|
audio sa 301-302 model diafona 433 mhz alıcı verici bağlamak (2. sayfa)
-
-
-
Merhaba. SA301 modelini aratınca kendi web sayfasında teknik manuel isimli bir pdf var, içindeki şemalara göre renkli kablolardan 24 V ve GND alabilirsiniz. Bende diafon yok, kendim deneyemeyeceğim için buraya şema koymuyorum. Birisini yanlış yönlendirip arızaya sebep olmayalım durduk yere. ESP modülleriyle ilgilendiğinize göre kolayca şemadan çözersiniz. Multimetreyi alın, şemadan bakarak kabloları ölçün. Homekit modülünün aliexpress sayfasında yazan özelliklerine göre 24 V ile sorunsuz beslersiniz. Modülün üstündeki kart ESP8266 galiba. Sinyalleri ESP modülüyle algılama işinde de gerilim seviyesini analog girişler için 1 V, dijital girişler için 3.3 V'a düşürmeye dikkat edin, gerisi deneme yanılmaya kalıyor. Homekit modülünün içindeki yazılım nasıl ayarlanır bilmiyorum. Kolay gelsin.
-
7 ve 8 i birbirine bağlayarak kapı otomatiğini şimdilik ayarladım. Modül gelince bağlantıyı yapacağım.
ev ve apartman zilini birbirinden nasıl ayıracağım onu bulmaya çalışıyorum. manuelde alt kapı zili varsa 10 numaraya bağlayın gibi bir şey yazıyordu
santral deki renkler ile diafon aynı renklere bağlanıyor ama içerdeki devre olayını bilmiyorum
tüm daireler birbirine bağlı olduğu için benim yapacağım ufak bir hata ile tüm apartmanın diafon sistemini çökerte bilirim ondan dolayı temkinli gitmeye çalışıyorum
-
Arkadaşlar inşaatı bitmek üzere olan binamıza audio diafon sistemi takılacak, 4 daire var.
Sorum şu; audio adaptör 2 tane alınacak dedi elektrikçi, bir tanesi dairelerdeki diafonlara, diğeri kapı otomatiğne dedi.
Birde video yükseltici her daire için 1 tane, toplam 4 tane dedi.
audio sitesinde ise, video yükseltici 10 daireye kadar bir tane yazıyor.
Adaptör konusunda ise kapı otomatiği için ayrı alınması gerekliliği ile ilgili bir bilgi bulamadım.
Bu konuda yardımcı olacak bir arkadaş varmıdır?
-
sonoff sv modülü aldım
usb kablo ile denedim tanıttım inching moduna aldım
diyafona bağlantıyı yaptığımda çalışmadı role
bağlamadan 16v civarı olan akım bağladıktan sonra 4.5v a düşüyor
diafondaki 7ve8 den gelen 16 voltluk akımı bir ampul çalıştırmak için denedim onuda çalıştırmadı
sanrıım akım alınamıyor diyafondan gelen 7ve8 otomat kablolarından
birtek isole devreyi denemedim oda lehim yaparsam geri çevirip kullanamaya bilirim diye
başka ne yapabilirim? diyafonda elektrik alabileceğim bir yer olurmu
-
aynı sistemden 2 adet aldım 1 tanesini seksiyonel garaj kapısına kuru kontak olarak yaptım sorunsuz çalışıyor audio görüntülü sisteme ne yaptıysam olmadı bas geç olarak tanıtım yine olmadı diafon sisteminin içini açtım kapı açma düğmesindeki pimlere lehim yaparak dahi denedim ne yaptıysam yemedi test amaçlı dışardan besledim 7-8 numaralı renkler kısa devre ile alt otomati açıyor diyorlar ama olmuyor kısa devre yaptım denedim ne yaptıysam olmadı audio sisteminden anlayan tanıdık bir servise sordum bu sistemi alt katta otomatın olduğu kutuya bağlaman lazım diyor daire içinden olmaz sistemi yakarsın diyor ben şimdilik pes etttim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X