Şimdi Ara

Avast'ın svchost.exe virüs uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 3 gündür Avast'ın uyarıları ile başım dertte. İnternetten problemin çözümü için araştırma yaptım Anti-Spyware programları ile tarayın dediler, fakat onlar da birşey bulamadı. Ccleaner ile temizledim bilgisayarı belki temporary dosyalarına yerleşmiştir diye, nafile.
    Halbuki Avast başımın etini yiyor. Nedir bu Svchost.exe virüsü? Gerçekten virüs mü, yoksa Avast kuruntu mu yapıyor? Nasıl kurtulurum?

Teşekkürler

• virüs ise ben onunla yaşamaya alışmışım haberim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sowyet

virüs ise ben onunla yaşamaya alışmışım haberim yok

Aynen arada çıkıyor artık takmıyorum :D
  • tungaalper kullanıcısına yanıt
    Avast başlı başına problem, bence başka programlar deneyin.
  • Svchost.exe tehlikeli bir virüstür. Özelliklede kotalı kullanıcıların en büyük düşmanı. 1 günde 1 GB veri alışverişi yapabilir.

Bunu anlamak için bilgisayarı açıp görev yöneticisini açın. Win8 için ''Performans'' Win7 için ''Ağ İletişimi'' sekmesine tıklayın. Bilgisayarda hiçbir şey yapmadan 5 dk boyunca internet alışverişini kontrol edin. Normalde hiçbir şey yapmadığınızda internette veri kullanmaması gerekir eğer veri kullanıyorsa ''İşlemler'' sekmesine dönüp svchost.exe lerin kullandığı veri miktarına bakın. En fazla 40,000 K olmalı. Eğer fazlaysa virüstür.

Bu virüsün çözüm yöntemi formattır çünkü svchost.exe sistem dosyasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 15 Nisan 2014; 22:22:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam avast yararlı bir program değildir. Onun yerine eset nod32 indir. Malum yerlerde var birsürü. Ulan adamlar çok güncel dakika başına update geliyor (500 bayt civarı büyük değil yani :) )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tungaalper

Arkadaşlar merhaba, 3 gündür Avast'ın uyarıları ile başım dertte. İnternetten problemin çözümü için araştırma yaptım Anti-Spyware programları ile tarayın dediler, fakat onlar da birşey bulamadı. Ccleaner ile temizledim bilgisayarı belki temporary dosyalarına yerleşmiştir diye, nafile.
    Halbuki Avast başımın etini yiyor. Nedir bu Svchost.exe virüsü? Gerçekten virüs mü, yoksa Avast kuruntu mu yapıyor? Nasıl kurtulurum?

Teşekkürler

svchost normalde windowsun keni dosyası olmakla beraber, bazı virusler bu ismi taklit edebiliyor. Bence güvenli modda tarayın.

• tungaalper kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.