Şimdi Ara

AUX BAĞLANTISI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
37.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer yanlış yere açtıysam özür dilerim...

Audi Q5 aldık 2011 model bluetooth bağlantısı yapıyorum Mediayaya tıklıyorum telefonda bluetootha sesi veriyor fakat çalmıyor.En son vazgeçtim Aux kablosu aldı Aux bölümüne taktım External audio external source... diye birşey yazıyor fakat yine müzik çalmıyor youtubedaki videolara bakıyorum hiç işime yaramıyor q7mizde vardı onda da yapamadım lütfen bilen varsa paylaşsın AUX bölümüne geliyorum başarılı kablomda sağlam transmitter ile çalıyor fakat ses kalitesiz geliyor Yardım edebilecek var mı? Gerek video gerekse tecrübeleriyle.

Şimdiden Teşekkür Ediyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

AUX Bağlantısı Yardımı

AUX (yardımcı) bağlantısı, ses cihazlarını birbirine bağlamak için kullanılan yaygın bir bağlantı türüdür. Harici ses kaynaklarını telefonlarına, arabalarına veya diğer ses sistemlerine bağlamak için AUX bağlantısını kullanabilirsin.

Telefon AUX Ayarı

• Telefonunun ses ayarlarını aç.
    • "Ses Kaynağı" veya "Ses Çıkışı" seçeneğini bul.
    • "AUX" veya "Harici Ses Kaynağı"nı seç.

AUX Aktifleştirme

• Ses kaynağı cihazını (örneğin, müzik çalar veya kulaklık) AUX kablosuna bağla.
    • Diğer ucunu telefonuna veya ses sistemine tak.
    • Bazı cihazlarda, AUX girişini etkinleştirmek için "AUX" düğmesine basman gerekebilir.

Samsung AUX Ayarları

• Samsung telefonlarında, AUX ayarlarını Ayarlar > Sesler ve Titreşim > Gelişmiş Ses Ayarları bölümünde bulabilirsin.
    • "Ses Çıkışı" seçeneğini bul ve "AUX" veya "Harici Ses Kaynağı"nı seç.

External Audio Source is Active Ne Demek?

"External Audio Source is Active" mesajı, bir ses sisteminin harici bir ses kaynağı algıladığı anlamına gelir. Bu mesaj genellikle AUX girişine bir cihaz bağlandığında görünür.

Pioneer Teyp AUX Kayboldu

Pioneer teybinde AUX seçeneği kaybolduysa, aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• Teybin yazılımını güncelle.
    • AUX kablosunun doğru şekilde bağlandığından emin ol.
    • Teybin AUX girişinde herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol et.

Pioneer Teyp AUX Geçmiyor

Pioneer teybin AUX'e geçmiyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• AUX kablosunu çıkar ve yeniden tak.
    • Teybi kapatıp tekrar aç.
    • Teybin AUX girişinde herhangi bir kir veya kalıntı olup olmadığını kontrol et.

Bu adımları uyguladıktan sonra AUX bağlantısı hala çalışmıyorsa, profesyonel bir tamirciye başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Herhalde kimse cevao vermeyecek
  • 4 gün oldu kimse cevap yazmayack herhalde
  • Kimsede Q5 olmadığından cevap veremiyor olabilirler :)
  • benim 2003 model neidü belirsiz teybin aux girişine telefonumu bağladığımda sorunsuz çalışıyor teybin auxa geçmesi için bir düğme ayar falan vardır auxu aktifleştirmek için
    muhtemelen ona basmıyorsunuzdur mesela ben taktığımda müzik dinlemek ve telefon görüşmesi yapmak için sol altta bir tuş var src/aux gibi birşey yazıyor üzerinde tam hatırlamıyorum ona basıp müzik dinliyorum yada telefon görüşmesi yapıyorum otomatik tanımıyor yani kabloyu menülerine falan girip kurcalayın biraz
    mesela bir akrabamın honda civic 2011 model aracındada sizinkisi gibi çalıştıramıyorlardı 15 saniyede çözmüştüm onların 1 senede çözemediklerini
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Kimsede Q5 olmadığından cevap veremiyor olabilirler :)

Teyp üzerinden aux a geçmen gerekiyodur kanımca. Öyke teferruat gerektiren bi bağlabtı değil çünki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayarlardan aux'u aktifleştirdin mi?
  • Aux bağlantım var External Aux source diye birşey yazıyor telefonumdada gözüküyor kulaklık şeklinde Galaxy S2 fakat çalmıyor.Çok istekliyim ondan herhalde :) Aynı sorun Q7dede var onuda aktive edemedim bir türlü :S
  • Kablo bağlantısında hata vardır. Direk jack olarak mı teybin aux girişi? Yoksa pin takarak mı bağlantı yaptınız?
    Kendi aracımdan yola çıkarak anlatayım, tepte 3 adet pin var. Sol-Sağ-Toprak olarak. Aux kablosunun çıkışında da 3 kablo var. Bu takloları pinlerin üzerine lehimleyip kullanıyoruz. Eğer Sol pinine toprak bağlarsak, yine çalıyor ama çekmeyen radyo gibi az ses veriyor. Tahminimce böyle bir durumla karşı karşıyasın. Eğer teybinde pin sistemi değil de jack girişi varsa yanlış kablo kullanıyor olabilirsin. Eğer kablona kıyabilirsen şöyle bir önerim var, kabloyu tam ortadan kes ve iki tarafında uçlarını aç. İki tarafta da 3'er tane uç olacak. Bundan sonra yapman gereken deneme yanılma. Atıyorum; kırmızıyı beyaza beyazı sarıya sarıyı kırmızıya değdir aç sesi, olmadı diğer türlü dene. Zaten denemen gereken 9 kombinasyon var (en fazla). Kablo ve teyp girişinin fotoğrafı olursa yine yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin

• Yan torpidoda AUX yazıyor onu açıp takıyorum tek giriş ve transmitterla çalışıyor aux kablom yani kabloda bir hata yok? Telefonumda kulaklık gibi algılıyor ondada sorun yok arabada External Aux sourceli birşey yazıyor ve ses yok biraz açınca sesi cızırtı geliyor ve bluetooth bağlantısındada aynı sorun telefonu bağlıyorum hatta aramayı felan ondan yapıyorum fakat müzik felan çalamıyorum telefondan yani Audio olarak kullanamıyorum telefon sesine bağlandı diyor telde arabada gösteriyor fakat radio Media yazıyor mediaya Aux Cd felan var bluetooth felanda yok herhalde servise gidip biraz yanılcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: combin

Yan torpidoda AUX yazıyor onu açıp takıyorum tek giriş ve transmitterla çalışıyor aux kablom yani kabloda bir hata yok? Telefonumda kulaklık gibi algılıyor ondada sorun yok arabada External Aux sourceli birşey yazıyor ve ses yok biraz açınca sesi cızırtı geliyor ve bluetooth bağlantısındada aynı sorun telefonu bağlıyorum hatta aramayı felan ondan yapıyorum fakat müzik felan çalamıyorum telefondan yani Audio olarak kullanamıyorum telefon sesine bağlandı diyor telde arabada gösteriyor fakat radio Media yazıyor mediaya Aux Cd felan var bluetooth felanda yok herhalde servise gidip biraz yanılcaz

Ayarlarda "stream audio" vb bir seçenek vardır aktif değildir belki... Bizim arabada öylede

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talan ettim menüyü herşeyi denedim ama stream diye birşey görmedim .Aynı sorunu yaşayan biri varsa ulaşabilir mi yada capsle destek olabilir mi?
  • 2004 model Polo aracım için bluetooth çözümü ararken bu konuya geldim..... Ağlasam mı gülsem mi bilemedim...

O kadar para ver Q5 al ve benimle aynı sorunu yaşa

İŞTE BU DRAMDIR ....
  • buklamania kullanıcısına yanıt
    bizde arkadaşın 2004 model albeası için uğraştık ama orjinal teyp ile olmuyor 20 liraya bir çerçeve 60 lirayada bir teyp alıp değiştirdik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.