Şimdi Ara

Audi A4 yağ eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende 2004 model audi a4 var. 1.6 benzinli. şu an 96bin km de. ben 77binde aldım 90 bine kadar bi sorun yoktu. bakımınıda yaptırdım. ancak arabam şu anda yağ eksiltiyor. Yağ kontrol çubuğunu kaldırdığımda direk duman çıkıyor. bunun sebebi ne olabilir. birde tahminen ne kadar masraf çıkabilir?

ayrıca bi ara 2 km de yarım litre eksiltiyordu şimdi hiç belli olmuyor. birgün önce yarı seviyede olan yağ bi gün sonra yüksek devirde yüksek hızda kullandığımda bi bitebiliyor??

ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukd -- 3 Haziran 2008; 9:35:25 >

• Yağ kontrol çubuğundan duman gelecek seviyeye ulaşmışsa yağ yakması, acil motorun elden geçmesi gerekir. Çünkü bu durumdan sonra sizin de belirttiğiniz gibi yağın ne zaman bitip, motorun ne zaman yağsız kalacağı belli olmaz. Sonra daha büyük masraflar da açabilir.

Yağ seviyesi kontrol çubuğundan gelen duman yanan yağın buharı-dumanı...

Aracı sorunsuz olarak almışsanız 20 bin km de normal şartlarda motor bu kadar aşınmaz. Ya çok yağsız kalmıştır, ya da size satılmadan önce de bu sorun vardır ve size sadece segman atılarak geçici bir çözüm bulunup satılmıştır.

Bu şekilde aracı fazla kulanmayın. En kısa zamanda iyi bir tamirci bulup motoru açtırın bakalım ne var ne yok. Açılıp ölçüm yapılmadan ne kadar tutacağını, neler gerekeceğini söylemek yanlış olur.

Kolay gelsin...
  • ilginize çok teşekkürler.

peki yeni motor yaptırmak ne kadara mal oluyor?
  • Hocam yukarıdaki mesajda da belirtmiştim. Açılmadan belli olmaz. Sonuçta kapalı kutudur motor. Ama en iyi ihtimalle 1.5-2 milyarı gözden çıkarın derim ben.

Ama yinede söylüyorum açılmadan kesin rakam vermek yanlış olur.

Şimdi sizin yapmanız gereken şey güvendiğiniz, garantili iş yapan size gereksiz masraf açmayacak bir usta veya servis bulmak.

Hangi ildesiniz bu arada?
  • istanbul kartaldayım. kartal sanayide tanıdık bir usta buldum. fakat servise mi götürsem oraya mı götürsem karar veremedim.
  • Servisten de fiyat alın. Tanıdık ustanızın da işçiliğine çok güveniyorsanız, ve doğabilecek hertürlü sorun için size garanti veriyorsa usta da olabilir.

Tahminim servis böyle bir iş için çok yüksek fiyat ister. Tanıdık ustaya yaptırmak daha ekonomik olabilir.

Ama usta çok önemli. Bu işlem baskı balata değiştirmeye hatta triger değiştirmeye benzemez... Çok daha ciddi bilgi birikimi gerektirir. Tabi ustanın birlikte çalıştığı rektifiyeci de önemli...

Kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.