Selam arkadaslar.. Autocad 2009 2d autocad classic modunda cizim yaparken, ornek olarak 100 birimlik bir dogru ciziyorum fakat ekranda bittigi noktayi goremiyorum. Format menusunden drawing limits`ten degerleri degistiriyorum ama sonuc yine ayni.. Cok basit bir olay ama bir turlu gideremedim sorunu.. Yardimci olabilecek biri var mi?
default ayarlar Specify lower left corner or [ON/OFF] <0.0000,0.0000>: Specify upper right corner <420.0000,297.0000>: şeklinde sen bunları Specify lower left corner or [ON/OFF] <0.0000,0.0000>: Specify upper right corner <42000.0000,29700.0000>: olarak ayarla. Birde ekranı zoom extend yada zoom vmax ile sığdıramıyormusun?
Hocam cevap icin tesekkurler. Verdigin degerleri girdim ve sorun cozuldu..Yalniz autocad`i acip kapattigimda yine sorunlu haline geri donuyor. Bunu kalici olarak ayarlamam mumkun degil mi?
Autocad açılışta kendi çerisindeki bir dwg dosyasından bu ayarları alıyor. Bu dosyayı bulup istediğin ayarları yapıp kaydedersen yeni açtığın dosyalar o ayarlar yüklenerek gelir. Şu an ben hatırlamıyorum hangi dosya olduğunu. Diğer bir yolda lsp dosyasına ek komutlar ekleyip ayarların yapılmasını sağlamak.
Benim bilgisayarımda baktım şimdi C:\Users\acerpc\AppData\Local\Autodesk\AutoCAD 2007\R17.0\enu\Template\acadiso.dwt dosyasından alıyor bu dosyayı autocad de open ile açıp ayarları yapıp (layer oluşturma, dimstyle vs.) kaydedersen yeni açtığında hep o şekilde gelir.