Şimdi Ara

Autocad MEP ve Revit MEP için Ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Autocad Mep ve Revit Mep programlarını sorunsuz (shaded ve realistic çalışırken takılma donma bekleme olmadan) kullanabileceğim quadro harici alınabilecek en iyi ekran kartı hangisidir.

Ayrıca laptop alırkende aynı programları seri kullanmak ve oyun da oynayabilMek adına ekran kartında ne gibi özelliklere dikkat etmek gerekir ram kapasitesi 1 mi 2 mi 3 mü GB olmalı yoksa gpu clock hızları en yüksek olanımı tercih etmeli ram kapasitesine bakmadan bunun haricinde autocad tarzı programlarda işlemci ve fiziksel bellek ne kadar önemlidir??

Bu programları kullanıpta konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeratull

Merhaba arkadaşlar Autocad Mep ve Revit Mep programlarını sorunsuz (shaded ve realistic çalışırken takılma donma bekleme olmadan) kullanabileceğim quadro harici alınabilecek en iyi ekran kartı hangisidir.

Ayrıca laptop alırkende aynı programları seri kullanmak ve oyun da oynayabilMek adına ekran kartında ne gibi özelliklere dikkat etmek gerekir ram kapasitesi 1 mi 2 mi 3 mü GB olmalı yoksa gpu clock hızları en yüksek olanımı tercih etmeli ram kapasitesine bakmadan bunun haricinde autocad tarzı programlarda işlemci ve fiziksel bellek ne kadar önemlidir??

Bu programları kullanıpta konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Gtx 680 Tavsiye ederim. 4 gb rami var. Fiziksel bellek eğer yaptığın işte çok fazla grafik olacaksa önemli olur. Pc lerdeki ram gibi düşün. Gpu su en iyi olanı tercih etmelisin. Bit ve gpu clockların yüksek olmasına dikkat etmelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: HuGeHoRRoR

Gtx 680 Tavsiye ederim. 4 gb rami var. Fiziksel bellek eğer yaptığın işte çok fazla grafik olacaksa önemli olur. Pc lerdeki ram gibi düşün. Gpu su en iyi olanı tercih etmelisin. Bit ve gpu clockların yüksek olmasına dikkat etmelisin.

Peki bu ekran kartının ücreti malum ortada bu ekran kartını alıpta sistemi ucuzlatmak adına i7-3610qm ve 16gb ram yeterli olurmu yoksa işlemci de çok önemli minimum 3820qm almak lazımmıdır.
  • quote:

quote:

Peki bu ekran kartının ücreti malum ortada bu ekran kartını alıpta sistemi ucuzlatmak adına i7-3610qm ve 16gb ram yeterli olurmu yoksa işlemci de çok önemli minimum 3820qm almak lazımmıdır.

İ7 - 3610qm yeterli bence ancak gerçekten ağır çalıştıracaksanız. Grafiklerle vs . uğraşacaksanız yetmeyebilir. Bence bu konuda benden biraz daha iyi bilen birisi sana yardım ederse güzel olur. Yanlış karar almanı istemem çünki :)

Ben Genelde oyun oynayacağım için İşlemciyi Standart Tuttum. Ramde 8 gb yeterli gördüm oyunlar zaten fazla yemiyor.

• quote:

quote:

yeterli olucaktır ustad ram ve işlemcı senın ıcın . Autocad Mepe 670m bıle yeterlıdır eger cok butceyı kasmayacaksan .
  • quote:

Orijinalden alıntı: afkazankayaa

yeterli olucaktır ustad ram ve işlemcı senın ıcın . Autocad Mepe 670m bıle yeterlıdır eger cok butceyı kasmayacaksan .

Tabiki niyetim bütçeyi kasmak değil minimum bütçeyle rahat çalışabileceğim bir sistem istiyorum şu an kullanmakta olduğum asus n55sf var gt555m 2gb ekran kartı var fakat realistic modda kasılmalar meydana geliyor belli ki yeterli değil ama alacağım laptopta aldımmı rahat bir şekilde en az 3-4 sene çalışabileceğim bir laptop olsun istiyorum
  • Ben güncel teknolojiyi takip etmiyorum ama eski bilgilerimden şunu söyliyebilirim,

gtx en üst seri nvidia grafik kartları oyunlar için optimize dizayndır, oyun oynarkenki fps temel amaçtır.

Eğer render yapılacaksa nvidia 'da profesyonel quadro serisi vardı hala vardır sanırım. Herkes bilmez bu kartları, grafik tasarım ve animasyon firmaları kullanır. Oyun ile render için dizayn edilen kartların mimarisi çok farklı oluyor diye biliyorum.

autocad de 3 boyutlu bir yapı gerçek zamanlı evrilip çevrilecek, döndürülecek, zoom in out yapılacak diye gidip en son seri oyun canavarı ekran kartı alınmaz. Sizin laptoptaki sorun acaba toplam ram mı az, başka bir şey mi var, windows format mı istiyor onu da araştırın bence. gt555 nedir bilmiyorum bu arada.

Ben de yeni laptop arayışındayım, AMD trinity mimarisini bekliyorum, A10 işlemciler hem iyi grafik performansı hem az tüketim hem de ucuz fiyat sağlıyormuş.

Eğer render kaygısı varsa, octane render engine diye bir yeni icat var, nvidia kartlarla çalışıyor ve muazzam performans veriyor bu da dipnot.

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Ben güncel teknolojiyi takip etmiyorum ama eski bilgilerimden şunu söyliyebilirim,

gtx en üst seri nvidia grafik kartları oyunlar için optimize dizayndır, oyun oynarkenki fps temel amaçtır.

Eğer render yapılacaksa nvidia 'da profesyonel quadro serisi vardı hala vardır sanırım. Herkes bilmez bu kartları, grafik tasarım ve animasyon firmaları kullanır. Oyun ile render için dizayn edilen kartların mimarisi çok farklı oluyor diye biliyorum.

autocad de 3 boyutlu bir yapı gerçek zamanlı evrilip çevrilecek, döndürülecek, zoom in out yapılacak diye gidip en son seri oyun canavarı ekran kartı alınmaz. Sizin laptoptaki sorun acaba toplam ram mı az, başka bir şey mi var, windows format mı istiyor onu da araştırın bence. gt555 nedir bilmiyorum bu arada.

Ben de yeni laptop arayışındayım, AMD trinity mimarisini bekliyorum, A10 işlemciler hem iyi grafik performansı hem az tüketim hem de ucuz fiyat sağlıyormuş.

Eğer render kaygısı varsa, octane render engine diye bir yeni icat var, nvidia kartlarla çalışıyor ve muazzam performans veriyor bu da dipnot.

Render yapma gibi bir durum söz konusu değil autocad mep 3d elektrik mekanik tesisat üzerine dizayn edilmiş bir program lakin dediğiniz gibi gerçek zamanlı evrilip çevrilecek, döndürülecek, zoom in out yapılacak projede çok sayıda katı model block olacak şuan kullandığım laptopta i7 2670qm işlemci 8gb 1333mhz ddr3 ram nvidia gt555m var ayrıca ssd sata3 takılı ve yeni formatlandı buna rağmen bu programda yetersiz kaldığını hissettiriyor

• O zaman benim amd planım da suya düşer hakkaten. Uzun zaman sonra autocad kullanmaya başlıyacağım. Ufak tefek işleri birbirinden bağımsız olarak sketchup da hallediyordum, eski autocad'de ise ufak tefek drafting yapıyordum. Şimdi son sürüm autocad rahatça kullanıcak bir laptop almam gerekiyor. Mekanik, betonarme, elektrik vb. tüm katmanları aynı anda açmam gerekecek, alacağım laptop yolda bırakırsa ucuz etin yahnisi hikayesi olabilir hakkaten.

i7 konfigüsayonu pek bilmem ama dediğinden baya iyi bişey gibi anlıyorum. Ne yapmak lazım o zaman hakkaten? Araştırıp bir sonuca varırsan banada burdan cevap verirsen sevinirim.
    Bu sorunun cevabını aslında en iyi autocadi randımanlı kullanan ve son sürüme geçenler verebilir. Bu insanlar nasıl bir laptop kullanıyorlar acaba?

Not: Quadro ekran kartları hala devam ediyormuş, en garanti çözüm o sanırım ama kimbilir kaç paradır, üstelik türkiyede var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 14 Temmuz 2012; 17:55:22 >

• quote:

quote:

Tabiki niyetim bütçeyi kasmak değil minimum bütçeyle rahat çalışabileceğim bir sistem istiyorum şu an kullanmakta olduğum asus n55sf var gt555m 2gb ekran kartı var fakat realistic modda kasılmalar meydana geliyor belli ki yeterli değil ama alacağım laptopta aldımmı rahat bir şekilde en az 3-4 sene çalışabileceğim bir laptop olsun istiyorum

ustad quadrolar autocad gibi grafıksel programlar ustune suruldugu ıcın en makul ama bı okdarda tuzludur zaten sızde quadro harıcı demıssınız . bu durumda 680m anca 3-4 goturebılecek bı kart gıbı duruyo su anda .

• quote:

ustad quadrolar autocad gibi grafıksel programlar ustune suruldugu ıcın en makul ama bı okdarda tuzludur zaten sızde quadro harıcı demıssınız . bu durumda 680m anca 3-4 goturebılecek bı kart gıbı duruyo su anda .

Quadrolar gerçekten tuzlu dediğin gibi ama 680m de az bir para değil 1500lira civarı; millet bu paraya komple laptop alıyor veya sistem topluyor ama bizde işimiz neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışıyoruz sonuçta proje çizen bir kişi bilgisayar donanımı yüzünden sıkıntı çekmemeli
  • rami düşük tutma işlemcide yeterli gelir diye düşünüyorum 670 680 de uygundur ama proje ağırlaştıkça şişmemesi için ssd disk kullanın
  • şu anki i7 işlemciler gayet iyi performans verir senin işin için asıl önemli olan ekran kartının 3d/cad progamlarındaki viewport performansı
    bu nedenle firepro-quadro çözümlerine yönelmelisin
    fiyatı uçuk olmasın diyorsan ati hd6990m ya da hd6970m li bir model alırsın bios mod ile kartı m8900 a çevirip kullanırsın google da bir araştır istersen
    birde baktığın kartlarİn specviewperf sonuçlarını karşılaştır oyun performansları doğru sonuç vermez senin için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yzmymz

şu anki i7 işlemciler gayet iyi performans verir senin işin için asıl önemli olan ekran kartının 3d/cad progamlarındaki viewport performansı
    bu nedenle firepro-quadro çözümlerine yönelmelisin
    fiyatı uçuk olmasın diyorsan ati hd6990m ya da hd6970m li bir model alırsın bios mod ile kartı m8900 a çevirip kullanırsın google da bir araştır istersen
    birde baktığın kartlarİn specviewperf sonuçlarını karşılaştır oyun performansları doğru sonuç vermez senin için

Bu bahsetmiş olduğunuz specviewperf sonuçlarına nerden ulaşabilirim tavsiye edeceğiniz bir adres varmı
  • http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-680M.72679.0.html
    SPECviewperf 11 - Catia 1920x1080
    SPECviewperf 11 - Ensight 1920x1080
    SPECviewperf 11 - Lightwave 1920x108
    SPECviewperf 11 - Maya 1920x1080
    gibi testler mevcut buradan bakabilirsin bu da ekran kartlarının genel listesi listeden istediğin kartı seçip aşağıya indiğinde bu testlerdeki puanını ve diğer kartlar ile arasındaki farkları yüzde olarak veriyor test başlığı altında ayrıntıları göster dediğinde belki bu yardımcı olabilir
    -ekran kartları listesi :
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

iyi forumlar

• Yönlendirmeleriniz doğrultusunda resimdeki gibi bir tablo hazırladım verileri notebookcheck ten aldım ve tablodaki verilere bakacak olursak specviewperf sonuçlarında gt660m ile gt680m arasında neredeyse bir fark yok gibi boşu boşuna 1500lira para vermeye gerek yok sonucuna varıyorum. Bariz olarak görünen fark bir tek hd7970m de bir nebze o kadar para verilecekse karşılığını bu kart verecekmiş gibi duruyor. Tabi bu benim bu sonuçları yorumlamama göre vamış olduğum kanı belkide sonuçları doğru yorumlamıyor olabilirim. Bu konuda daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirlerse sevinirim.

Not: oyun performansları değerlendirmede göz önünde bulundurulmadığından 3dmark sonuçlarına göre konuşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeratull -- 15 Temmuz 2012; 11:42:24 >

• quote:

Yönlendirmeleriniz doğrultusunda resimdeki gibi bir tablo hazırladım verileri notebookcheck ten aldım ve tablodaki verilere bakacak olursak specviewperf sonuçlarında gt660m ile gt680m arasında neredeyse bir fark yok gibi boşu boşuna 1500lira para vermeye gerek yok sonucuna varıyorum. Bariz olarak görünen fark bir tek hd7970m de bir nebze o kadar para verilecekse karşılığını bu kart verecekmiş gibi duruyor. Tabi bu benim bu sonuçları yorumlamama göre vamış olduğum kanı belkide sonuçları doğru yorumlamıyor olabilirim. Bu konuda daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirlerse sevinirim.

Not: oyun performansları değerlendirmede göz önünde bulundurulmadığından 3dmark sonuçlarına göre konuşmadım.

http://forum.techinferno.com/general-notebook-discussions/printfriendly1144.htm

6970 ve 6990 ın performansları bios mod ile 4 kat artıyor bunu da hesaba kat

Viewset |Composite Multisample Performance
    catia-03 |20.39 no result
    ensight-04 |20.65 no result
    lightwave-01 |51.35 no result
    maya-03 |58.77 no result
    proe-05 |4.25 no result
    sw-02 |42.33 no result
    tcvis-02 |22.92 no result
    snx-01 |26.62 no result

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yzmymz -- 15 Temmuz 2012; 21:09:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yzmymz

http://forum.techinferno.com/general-notebook-discussions/printfriendly1144.htm

6970 ve 6990 ın performansları bios mod ile 4 kat artıyor bunu da hesaba kat

Viewset |Composite Multisample Performance
    catia-03 |20.39 no result
    ensight-04 |20.65 no result
    lightwave-01 |51.35 no result
    maya-03 |58.77 no result
    proe-05 |4.25 no result
    sw-02 |42.33 no result
    tcvis-02 |22.92 no result
    snx-01 |26.62 no result

Sonuçlar gerçekten çok iyi neredeyse bir quadro performansı vermiş lakin linkini vermiş olduğunuz forum dili ingilizce ve çok fazla bir şey anlamadım bu modlama işi kolaymıdır karta zarar verme ihtimali varmıdır ayrıca garanti dışı kalma sorunu oluşurmu??

• bios updatelerde garantı dısı kalma olayı olabılıyor ama bırazda servısın ınsanlıgına kalmıs tabi dılerlerse herseyı kullanıcıya hatasına vurabılırler .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.