Şimdi Ara

Av Tüfekleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sa arkadaslar. Benim avcı arkadaslara bir sorum olacak. Av tüfeği ruhsatı ile üst düzey tüfekler alabilir miyiz?(üst düzey derken gercek mermi atan pompalıdan daha üst düzeyde otomatik silahlar)

• slm talhagül bende geçen yıl bir huğlu ekselans 901 aldım 4+1 yarı otomatik tüfek süper bir tüfek avcılık ruhsatı çıkartmadım bulundurma ruhsatlı ama ilerleyen günlerde onuda almayı düşünüyorum. sanırım emniyette adımıza kaydettirdiğimiz için artık silah ruhsat bölümüne kaydettirdikten sonra fazla sayıda tüfek alabiliyoruz sayı olarak sınır varmı bilemiyorum ama bir tanıdığımın en az 10 tüfeği var ve sorunsuzca kullanabiliyor yeterkiş emniyette kaydı olsun. konuyu takip ediyorum bilen veya araştıran olursa bende öğrenmiş olacağım.
  • Yivli tüfek almak için farklı bir yol var. Devlet hastanesinden heyet raporuyla başlayan 2500 tl gibi taşıma ruhsatına varan, av tezkeresi kursu şusu busu çok uzun bir süreç... Yivli tüfek + dürbün+ mesafeölçer vs vs dersek 8-10 bin TL arasında masrafınız olacak, Heym gibi bir tüfek alırsanız bu rakam 12-15.000 TL seviyelerinde olacak.

Tabancatufek.com dan detaylı bilgileri edinebilirsiniz.
  • Gerçek mermi atan derken sanırım yivli tüfeklerden bahsediyorsunuz. Yivli tüfek ruhsatı almak hem maliyetli hemde uğraştırıcıdır. cnkrglr dediği gibi rakam alacağınız tüfeğe göre dahada artabilir. Ancak normal av tüfeği (yivsiz av tüfeği) almak isterseniz taşıma ruhsatı avlanma belgesi ve tüfekte dahil 2000 tl civarı çok iyi tüfekler alabilirsiniz.
  • av tüfeği ruhsatı ile yivli yani mermi atan tüfek alamazsın , avtüfeği ruhsatına 5 adet tüfek alabilirsin hepside fişek atan tüfeklerden olur . tek ruhsata 5 i de işlenir .
  • Normal yivsiz av ruhsatı ile sadece yivsiz tüfek alabilirsin.Diğer silahlar için Ateşli Silahlar Kanunu na göre ayrı işlem ve süreçleri takip etmen gerekir ki buda epey canını sıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnkrglr

Yivli tüfek almak için farklı bir yol var. Devlet hastanesinden heyet raporuyla başlayan 2500 tl gibi taşıma ruhsatına varan, av tezkeresi kursu şusu busu çok uzun bir süreç... Yivli tüfek + dürbün+ mesafeölçer vs vs dersek 8-10 bin TL arasında masrafınız olacak, Heym gibi bir tüfek alırsanız bu rakam 12-15.000 TL seviyelerinde olacak.

Tabancatufek.com dan detaylı bilgileri edinebilirsiniz.

aynen hocam :)
  • Benelli m4 yarı otomatik bir tüfektir ve gerçekten sağlam bir silah.Araştırmanızı tafsiye ederim!
  • Yivli silah düşünüyorsanız arkadaşların dediği gibi bu durum başınızı ağrıtabilir.Ateşli silahlar kanunu ile iyice haşir neşir olursunuz!

• ekocire vermis oldugun SARSILMAZ SA-X 700 C Boing Otomatik Av Tüfeği ile burdaki tüfek arasindaki fark nedir ata arms mi SARSILMAZMI
    ATANIN MODELLERI http://www.avsitesi.com/ata-av-tufekleri-yeni-modelleri.html
  • arkadaşlar merhaba ben akkar'ın churchill model pozesini aldım. çok güzel bir tüfek, şekli, malzeme kalitesi çok hoşuma gitti, ayrıca arkadaşlar da çok beğendi. fişeği çok iyi yakıyor.
    benim sorum şu; ben bu tüfeği hobby amaçlı aldım yani şimdilik sadece hedefe atıyorum, avlanma yapmıyacağım... köyde (karabük) avlanma belgem olmadan atış yapsam ceza yermiyim? av yapmadığım için yanımda vurulmuş bir hayvan olmayacak tabiki ama jandarma veya av koruma geldiğinde bana yanımda av olmasa bile ceza keseblirmi? tüfeğe el koyabilirmi? meskun mahal dışında, yani köyden 200-300 metre dışarıda arazide hedefe atış yapamazmıyım? bizim köyde birine 940 tl ceza kestiler ve tüfeğine el koydular , onlar gerçekten ava çıkmışlar gerçi ama yanlarında vurulmuş av yokmuş. bir de sanırım tüfeklerinin ruhsatının günü geçmiş sanırım cezayı ondan yazmışlar ama bana da yazarlar mı?

• Iyi Günler

Domuz avina cikmak icin tek kirma tüfek ariyorum. Av sezonu basladiginda ve tek basima ava gittigimde yari otomatik tüfegim agir gelir bana, onun icin tek kirma ariyorum. Tek kirmada hangi Kalibreyi ?? Hangi tüfek markasi ?? ve Hangi fisekleri ?? önerirsiniz bana.
    100 metreye atis yapmak istedigim icin üstüne dürbün takilacak yer olmasi gerek. Önemli olan hisabetli atis yapmasi.

simdiden tesekkür ederim...
  • Hilalav'da baikal'ın tek kırması var, incele, baikal sağlam tüfektir, sovyet ekolünden geliyor.
  • arkadaslar mehaba
    ben 10 sene once sarı teskere cıkarıp bır tufek aldım
    sımdi bunu yenilemek istiyorum
    acaba bir sorun cıkar mı ?
  • savunma amacli yivsiz bir tufek almak istiyorum, yivli silahlarin aksine yivsiz silahlarla hicbir ilgim olmadi hangi hususlara dikkat etmem gerekli, 400-500 liralik bir tufek de alsam isimi gorur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 liraya kadar av tüfeği lazım
  • yamac_34 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam yivli tufeklerin yıllık vergisi varmı varsa ne kadar tşk ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yivli tüfeklerin 5 yıllık vergi ücreti 2014 yılı için 3214 tl. 2015 yılı için tahminen 150 - 200 tl arası artış olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.