Şimdi Ara

Audiophile USB Ses Kartına değer mi? (MacBook Pro için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MacBook Pro 13" bilgisayarımda kullanmak için harici bir ses kartı ararken Audiophile USB buldum 2. el.

Size sormak istediğim MacBook Pro'nun onboard ses kartına kıyasla müzik dinlerken hissedilir derecede fark olur mu?

Müzik dinlerken Creative SBS 5.1 hoparlör ve özellikle de Grado SR80i kulaklık kullanacağım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sevgiler & Saygılar
    mehmet

• @membus

Merhaba,

M-Audio Audiophile USB ses kartları laptop ile beraber kullanılabilecek en iyi ses kartlarından bir tanesi.Keşke Türkiye pazarında bolca yer alsa da Creative ses kartlarının piyasayı elinde tutan tekelci özelliğine son verse.
    Çoğu Türk kullanıcı bu ses kartının ses kayıt işlemlerinde daha başarılı performans verdiğini,müzik dinlerken istenilen-beklenilen sonucu vermediğini belirtse de piyasada bulunan X-Fi Surround USB yada Pro modelinden çok daha başarılı bir ses kartı olduğu aşikar.

Sizin yerinizde olsam müzik dinlerken Grado SR80i'den şaşmam.5+1 surround sistemler ile müzik dinlemeye çalışırsanız müzikten zevk alamazsınız.

USB ses kartı ile onboard ses kartına göre daha iyi verim alırsınız.Ancak Audiophile ses kartları flat özelliğe sahiptir.Adından da anlaşılabileceği gibi ses manyaklarının genel olarak tercih ettiği bir ses kartıdır ve sesi olabildiğince gereçeğe yakın-mat bir halde verir.

Eğer kuru bir sesten hoşlanmıyorsanız kartı aldığınıza pişman olabilirsiniz.

• @R0ME

Hocam,

Bilgiler için çok teşekkür ederim. 180 TL'ye bu ürünü 2. el olarak bulabiliyorum. Bu fiyata daha iyisini almam mümkün olabilir mi ihtiyaçlarıma yönelik? Yoksa tamam mıdır?
  • @membus

Öncelikle yukarıdaki mesajımda düzeltmem gereken yerler var;

Alacağınız model M-Audio AudioPhile 24/96 USB ise 5.1 çıkış desteği sunmamakta.Yani ses sisteminizde optik giriş yoksa analog bağlantı ile 5+1 ses sisteminizi kullanabilmeniz mümkün değil.

Diğer nokta ise Grado SR80i'nin 32Ohm,yüksek sayılabilecek empedans değeri.

Yanlış hatırlamıyorsam M-Audio AudioPhile 24/96 USB'de ise 4 Ohm çıkış değeri var.

Yani kulaklık için bir de FiiO E5 gibi bir kulaklık amfisi almanız gerekecek.

Ayrıca nisan 2008'de üretimi duran bir ürün.Üzerinden neredeyse 4 yıl geçmiş.Bu tür ürünlerde maksimum kullanım ömrünün 5-6 yıl olduğu düşünülürse kart miladını doldurmaya yakın durumda.

Yani şu an M-Audio AudioPhile 24/96 USB sizin için iyi bir seçim olmayacak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: membus

Merhabalar,

MacBook Pro 13" bilgisayarımda kullanmak için harici bir ses kartı ararken Audiophile USB buldum 2. el.

Size sormak istediğim MacBook Pro'nun onboard ses kartına kıyasla müzik dinlerken hissedilir derecede fark olur mu?

Müzik dinlerken Creative SBS 5.1 hoparlör ve özellikle de Grado SR80i kulaklık kullanacağım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sevgiler & Saygılar
    mehmet

Aşağıda linkini verdigim Audiotrak Prodigy Cube ses kartı isinize yarayacaktir.

http://www.audiotrack.net/products/PDCUBE/

• @FoXyBuLL

Merhaba,

Linkte belirttiğiniz ürün kulaklık için bir seçim olabilir ancak sanırım o da 5.1 çıkışı desteklemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@FoXyBuLL

Merhaba,

Linkte belirttiğiniz ürün kulaklık için bir seçim olabilir ancak sanırım o da 5.1 çıkışı desteklemiyor.

Evet, ses kartının 5.1 desteklemedigini biliyorum. Ama müziğin 5.1 değil, stereo dinlenmesinin en iyi sonuc vereceğini de biliyorum ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoXyBuLL -- 6 Aralık 2011; 22:48:01 >
  • @FoXyBuLL

O konuda kesinlikle haklısınız.Yukarıdaki mesajımda da belirtmiştim.

Ancak insan arada sırada da olsa 5.1 kanal film izlemek istemiyor değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.