Şimdi Ara

AUTOCAD GEREKSİNİMLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kız arkadaşım mühendislik okuyor, autocad ve benzeri programlar kullanacakmış.
    Bilgisayarla arası olmadığı için kendisine uygun cihaz ayarlamak bana kaldı.

+Kendi isteğine göre 13-15 inc arası bir ürün düşünüyorum.Daha büyüğünü taşıyamaz.
    +Ssd siz olmaz dedim onuda listeye ekledim.

Soruma gelince Bu programı stabil kullanabilmesi için ne kadar ram e ve hangi model ekran kartına ihtiyaç var.

Fiyat sınırı 2000 olsun. Yok o fiyata stabil bulamazsın derseniz 2500 olsun hadi.

8gb ram yeterli olur mu? 16 mı iş görür? Ekran kartı ise gt650m gibi bir kart yeterli olur mu? Yoksa daha alt bir model işini görür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1312K -- 7 Eylül 2012; 20:37:06 >

• Lenovo y580 32 gb ssd'li olan ama normal depolama olarak kullanamazsiniz. Veya monster

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vagabond Warrior

Lenovo y580 32 gb ssd'li olan ama normal depolama olarak kullanamazsiniz. Veya monster

1-Ssd sadece işletim sistemine mi ayrılmış? Yani programlar hdd ye?
    2-Sanırım 8gb ram de kafi diyorsun programlar için artı gtx660m i gösteriyorsan gt650m le arasında çok fark yaratacağını düşünmüyorum yanılıyor muyum?
    3-Ama ürünün hdd side 5400rpm bence oldukça yetersiz duruyor.
    4-Fiyatıda göz önüne alırsak bu standartlarda bir üründen daha iyisini monsterdan temin edebilirim. Herzamanki gibi...

Yardımın için teşekkürler.

• Güzel soru onun gibi bir sürü mehendislik kazanmış arkadaşa ürün öneriliyor burda onların başlıklarına yazdıklarımı eski mühendis arkadaşların tecrübelerindende yararlanarak yazayım.
    1-Küçük ekranı unutun autocad,3dmax,slideworks gibi programlar kullnacak 13'' ekran olmaz 15'' olacaksa ekran çözünürlülüğü full hd olmamalı çünkü bu programların kullnımı hiç kullnışlı olmuyor hd ya da enfazla 1600x900 olmasına dikkat edin çözünürlülüğün full hd ekran için en ideali 17'' ve üzeri buda kız arkadaşına kaba gelebilir.
    2-İleriye dönük ram'in 4gb'den fazla olmaması yerinde olur 6 ya da 8gb gibi 16gb şimdilik çok fazla zaten bu fiyata bu programları kullanabileceğiniz makineler 8gb ram desteğiyle sınırlı genelde 8gb yeterlidir,ekran kartı olarak bunlar grafik ağırlıklı çizim programları oldukları için en az gt630m ya da amd hd 7670 gibi kartlar olmasında yarar var ileri dönük olarak,dediğiniz fiyata bu makineler var zaten,ssd'li diyorsunuz aşinalığınız varsa lenovo y580 vatanda indirimle 2050tl,ssd istiyorsanız ultrabook olmalı oda bu programlar için düşük olur uygun özelliklerde i7 modelleri olsa sıkıntı olmazdı ama yurt dışında var.
    3-İşlemci olarak i5 iş görür ama bu fiyata program kullnımı için i7 daha uygun olur.
    Hafif model diyorsunuz ne kadar hafif link vermek gerekirse,fiyat uygunluğuna göre;
    http://www.sadecenotebook.com/Urun/Asus-K55VM-SX078D-Core-i7-3610-230-Ghz-8-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Freedos-pmu61080.html?ref=akakce&v=1.2.9
    http://www.sadecenotebook.com/Urun/Dell-Inspiron-5520-S61F61-Core-i7-3612-210-Ghz-6-GB-1-TB-1-GB-VGA-156-Linux-pmu100624.html?ref=akakce&v=1.49.3
    http://www.sadecenotebook.com/Urun/Lenovo-Y580-59-332600-Core-i7-3610-230-Ghz-8-GB-32GB-SSD750GB-2GB-VGA-156-Win-7-Premium-pmu173931.html?ref=akakce&v=1.85.6
    http://www.pcdepo.com/samsung-550p5c-s02tr-notebook-urun7807.html?ref=akakce&v=1.77.8

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Güzel soru onun gibi bir sürü mehendislik kazanmış arkadaşa ürün öneriliyor burda onların başlıklarına yazdıklarımı eski mühendis arkadaşların tecrübelerindende yararlanarak yazayım.
    1-Küçük ekranı unutun autocad,3dmax,slideworks gibi programlar kullnacak 13'' ekran olmaz 15'' olacaksa ekran çözünürlülüğü full hd olmamalı çünkü bu programların kullnımı hiç kullnışlı olmuyor hd ya da enfazla 1600x900 olmasına dikkat edin çözünürlülüğün full hd ekran için en ideali 17'' ve üzeri buda kız arkadaşına kaba gelebilir.
    2-İleriye dönük ram'in 4gb'den fazla olmaması yerinde olur 6 ya da 8gb gibi 16gb şimdilik çok fazla zaten bu fiyata bu programları kullanabileceğiniz makineler 8gb ram desteğiyle sınırlı genelde 8gb yeterlidir,ekran kartı olarak bunlar grafik ağırlıklı çizim programları oldukları için en az gt630m ya da amd hd 7670 gibi kartlar olmasında yarar var ileri dönük olarak,dediğiniz fiyata bu makineler var zaten,ssd'li diyorsunuz aşinalığınız varsa lenovo y580 vatanda indirimle 2050tl,ssd istiyorsanız ultrabook olmalı oda bu programlar için düşük olur uygun özelliklerde i7 modelleri olsa sıkıntı olmazdı ama yurt dışında var.
    3-İşlemci olarak i5 iş görür ama bu fiyata program kullnımı için i7 daha uygun olur.
    Hafif model diyorsunuz ne kadar hafif link vermek gerekirse,fiyat uygunluğuna göre;
    http://www.sadecenotebook.com/Urun/Asus-K55VM-SX078D-Core-i7-3610-230-Ghz-8-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Freedos-pmu61080.html?ref=akakce&v=1.2.9
    http://www.sadecenotebook.com/Urun/Dell-Inspiron-5520-S61F61-Core-i7-3612-210-Ghz-6-GB-1-TB-1-GB-VGA-156-Linux-pmu100624.html?ref=akakce&v=1.49.3
    http://www.sadecenotebook.com/Urun/Lenovo-Y580-59-332600-Core-i7-3610-230-Ghz-8-GB-32GB-SSD750GB-2GB-VGA-156-Win-7-Premium-pmu173931.html?ref=akakce&v=1.85.6
    http://www.pcdepo.com/samsung-550p5c-s02tr-notebook-urun7807.html?ref=akakce&v=1.77.8

Yazı çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim. Gösterdiğin ürünleri incelediğimde şöyle bir sonuca vardım.

Öncelikle hepsi 2.5-3kg arası ağırlığa ve 15inc hd çözünürlük ekrana sahip önerdiğin gibi. Bunu dikkate aldım.
    Bunun dışında

1-Asus Heryönüyle uygun tamda önerdiğiniz gibi.Ekran kartı gt630m sanırım onu anlayamadım. Tek eksiği ssd. Fiyat 1800TL

2-Dell in ürününe bakınca ssd olmamasının yanı sıra 5400rpm hdd var ki yıl 2012 bence ELENDİ. Fiyat 1800TL

3-Lenovo nun ekran kartı diğerlerine göre avantaj. ssd+yine5400rpm ama yanlış anlamadıysam bunda ssd
    sadece işletim sistemi için yani programlar hdd ye gidiyorsa buda biraz düşündürdü dursun yinede. Fiyat 2270TL

4-Samsung 5400rpm lik hddsi ve fiyatıyla elenmeyi hakediyor bunların arasında. Fiyat 2400TL

Bunlara alternatif olarak bu monster ürününü gösteriyorum yorumlarsan sevinirim.120gb ssd+750gb 7200rpm gt650m
    15.6inc fullhd(bu dediğin kriterlere uymuyor ama arayıp sormam lazım alternatifleri) 16gbram 2.8kg ağırlık Kampanya fiyatı bu. Ürünü
    Eylül sonu almak istersem de fiyat 2300TL.

Buradan inceleyip yorumlarsan sevinirim.

• Dediğim gibi 15'' fhd ekran önersem msi ya da asus n56 önerirdim.monster bu yönüyle kullnışlı olmaz hdd'ye çok takılıyorsunuz 7200rpm'yle 5400rpm arasonda her iki hdd'yi performans ve testlerle denemiş biri olarak ciddi bir fark yok ssd işin içine girerse o ayrı ama dediğim gibi uygun kriterlerde çokta fazla makine çeşidi yok.17'' olupta hafif makineler mevcut ama nedense distribütörler getirtmiyorlar.Bu monster ürününde sıkıntı olduğunu söyleyenlerde var.bana sorarsan hdd'ye fazla takıyorsun ssd yerinde olur tabikide ama çeşit yok olanıda pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 7 Eylül 2012; 22:24:42 >
  • Kız arkadaşım için. Kendim daha büyük makineleri tercih ederim.
    Performans takıntılı bi insan olduğum için hiç düşünmeden üst modellere yönelirim ama kullanacak olan bir bayan olup aynı zamanda çizim yapması gerekince çıkmaza giriyor makinelerde bende. Hdd konusunda takıntılıyım evet. Bi sistemde herşey güzelken hdd nin yavaşlatması hiç hoşuma gitmiyor. ssd gibi bi teknoloji varken artık hddlerin rafa kalkması gerek aslında ama hala yüksek fiyatlarda sunulan bi ürün. Dediğiniz gibi hdd programlarda sıkıntı yaratmayacaksa tercih edilebilir ürünler. Çizim programlarıyla hiç alakam olmadığı için sabitdisk ya yetersiz kalırsa diye bi endişeye düştüm tabi ki. Siz sorun yaratmaz diyorsanız tamamdır.

• hdd sıkıntı yaratmaz sadece açılış ve bazı işlem hızlarında yavaş kalır mesela program yükleme biraz daha gecikir veye hdd'den başka bir yere veri aktarırken bu gibi işlemlerde yoksa program performnsında herhangi bir sorun olmaz nasıl oyun oynarken sorun olmuyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1312K

Kız arkadaşım için. Kendim daha büyük makineleri tercih ederim.
    Performans takıntılı bi insan olduğum için hiç düşünmeden üst modellere yönelirim ama kullanacak olan bir bayan olup aynı zamanda çizim yapması gerekince çıkmaza giriyor makinelerde bende. Hdd konusunda takıntılıyım evet. Bi sistemde herşey güzelken hdd nin yavaşlatması hiç hoşuma gitmiyor. ssd gibi bi teknoloji varken artık hddlerin rafa kalkması gerek aslında ama hala yüksek fiyatlarda sunulan bi ürün. Dediğiniz gibi hdd programlarda sıkıntı yaratmayacaksa tercih edilebilir ürünler. Çizim programlarıyla hiç alakam olmadığı için sabitdisk ya yetersiz kalırsa diye bi endişeye düştüm tabi ki. Siz sorun yaratmaz diyorsanız tamamdır.

vercenik hocama katılıyorum. ya gidip HDD çıkarıp yerine SSD takacaksınız ki 240lıkları 450 TL civarı. ya da işletim sisteminin SSD üzerinde kurlu olduğu bir sistem tercih edeceksiniz. sürücü lazım değilse orayada SSD takabilirsiniz. aksi halde yıl kaç olursa olsun bu fiyatlara HDD devam. ben de bilgisayar almadım 1 yıl daha beklemeyi düşünüyorum ki SSD standartlaşmaya ve ucuzlamaya başlasın. bütcenizi arttıramıyorsanız Y580 en iyi tercih bence.

• autocad için öyle aman aman pc olmasına gerek yok autocad sadece temel bi programdır piyasada pek tercih edilmez solid, catia kullancaksa yüksek pclere yönelmelisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.