Şimdi Ara

autorun virüsünü nasıl silerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc ye usb bellekleten autorun virüsü bulaştı.
    mevcut virüs progrramlarıyla bir sonuç alamadım.
    arşivimde çok yüklü program oldugundan silme işlemindende korkuyorum.
    çünki kullandıgım virüs programlarının tamamı program kurulumlarının exe lerinide virüs olarak görüp,siliyor.
    bu virüsü nasıl silerim.
    ihtimal ve deneme yanılma tavsiyelerini degilde uygulayıpta kesin sonuç aldıgınız öneriyi paylaşırsannız memnun olurum.

• alt resimdeki üst satırda autorun.inf virüsünü görüyorum ve ona aç dedigimde ise alttaki komut dizisi görünüyor.

bunu silmek istedigimde inf başka programı ortaklaşa kullandıgından silinemiyor (alt resim) diyor.
    buda alttaki resimde gözüküyor bagı kopartsamda takrar hemen onunla bag kuruyor.
    Bag kurdugu programı pc den sildigimde ise başka bir programla ortaklaşa çalışmaya başlıyarak tekrar silinemez oluyor.

bunu nasıl çözebilirim

• Combofix yap

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: romanadamita34
    Combofix yap

bu virüse çare olmadı.
    virüs programları bunu halletmiyor.
    sanıyorum diske txt türünde bir komut metini attı.
  • kaspersky pure 3.0 deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beckham'ın Varisi

kaspersky pure 3.0 deneyin

sillmedi
  • hmm. forumlarda avira veya combofix hallediyor diye okudum onları denedin mi? kasperskyın silmemesi ise ayrı bi skandal..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • scmscm S kullanıcısına yanıt
    AutoRun Deleter Gold Version 5.2

bu nasıldır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beckham'ın Varisi

combofix hallediyor diye okudum

yukarıdada önerdiklerinde denemiş vede sonuç vermedigini yazmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: G_D

AutoRun Deleter Gold Version 5.2

bu nasıldır ?

akşama sonucu iletirim
    lütfen .

• quote:

Orijinalden alıntı: G_D
    lütfen .

RAr dan çıkmış hali 267 kb degerinde kurulumsuz özellikteki bu programı açıp çalıştırdıgımda 250 gb 15 dakikada taranılır ikazı çıktı 40 gb lık taratacagım disk bölümünü seçtim.
    tara dedigimde arka planda taranma sürüyor ikazı çıktı. programın penceresinde arka plan taranmasının ilerledigini gösterir bir sürgü veya yüzdelik gösterimi yok. 58 dakika bekledim taramanın tamamlandıgını bildirmedi.Bende umudu kesip programı kapattım.
    başta bu boyttaki bir programın olumlu sonuç verecegi umudunuda taşımıyordum.
    netekim bir neticede alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scmscm -- 3 Ekim 2013; 23:50:39 >
    Microsoft Safety Scanner

McAfee Labs Stinger 12.0.0.559

Ashampoo Virus Quickscan 1.0.1.0

IObit Malware Fighter 2.0

HitmanPro 3.7.7

Comodo Cleaning Essentials 2.5.45569.201

• quote:

Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior

IObit Malware Fighter 2.0
    HitmanPro 3.7.7
    Comodo Cleaning Essentials 2.5.45569.201
    Microsoft Safety Scanner
    McAfee Labs Stinger 12.0.0.559
    Ashampoo Virus Quickscan 1.0.1.0

sagol ama sorunu çözmedi. Sanıyorum bu virüs windows klasöründeki mevcut bir yazılım dosyasının altındaki satırlara kendisini kuracak bir yazılımı ilave ettiginden dolayı virüs programları onu yakalıyamıyor.Sorunu halletmek için o komut satırının bulunup silinmesi gerektigini sanıyorum.
  • Unlocker programını kullanıp bu virüsü bu program ile silmeyi dene.Eminim bu program kullanılıyor deyip kilitleri açmanı söyleyen pencere gelecek.Çalıştığı konumlardaki tüm kilitleri açarak sil de.Bu sayaede etkileşimi kaldırarak belki silersin.
  • Kaspersky Virus Removal Tool
    Emsisoft Emergency Kit
    bunlar ile tarat hiç bir sorun kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 23 Ekim 2013; 17:45:48 >
  • Norman Malware Cleaner ile güvenli modda tarat, bu program portable'dır, yükleme istemez.Güvenli modda çalıştırırsanız aktif virüs dosyası olmayacağından daha rahat siliyor.

Buradan indir

Ardından resimdeki seçenekleri seç, en son Scan sekmesinden Full seçeneğini seçip Start'a tıkla.

Dikkat! Bu program manyak birşeydir, Crack dosyalarını dahi siler.Silerse tarama işlemi bitince Quarantine seçeneğinden bakın, çoğunlukta olan virüs seçeneğinden farklı birşeyse (örneğin: Hepsi Win32/Sality.AS, crack dosyası Suspicious.Patch gibi birşey) o dosyayı restore diyerek geri alın.Diğerlerini silin.Eğer crack dosyalarına da vs. bulaşmışsa o dosyaların temizlerini tekrar indirin internetten.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuriahmet

Unlocker programını kullanıp bu virüsü bu program ile silmeyi dene.Eminim bu program kullanılıyor deyip kilitleri açmanı söyleyen pencere gelecek.Çalıştığı konumlardaki tüm kilitleri açarak sil de.Bu sayaede etkileşimi kaldırarak belki silersin.

bu yöntem sonuç vermiyor.
    Kilitleri açtıgımda virüs diger başka programlara hemen kilitleniyor böyleliklede silinmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmp341

Dikkat! Bu program manyak birşeydir, Crack dosyalarını dahi siler.Silerse tarama işlemi bitince Quarantine seçeneğinden bakın, çoğunlukta olan virüs seçeneğinden farklı birşeyse (örneğin: Hepsi Win32/Sality.AS, crack dosyası Suspicious.Patch gibi birşey) o dosyayı restore diyerek geri alın.Diğerlerini silin.Eğer crack dosyalarına da vs. bulaşmışsa o dosyaların temizlerini tekrar indirin internetten.

teşekkür öneriyi deneyeyim.
    virüsü henüz silemedim,silene kadarda pc de onu tutacagım.Format la çözerim ama silme yöntemini bulmak için onu şimdilik koruyorum.
    Her virüs programı genellikle programların exe lerini virüs olarak görür vede siler veya karantinaya alsada o exe leri bozar.
    Bu nedenlede 95 gb lık program arşivimi kaybetmeyide göze alamadıgım için bir kısım programlarım kullanmadıgım bir hard diskte yüklü bir kısmıda pc de.PC ye virüs bulşsada beni pek rahatsız etmiyor ve pc çalışamaz konuma gelene kadar kullanıp
    devamındada bir formatla 3-5 dakikada yedegimden sistemi yeniden kuruyorum.

deepfreez gibi programlarıda kullanarak,internetten gelecek dogrudan virüs saldırılarından kesin bir biçimde kurtulmakta mümkün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.