Kullandığım sistem AMD 2500+, 3200+ olarak kullanıyorum, FX5200 vga, 256 mb DDR ram kullanıyorum. MP3 ten Audio cd yazarken sistem %80 lerde cpu kullanımı gösteriyor ve sürünmeye başlıyor. Abi cd writer Asus 24X10X48X, Cd rom 52X LG bunların ikisi de bir önceki celeron makina aynı şekilde sorunsuz çalışıyorlardı, şimdi çalışmıyorlar. engin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var....
cd yazmadan önce mp3 ü wav formatına çeviriyor bu işlemde tamamen cpu gücüne bağlı yani işlemcinin %80 kullanımı gayet normal
abi tamamkabul ediyorum, elimde mp3 cd si var, LG 52X cd rom a takıyorum ve nero yu açıp çevirimi başlatıyorum çevirim bir kac dakikada bitiyor, bundan sonra Write işlemine geçtiğinde işte bu anca kilitlencek kadar yavaşlıyor, ve yazamadığının hatasını veriyor. abi bu işlemi başka yerlerde başka makinalarda milyonlarca defa yaptım ama hiç bu şekilde cpu kullanımıolupta sistemi kilitlemedi.
o zaman işlemcini 2500+ ya geri al ondan sonra tekrar dene
Yazıcının DMA modu açık mı?
Yazıcının DMA modu açık yani en azından bios onu otomatik olark görüyor. bu tüm hard diriverlar için geçerlidir. lg cd rom asus cd writer ile uyumsuz çalışıyor diyerek acemi bir yorum yapmak istemiyorum. ancak bu sistemde asus cd wrteri çıkartıp yerine lg ninkini taktığımda sorun yapmıyor. sizce de olabilir mi? yaşadınız mı bu şekilde bir deneyim...
bios öyle görebilir ama windows görmeyebilir. sen windowstan kontrol et. 3200+ yı 2500+ ya geri al tekrar dene. 3senedir cd-rw kullanıyorum hiç başıma böyle bir olay gelmedi
Bilinen Nforce2 problemlerinden.
abi olaya bak yaa, makinaya bir tane philips cd writer taktım yine aynı şey oldu. bu defa da makinada cd romu değiştirdim. 52X LG cd rom yerine başka bir marka taktım, hiç sorun yok, sistem normal çalışıyor yok böyle birşey yaaa, LG cd-rom cd-writer seçiyor ya. yok abi LITEON marka bir cd-romile ASUS marka cd writer sorn çıkartmıyorlar, LG olaya girdiğinde sistem kiltleniyor. SAÇMALIK....
eğer anakartınız nforce2 ise 2.03 driverlerını deneyin
arkadaşlar olay şu, sistem normal çalışıyor. en son denemelerimde aldığım sonuç şöyle, ASUS cd writer ile LG 52X cd rom aynı kablo data kablosu üzerinde olduğunda ve nero ile mp3 ten audio ya çevirim yapmak istediğinizde işlemci kullanımı %90 larda geziniyor. işlemciyi dediğiniz gibi 2500+ a aldım. dma laraını kontrol ettim. değişen birşey yok. data kablolarını ayırdım sorun kalmadı. ama ne çare bu da benim işime gelmiyor, hdd data kablosu kısa geliyor. cd-rom main board a değiyor cd rom aşağıya alınmıyor. peki ala uzun 80 pinlik hdd data kablosu varmıdır? varsa nereden bulabilirim. ???
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme