Şimdi Ara

avaya cajun 48 port switch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • avaya cajun p334t 48 port switch bu cihaz hakkıdna bilgisi olan bir arkadaş varsa yardımcıolabilirmi.yönetilebilir bir cihaz cafede kullanmak istiyoruz fakat ayarlarının yapılması gerekiyormuş panel kızmından cihazın içine nasıl girebilecegimizi tarif edebilecek bir arkadaş olursa sevinirim ..

• Umarım bu cihaz hakkında bilgi sahibi olup panel kısmına nasıl gireceğin konusunda yardımcı olan bir arkadaş çıkar.
    Kolay gelsin.
  • Valla dostum bu cihazla ilgili Türkçe kaynak bulabileceğini sanmıyorum.
    http://support.avaya.com/elmodocs2/p330/P334T_QuickStartGuide.pdf
    quick start manualini indirip incelemen gerekiyor.

Yani mantığı kolay ama biraz teferruatlı bir cihaz.
    Önce com girişinden firmware yüklemeniz gerekiyor.Sonra ip ayarları ve sonra da kablolama, networkün oluşturulması.
  • tmm içte comdan cihazın içine nasıl girecegimi tarif edebilir misiniz..
  • Hmmm....
    Şimdi hocam;
    Siz bir modemden aldığınız interneti bu cihaz ile dağıtmak istiyorsanız önce modemin PPP ayarlarına göre bu cihazda ayar yapmanız gerekiyor.
    Bu ilk işin ilk önce cihazı Com portundan bilgisayara bağlıyorsunuz.
    Cihazın ön panelinde bulunan girişten
    RJ-45-to-DB-9 adı verilen aparatla bilgisayara bağlantıyı yapacaksın.

Yalnız pcdeki com port ayarların şöyle olmak zorunda.
    • Baud Rate - 9600 bps
    • Data Bits - 8 bits
    • Parity - None
    • Stop Bit - 1
    • Flow Control - None
    • Terminal Emulation - VT-100

ki büyük ihtimal orjinali böyledir ama sen yine de bir kontrol et.
    Ondan sonra da kullanıcı adı ve şifre olarak root yazarak sisteme login oluyorsun.
    Senin elinde kutudan çıkan neler var?Bir görsem daha kolay yardımcı olucam da

• [simage]http://imageshack.us]
     avaya cajun 48 port switch
  • valla forumda sorun var.resim eklenmiyor
    http://img503.imageshack.us/my.php?image=balksz1zq9.jpg
    adresinde o aparatın ve com ayarının resimi var
  • evet ekeldiginiz resimde ki aparat ve benim baglantı noktası ayarlarım aynı ben sadece kullanıcı adı ve şifrede var yalnız kalblolaır taktıgımda cihazın içine giremiyorum girişi nasıl yapacagım onu tam bilmiyorum networkta sıfır ım diyebiliriz o yuzden yardımcıolabilirseniz çoks evinirim verdigimiz para boşa gitmemiş olur en azından
  • Verdiğin para boşa gitmez elbet elbirliğiyle çözeriz ama cihazla birlikte gelen cdde program olarak neler var?Hiç göz attın mı ona?
  • bir cihaz geldi birde senin gösterdigin resimdeki aparat şimdi taktım com a o aparatı ayarlarıın kontrol ettim sizin ayzdıgınız gibi cihazıda cat5 le bagladım sadece kullanıcı girişi yapılacak yere nasıl girecegim onu bilmiyorum
  • aygıt yöneticisinde com portunda bu cihazı görebiliyor musun?
  • yo hayır oradan cihazı göremiyorum
  • cihazla birlikte gelen cdde program olarak neler var?Hiç göz attın mı ona?
  • cd yok hiperterminalden baglanılyor dediler ıss yukledim ama onuda beceredim
  • Console portuna ethernet ile bilgisayarınıza bağlantı yapıp

Explorer veya telnet ile 149.49.32.134 adresinden bağlantı yapabilirsiniz...

Kullanıcı adı: root
    pasword : root

Böyle olması gerektiği söyleniyor, umarım işinize yarar kolay gelsin...
  • ölede yaptım ama bir işe yaramadı bu gavutun icadı cihaz amma inatçı çıktı :)) yinede her kese çok tşk edeirm yardımlarınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.