iyi ve uzun diye düşünüyorum. Aerodinamik yapısı ve ağırlığının da etkisi var bunda bence.
    Rüzgar ve motor sesi duyuluyor hız arttıkça. Çok sessiz diyemem. Fakat bu konuda hassas iseniz mutlaka kendiniz test ediniz. Bana dizel araçtan sonra yalıtım yeterli geldi :)

Uzun yazdım kusura bakmayın.

• Merhabalar.o degerleri düz yolda mı yaptınız.aracı alalı 10 gün oldu yaklaşık 400 km yol yaptım.14 15 lt civarı tüketim degerleri.agresifde kullanmadım.devamlı confort modda.rodaj dönemi diyeceksiniz fakat rodajdan sonra bile 8 lt gibi degerleri yakalayabilcegimi hiç sanmıyorum.minimum 11 lt civarlarına iner diye düşünüyorun istanbulda şehir içi.farklı bir sürüş şekliniz var ise bilgilendirseniz sevinirim.iyi geceler.

• Yol genelde düz yokuşlar da var biraz güzergahlarımda. Yokuş olursa bir de uzunçayır-acıbadem yokuşu gibi dur kalk olursa 15lt rahat bulur. Araç ağır , yapacak bişi yok. Benim 1.5 dizel captur vardı o yolda o bile 8lt üstüne çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    Yani o ortalama tüketim şehir içi dışı karışık %50 düşünün. Yani sırf şehir içi 10-11lt, sırf şehir dışı 6lt civarı.Tekrar bunların göreceli olduğunu da söyleyeyim. Örneğin şehir dışından bir kişi 180-190 basmayı anlıyorsa bunu kastetmiyorum,110 civarıdır. Şehir içindede sırf bu üstte bahsettiğim yokuşlu köprü trafiğini de kastetmiyorum.
    Yine çok detay oldu ama örnek olarak üstteki yokuşta tüketiminiz 15lt ve üstüne çıkacaktır, sonra köprüde yol açılınca(genelde öyle oluyor) ortalama tekrar 10-11 lt civarına dönebilir.
    Sürüş tekniği olarak şunu söyleyebilirim. Önünüzde(200m-300m) trafik ışığı var ve kırmızı ise çekin ayağınızı gazdan araç kendi kendine yavaşlasın, nasıl olsa duracaksınız. Bu arada tüketim sıfırdır. Önünüzde git tekrar dur şeklinde bir trafik varsa zaten çok yumuşak basın tekrar çekin ayağınızı. Nasıl olsa tekrar duracaksınız. Ayrıca anlık tüketim ekranı açık olsun. Gaza en ufak dokunuşlarınızın bile etkisini izleyebilirsiniz.

@John Shepard başkan sen de birşeyler eklemek ister misin? :)

• Ya hani bu yeni a4 ler %20 daha az yakıt harcıyordu? Bu araç 2.0 TDI 190 hp quattro (design-dış sline-hayalet-R18 jant) olduğu için mi çok yakıyor. Bir önceki kasa A4 ümle daha çok yol yapıyordum valla. Bunla bir depoyla kimi zaman 700-750 km kimi zaman zor bela 650 km yapıyorum. Ben bu aracı 3.05 sabit euro ile 242 ye almıştım şimdi acaba satmak için fiyatı indirmişler midir şu an yeni a4'e ne kadar fiyat veriyorlar biliyor musunuz?
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    Litre bazında ortalamanız kaç hocam? Ortalama hızınızı da paylaşırsanız seviniriz.

• Arkadaşlar; Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan aktarıyorum:
    "Türkiye'de satılan otomobillerin yüzde 96'sı 1600 cc'nün altında. Sırf düşük vergili olması için Türkiye'ye özel üretimler var. Düşünün 1600 cc'den düşük spor arabalar var. Tarabya'da, boğazda yola çıkıyor, herkes ona bakıyor. Benim zavallı yerli otomobilin vergisiyle aynı..."

Şimdi, bu öz-kısa-kestirme tümceden ne anlıyorsunuz?
    Ben ne anladığımı söyleyeyim..Devlet, BMW, Mercedes ve Audi'ye kazığı çakmaya kararlııı. Spekülasyona falan gerek yok, bizzat bakanın söylediği bu! ÖTV devreye girmeden, bir an önce alın arabalarınızı bu yılın fiyatlarına. Lamı cimi yok artık. Ve diyor ki bir de; "cumhurbaşkanı onaylar onaylamaz HEMEN hayata geçireceğiz" Yarınsa yarın, yılbaşıysa yılbaşı artık.

• corova kullanıcısına yanıt
    Benim bu yazıdan anladığım; siyasiler olarak Mercedes / BMW / Audi'ye sadece biz bineriz ve patronlar. Trafikte sadece bizim araçlarimiza dönüp bakmalı vatandaşlarımız. Vatandaş vatandaşın aracına dönüp bakmamalı . Hasete gerek yok, Mercedes'e binecek olan IETT Mercedeslerine binebilir

M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam şehir içinde çok basmam.Tem'e çıkıncada 140-150 km ile giderim. Arabayı efficieny modunda kullanıyorum. Arabaya indiğimde güncel depo bilgisini paylaşırım.

auditurkiye
    Audi A4 1.4, %0 faiz oranı ve 3.15 sabit kur avantajlarıyla Audi Yetkili Satıcılarında sizi bekliyor.
    Detaylar için:http://****/2foguy8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 17 Kasım 2016; 12:20:40 >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Tarık hocam bayiden aradılar ve dedikleri şu: "Murat bey iyi ki ayırmışsınız aracınızı, şu an kalabalıktan nefes alamayacak durumdayız ve araç isteyenler, liste fiyatına bile razı"
    ÖTV haberleriyle birlikte yaşanan bu. İnsanlar sıfır araba almak içün sırada ama araç yok. Galericiler kapmış arabaları, Ocak'tan itibaren 15-20 bin kardan satarlar artık 2016 model araçları. Ki bayiler, araçlara da zamları yansıttılar biraz biraz. BMW 320'nün fiyat farkı 5 bin lira oldu düne oranla.

Efficiency modda sizin değer yine düşük seyrediyordur hocam. Ben aracımı hep Auto'da kullanıyorum mesela. O halde sizin değerleri yine minimum değer gibi kabul edeceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rumeligrup

quote:

Orijinalden alıntı: M.L.Crassus

Efficiency modda sizin değer yine düşük seyrediyordur hocam. Ben aracımı hep Auto'da kullanıyorum mesela. O halde sizin değerleri yine minimum değer gibi kabul edeceğiz.

sizin aracınız ne, kendi aracınız dışında her konuda çok uzun süredir yazıyorsunuz sanırım

Tam aksine sadece sahibi olduğum GOLF ve A3 ile ilgilendiğim araç olan A4 konularındayım. A4 ün doğal rakipleri olan ve her A4 müşterisinin ve müşteri adayının takip edebileceği C Class Mercedes , 3 ve 4 Serisi BMW ile aynı fiyat segmentindeki Honda CR-V konuları takip ettiğim konular. Bunun dışındaki araçlar ne ilgimi çekiyor ne de sirkette kullandığım marka ve model araçlar disindaki araçlar hakkında görüş beyan ederim.

• Paylaşım yoğunluguna bakarsanız A4 - A3 ve GOLF haricinde yogunlaşma göremezsiniz. Dolayısıyla enerjiyi verimli kullanmak mümkün oluyor. ÖTV planlarımı revize etmedi, sadece keskinleştirdi bu nedenle B12 veya W207 gelene kadar beni takip etmenize gerek yok, 1 sene daha beklerseniz görürsünüz. Ancak bu kez de 2.aracı değiştirme süreci başlayacağından yine takipte kalabilirsiniz. Aslında bloklamak da sizin için çözüm olabilir böylelikle okumak için enerji harcamanız gerekmez

• Yeni fiyat alan oldu mu?
    Kur 3.15 yazısı reklamdan kaldırılmış.
  • Geçen hafta 3.15 kurla almadığım matador kırmızı avant uçmuş doğal olarak...
    Bugün uzun araştırmalar ve çok özel indirimle bir avant buldum ve kapora yatırdım..glacier beyaz ve içi bej, dizayn paket..yarın kredi başvurusunda bulunacağım, 60 bin tl 24 ay 0 faiz kredi kampanyası her an sona erebilir dediler..çarşamba araç gelelecek ve göreceğim inşallah. Hayırlısı bakalım...

Bu arada kuru şu anda 3.35 alıyorlar, bilginize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 18 Kasım 2016; 21:23:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

Geçen hafta 3.15 kurla almadığım matador kırmızı avant uçmuş doğal olarak...
    Bugün uzun araştırmalar ve çok özel indirimle bir avant buldum ve kapora yatırdım..glacier beyaz ve içi bej, dizayn paket..yarın kredi başvurusunda bulunacağım, 60 bin tl 24 ay 0 faiz kredi kampanyası her an sona erebilir dediler..çarşamba araç gelelecek ve göreceğim inşallah. Hayırlısı bakalım...

3.60ı geçerse mi 3.35 alıyolarmış? Şartı var mı bunun?
    Euro 3.50 küsurken, 3.15ten hesap ediliyordu. Ona göre de fiyat aldım; opsiyonladım.
    Euro şu an 3.57; kur artışı yapılır mı? mağdur olur muyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: beynemaz

quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

Geçen hafta 3.15 kurla almadığım matador kırmızı avant uçmuş doğal olarak...

3.60ı geçerse mi 3.35 alıyolarmış? Şartı var mı bunun?
    Euro 3.50 küsurken, 3.15ten hesap ediliyordu. Ona göre de fiyat aldım; opsiyonladım.
    Euro şu an 3.57; kur artışı yapılır mı? mağdur olur muyum?

opsiyonladıysanız etkileneceğinizi sanmıyorum. ama şu anda havuzda girişi 3.15 den yapılmış araç kalmamış. ben de bugün aracı opsiyonladım, bayinin kotasına girdi araç. havuzdaki araçlar için 3.35 alıyoruz kuru dediler bana. ama siz yine de yarın st ile bir konuşun emin olmak için.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.