Arkadaşlar yazdıklarınızı okuduktan sonra onboard olan ses kartım yerine audigy almaya karar verdim. Ancak gelecekte alacağım muhtemel bir laptop durumunda da kullanabileceğimi düşününce acaba USB bağlantılı audigy 2NX i mi tercih etsem diye düşünüyorum. Ses kalitesi ve işlevler olarak çok fark varsa o zaman ZS yi almayı tercih ederim tabi.
Araştırdığım kadarıyla audigy 2NX 24-bit/96kHz. ZS ise 24-bit/192kHz. Ancak bunun ne demek olduğunu, ne fark yaratacağını bana anlatabilirmisiniz? Başka ne farklar vardır bu ses kartları arasında?
Kartı öncelik sırasına göre:mp3, oyun, divx, dvd için kullanacağım.
Birde bu kartlarda optik çıkış varmı?
ozaman platınum pro yada bi bak bütcene uyarsa şu an bundan iyisi yok gibi
bu arada istediklerinin vazlası bile var incele istersen creative audigy 2 zs platınum pro aklına gelisse takarsın her turlu optık coax
Eğer ilerde laptop kullanacaksan ve bu sürekli olacaksa o zaman ona ilerde bağlayacağın ses sistemleri için nx almanı önermek durumundayım. Ama normal pc için de nx kullanılabilmesine (harici karttır, usb bağlanır) rağmen zs daha iyi bir kart olduğu için pc için zs öneririm.
Aralarında belli bazı farklar var. Her iki kart da 7.1e kadar destek veriyor. Ama zs nin fazladan dts ve türevlerini çözme durumu var. Ayrıca senin de belirttiğin gibi 192khz. Bu ise seste özellikle de dvd uygulamalarında çok fark eder. Tam bir çevresel eax desteği verir anlamına da gelir. zs, nx'ten teknoloji olarak çok daha gelişmiş bir karttır. nx çalışırken özellikle de laptoplarda işlemciyi de çok yorar ve kendisi de bu yüzden ısınır. Nx kumandalı bir karttır, zs de bu yok. Ama dediğim gibi zs teknoloji olarak nx'ten daha ilerde bir karttır, onu tavsiye ederim. Fakat laptop işiyle çok uğraşacaksan ve ona ses sistemi bağlayacaksan o zaman nx tabii ki. Bu arada nx'in optic girişi mevcut. Ama o ses kartına bir de decoderli bir set iyi olmaz. Önermem. Daha çok bilgi içinwww.tr.creative.com u öneririm.
Audigy2 ZS de optik çıkış yok bildiğim kadarıyla. Bunu optik olarak bağlamanın bir yolu varmı peki? Optik çıkışın coaxial çıkışa olan avantajları nedir?
Kayıt işleriyle falan pek uğraşmıyorum. Audigy 2 platinium a gerek varmı sizce? Avantajları nedir platiniumun?
bence pla. fazla pahalı gelir,eğer şu anda kullanmayacak olsan audigy2zs notebook almanı önerirdim ama eğer şimdiki pc de de kullanacaksan nx alman en iiyisi,boşu boşuna pla. a o kadar para verme
pahalı bi sistem dedimya bütçen müsayitse ama uk kumandalı aklına gelen herşeyi kudadan yapıyon direk optik ve coax giriş çıkış var diger modellerde hepsi biarada yok tylor dedigi yerde de inceliye bilirsinwww.tr.creative.com burdan da baka bilirsin son karar senin inşallah iyisini yakalarsın selamlar