Şimdi Ara

AutoCAD, 3DMAX programlarında MAC performansı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mimar bir arkadaşım, autocad, 3d max gibi programları kullanmak üzere apple macbook pro almayı düşünüyor.
    Bu cihazlarda ekran kartı tümleşik oldugndan ben tereddütte kaldım ama
    elbet burda yardımcı olacak kullanan yada kullanmış arkadaşlar vardır
    Bu tür programlar için MAcbookların performansı nasıldır
    Tercih edilebilir mi?

Çok teşekkürler şimdiden

• Yapay Zekanın Yanıtı

AutoCAD ve 3ds Max'in Mac Performansı

AutoCAD ve 3ds Max, mimarlar, mühendisler ve görsel sanatçılar arasında popüler olan iki güçlü tasarım yazılımıdır. Ancak bu programların Mac bilgisayarlarda performansı hakkında bazı sorular mevcuttur.

3ds Max Mac'te Çalışır mı?

Evet, 3ds Max for Mac mevcuttur ve Mac bilgisayarlar için optimize edilmiştir. Kullanıcı arayüzü ve araçlar Mac'e özeldir ve program genel olarak Mac'te iyi çalışır.

3ds Max Mac'te AutoCAD ile Karşılaştırıldığında

AutoCAD ve 3ds Max, farklı hedef kitlelere hitap eden farklı programlardır. AutoCAD, 2D ve 3D çizimler için kullanılırken, 3ds Max daha karmaşık 3D modelleme, animasyon ve görselleştirme için kullanılır.

Mac'te, AutoCAD ve 3ds Max performans açısından benzerdir. Ancak, 3ds Max karmaşık sahneler oluştururken AutoCAD'den daha fazla kaynak tüketebilir. Bu nedenle, büyük ve karmaşık projelerle çalışmayı planlıyorsan güçlü bir Mac'e yatırım yapman gerekebilir.

3ds Max Mac için Sistem Gereksinimleri

3ds Max for Mac'in sorunsuz çalışması için aşağıdaki sistem gereksinimlerini karşılayan bir Mac'e sahip olman gerekir:

• macOS 10.15 veya üstü
    • 64 bit Intel işlemci
    • 8 GB RAM (16 GB önerilir)
    • 6 GB kullanılabilir disk alanı
    • OpenGL 4.1 uyumlu grafik kartı

Sonuç

3ds Max for Mac, Mac kullanıcıları için optimize edilmiş ve iyi performans gösteren bir programdır. AutoCAD ile karşılaştırıldığında, 3ds Max daha karmaşık projelerle çalışırken daha fazla kaynak tüketebilir. Büyük ve karmaşık projelerle çalışmayı planlıyorsan güçlü bir Mac'e ihtiyaç duyacağını unutmamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mac için 3ds max şuan mevcut değil.Ha win kurulucak dersen ayrı.O zamanda mac almanın bir anlamı kalmıyor zaten.Bu programlar için en iyisi pc toplamak.
  • Peki Autocad performansı nasıldır?
    bir de pc toplamak derken, monster filan mı almak lazım? yoksa desktop mı kastettin?
    notebook almamız gerekiyor da?

teşekkürler
  • Mac'in Autocad performansını bilmiyorum ama Autocad için Mac alınmaz diye düşünüyorum.Toplama derken masaüstü kastetmiştim.Eğer büyük çalışmalar, kaliteli renderler alınmayacaksa iyi bir dizüstü çok rahat işinizi görür.
  • Anladığım kadarıyla kesinlikle mac e karşısınız,
    iyi bir dizüstü derken?
    Maclerde i7 işlemci ve nvidia gpu yetersiz mi kalır ?
  • Yok hayır karşı değilim.Sadece bi program için 2 katı para vermeye lüzum yok diyorum.Kaldı ki 3ds max'i de desteklemiyor.Yani ihtiyaca göre tüketimden yanayım.
  • Mac in performansının daha iyi oldugu bir şehir efsanesidir. efsanenin bu kadar uzatılmamasının tek sebebi windows un yeterli olmayışıdı.Şimdi windows 7 ortalıgı dağıtıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prinergy

Mac in performansının daha iyi oldugu bir şehir efsanesidir. efsanenin bu kadar uzatılmamasının tek sebebi windows un yeterli olmayışıdı.Şimdi windows 7 ortalıgı dağıtıyor .

Aynen katılıyorum.Mac kendine özgü işletim sistemi ve daha optimize olduğu için performansı daha iyiydi.Windowsu yarattıgı sorunları çıkarmıyordu hele hele wnidows vistada.Mac iyi bir bilgisayardır.Ama hem fiyatlıdır.Hem bazı 3d programlar ona çıkmamıştır.Mac windows kurmak da biraz saçma bilgisayarı ikiye bölüyor.Macin tam performansını kullanamıyorsunuz.O yüzden arkadaşın dediği gibi Bir toplama yada laptop alınabilir.Öğrenim vb amaçlı okulda kullanılacaksa laptop işinizi görecektir.Ama İş manasnda yapılacaksa laptop işinizi görmeyebilir.Çok üst seviye bir laptop almak gerekebilir.Fiyatıda malum o yüzden en iyisi Toplama bir bilgisayar.Mac alacaksan macpro vb birşey alabilirsin.

• Evet 3d max Kullanmayi planliyorsan ne yazikki Mac işletim sistemine uyumlu değil
    fakat Mac Book Pro bir profesyonelin toplama bir kasada yaptığı tüm çalışmalarla ilgili tüm ihtiyacını rahatlıkla görür
    taşınabilir olmasıda cabası fakat taşınılabilirlik zorunlu değil dersen sana İmac 27" leri tavsiye ederim.
    ama evet yukardada belirtildiği gibi sadece 3d max kullancak ise ne yazıkki toplama bir kasa oluşturması en iyi seçeneği.
  • 3D Max henuz mac te calismiyor Maya var onun icin. Iyi sistemli pc her turlu daha avanatajli.
  • mac vereceğin parayla iki kat performanslı windows alman daha mantıklı bencede .
  • Bende bu ikileme dustum

Alacagim 2014 i7 rmbpro modeline windows da yukleyecegim..cunku temel/orta seviye render alacagim.3ds max yuklenecek yani.bunun disinda herseyi mac sisteminde yapacgim .. Yani alacagim macbook pro render / photoshop ve gunluk kullNim icin kullanilacak. Beni dusunduren kisimi ise 3ds max performansi ? Tabi 5000 lira verene kadar 3ds max icin daha ucuz ve daha kapasiteli olan laptoplar da var ama artik windowstan biktim..

hortlatmis oluyorum ama tavsiye ihtiyacim var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.